Rebecca van Daphne du Maurier: boekverfilming op Netflix

Rebecca op Netflix

In 1940 kwam de eerste verfilming van Daphne du Mauriers boek Rebecca uit. De film werd geregisseerd door niemand minder dan Albert Hitchcock en won maar liefst 2 Oscars.

Nu is er opnieuw een verfilming van Rebecca op Netflix.

Omdat ik het boek ooit heb gelezen en de film gezien, dacht ik dat het een leuk idee was om de nieuwe versie van de film te kijken.

Maar eerlijk gezegd vond ik er weinig aan.

Rebecca anno 2020 is mooi vormgegeven, maar de film is nogal saai.

Rebecca: het verhaal

Het verhaal van Rebecca klinkt als de plot van een Bouquetreeks roman. Jong, arm meisje wordt verliefd op een getormenteerde weduwnaar die nog treurt om zijn overleden vrouw. Hij wordt ook verliefd op haar. Ze trouwen en gaan wonen op zijn imposante landgoed Manderley.

Vervolgens wordt hun huwelijk overschaduwd door de herinnering aan zijn eerste vrouw, Rebecca. Een en ander wordt nog lekker opgestookt en verergerd door de huishoudster van Manderley, mrs. Danvers. Mrs. Danvers laat geen moment onbenut om de nieuwe mrs. Winters te laten voelen dat ze nooit genoeg zal zijn.

Dan volgt een flinke plottwist, en blijkt Rebecca toch niet zo’n heilige te zijn geweest als het leek, en aan het eind gaat Manderley in vlammen op.

Rebecