Reclame filmpjes: leuk of irritant?

reclame

Dankzij Netflix zie ik tegenwoordig veel minder reclamefilmpjes.

Reclames als handige pauze voor wc en klusjes

Maar als ik programma’s als Waar doen ze het van of Chateau Meiland kijk via tvblik.nl dan krijg ik ze wel degelijk voorgeschoteld. Niettemin beschouw ik dat als een kleine prijs voor de kans om deze programma’s te kijken. Die programma’s moeten tenslotte ook gefinancierd worden.

En op zondagen gebruik ik de reclames als handige momenten om het huis weer op orde te brengen na het weekend ; )

Het merendeel van de reclames vind ik spuugvervelend, maar zo nu en dan zitten er ware kunstwerkjes tussen.

In 2010 merkte ik ook al op dat sommige reclames best leuk kunnen zijn. Ik schreef toen onderstaande post:

Reclamefilmpje Domino Pizza uit 2010

Ik vind reclame meestal irritant maar sommige reclamefilmpjes zijn zo humoristisch dat ik ze graag bekijk. Zoals het filmpje van de jongen die zijn excuses moet aanbieden aan de zon. Of de Honig reclame van de opscheppende moeders.

Domino Pizza heeft een grappig filmpje, die een blik geeft in de gedachtenwereld van een vader.

Diverse creatievelingen hebben onmiddellijk hun eigen versie gemaakt, en wel heel ludiek/pijnlijk is de versie die inspeelt op de storm die Pieter Storms veroorzaakte in het programma De Wereld Draait Door! Hij is razend op Matthijs van Nieuwkerk, omdat zij zijn vrouw bij het gesprek probeerden te betrekken.

Reclames die ik leuk vind in 2020

Een reclame die ik nu nog steeds erg leuk vind was de reclame reeks met het motto: ‘Was nou maar naar Specsavers gegaan.

Zoals deze, waar ik opnieuw om moet grinniken nu ik hem weer zie:

En deze van het lieve oude vrouwtje, en het vader-zoon stelt die denken een goede deal te maken:

Soms vind ik een reclame superleuk, maar weet vervolgens eigenlijk niet om welk product of dienst hij ging. Ik neem aan dat een dergelijke reclame eigenlijk niet effectief is.

Maar wel leuk : )

Een reclame die veel kritiek krijgt is de Schimpie reclame.

Wat is jouw favoriete reclame?

49 Comments

  1. Inge
    • Beautyn0te
  2. jasmina
  3. Jouvence
  4. Felice Veenman
  5. Sherry
  6. Caroline

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh