Reclame filmpjes: leuk of irritant?

reclame

Dankzij Netflix zie ik tegenwoordig veel minder reclamefilmpjes.

Reclames als handige pauze voor wc en klusjes

Maar als ik programma’s als Waar doen ze het van of Chateau Meiland kijk via tvblik.nl dan krijg ik ze wel degelijk voorgeschoteld. Niettemin beschouw ik dat als een kleine prijs voor de kans om deze programma’s te kijken. Die programma’s moeten tenslotte ook gefinancierd worden.

En op zondagen gebruik ik de reclames als handige momenten om het huis weer op orde te brengen na het weekend ; )

Het merendeel van de reclames vind ik spuugvervelend, maar zo nu en dan zitten er ware kunstwerkjes tussen.

In 2010 merkte ik ook al op dat sommige reclames best leuk kunnen zijn. Ik schreef toen onderstaande post:

Reclamefilmpje Domino Pizza uit 2010

Ik vind reclame meestal irritant maar sommige reclamefilmpjes zijn zo humoristisch dat ik ze graag bekijk. Zoals het filmpje van de jongen die zijn excuses moet aanbieden aan de zon. Of de Honig reclame van de opscheppende moeders.

Domino Pizza heeft een grappig filmpje, die een blik geeft in de gedachtenwereld van een vader.

Diverse creatievelingen hebben onmiddellijk hun eigen versie gemaakt, en wel heel ludiek/pijnlijk is de versie die inspeelt op de storm die Pieter Storms veroorzaakte in het programma De Wereld Draait Door! Hij is razend op Matthijs van Nieuwkerk, omdat zij zijn vrouw bij het gesprek probeerden te betrekken.

Hier onder het pijnlijke filmpje:

Reclames die ik leuk vind in 2020

Een reclame die ik nu nog steeds erg leuk vind was de reclame reeks met het motto: ‘Was nou maar naar Specsavers gegaan’.

Zoals deze, waar ik opnieuw om moet grinniken nu ik hem weer zie:

En deze van het lieve oude vrouwtje, en het vader-zoon stelt die denken een goede deal te maken:

Soms vind ik een reclame superleuk, maar weet vervolgens eigenlijk niet om welk product of dienst hij ging. Ik neem aan dat een dergelijke reclame eigenlijk niet effectief is.

Maar wel leuk : )

Wat is jouw favoriete reclame?

Similar Posts

49 Comments

  1. Ja dat merk ik ook. Heel leuk dat je het beschrijft. En als je op je laptop aan het kijken bent dan krijg je ook nog eens reclame over waar je naar op zoek bent. Soms wel ideaal.

 1. Ik vind die van Honig ook leuk, maar meestal erger ik me aan reclames. Als het reclametijd is zap ik dan naar een ander programma en kom weer terug als het voorbij is. Reclame voor kinderspeelgoed vind ik ook vervelend. Zeker als je je bedenkt dat hele kleine kinderen denken dat het een tekenfilmpje is zoals die van mij. Terwijl het de bedoeling van de fabrikant is dat mijn kind nu gaat zeuren en ik de beurs trek.
  http://www.geefnietop.web-log.nl

 2. Ik zie, met dank aan mijn NLziet-abonnement, gelukkig geen reclames meer. Ik vind ze stuk voor stuk bloedirritant. En áls er dan eens een leuke tussen zit, zijn er vanzelf mensen die dat naar me appen en kijk ik wel via een ander kanaal;).

 3. De Allianz verzekering met die man in een spirituele bijeenkomst, ongerust door het weer en bang voor zijn spullen. Het einde waarin hij verzaligd kijkt. Prachtstukje, Een miniflm.

 4. Ik vind reclames knap irri, ik gebruik ze ook om tussendoor andere dingen te gaan doen. Soms zijn die blokken zo lang dat je niet meer weet wat je aan het kijken was. Voor en na een programma prima als dat nodig is, maar niet er tussenin.

 5. De gewone reclames heb ik een hekel aan en zap naar een ander net zo lang totdat de reclame weg is. Echt irritant als je naar een spannende film kijkt. En dan ook steeds dezelfde bah. Men moet eens meer mooie natuur reclame maken zoals deze van Hornbach- Breng leven in je tuin. https://youtu.be/MKxSk10HY7o Maar tegenwoordig kijk ik weinig tv maar meer dvd films uit mijn grote collectie als ik er zin in heb.

 6. Ik haat die reclame van haribo echt…waar ze van die stomme stemmetjes bij doen…mijn favoriete is al oud maar goud : die rolo reclame met die olifant,ken je die nog?

 7. Ik kijk nooit tv (behalve Netflix), maar ik vind de reclames van Volkswagen, Telfort en Albert Heijn (vroeger met Harry Piekema) altijd erg leuk.

 8. Het geluid gaat altijd uit als de reclame is. reclame is bij ons plaspauze en om andere dingen te doen. Soms vergeet je dat je dat in een reclame doet en zet ik de tv uit. Vaak ook omdat de reclame zo lamg duurt.

 9. Met meer dan 10 minuten ben ik de reclame gewoon zat. Programma’s duren te lang ik heb daar geen geduld meer voor. Want ook de vooruitblik en terugblik komen er nog bij qua tijd. Dat is bijna een kwartier.

 10. Ik zie al een jaar of 15 geen TV reclame meer. M’n blokkeersoftware haalt dat weg en ik start de programma’s na de reclame, Kan nu ook al een tijdje met ‘live’ TV van de NPO. Wacht tot kwart voor 9 zet dan kassa aan die ik een paar minuten terugschuif naar het begin. Voorheen zette ik bij de TV de reclame op mute en las dan wat pagina’s teletext. TV reclames zijn niet aan me besteed, ze gaan over dingen die ik niet wil hebben. En anders bepaal ik liever zelf m’n keuze in een winkel of via vergelijkingsites. Neemt niet weg dat er erg leuke reclames zijn gemaakt door verzekeringen. Hebben me nooit aangezet tot overstappen. Deze lijden bij mij onder de meuk voor wasverzachters en andere slechte reclames. Meiland, WIDM kijk ik overigens ook niet. Dan lees ik liever wat blogberichten bij anderen.

  1. Vond trouwens de reclame van die Golf erg leuk. Had het leuker gevonden als dat ding na 3 bochten helemaal uit elkaar zou vallen. Heb ‘m nog niet eerder gezien. Dat heoft ook niet aangezien ik geen auto koop of gebruik.

   1. Er zijn via onlinekijken 2 soorten reclames. De internetreclames op de site en voor een programma uit. Die houdt uBlock Origin prima tegen. De reclames in de uitzending zelf kan je simpelweg overslaan met de muis, als je gewoon 10 minuten later begint te kijken.

 11. Hahaha, die laatste. Onvergetelijk. Lijkt mij een hele leuke rol om te spelen als actrice. Love it. Ik weet eerlijk gezegd niet welke reclame ik heel leuk vond. Ik weet wel dat er een keertje een van Stichting Aap was die mij zó raakte, dat ik meteen de gevraagde donatie per sms deed. Je kunt dan denken: goede reclame. Maar ik had oprecht het gevoel (nog steeds) dat ik iets goeds had gedaan.

 12. klopt hoor, soms zitten er echt leuke tussen, ik denk altijd als je dan toch reclame moet maken, doe het dan leuk..op dit moment heb ik niet direct een die ik echt super vind

 13. Ik heb echt een hekel aan reclame ik kijk ze dan ook nooit. Dan ga ik wel even afwassen ofzo. Ik vind ze vaak te flauw te irritant etc ik heb dus ook nog nooit iets gekocht van een reclame

 14. Ik vind reclame juist vaak wel echt leuk. Dan zie ik die reclamemensen zitten en weer iets nieuws bedenken. Ik vind de Jumbo reclame en het gezin van de huidige AH reclame erg leuk. Niet om keihard te lachen, maar ik krijg er wel een glimlach van en een goed gevoel.

 15. Ik kijk weinig TV, wel netflix, dus ik kan eerlijk gezegd niet zo uit mijn mouw schudden welke reclames ik leuk vind. En als ik TV kijk is het meestal NPO en daar heb je geen hinderlijke reclames in de programma’s zelf.

 16. Ik kijk voornamelijk Netflix en Videoland, als ik dan weer eens tv kijk dan verbaas ik mezelf iedere keer weer over de reclames haha. Ik vind het voornamelijk erg irritant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.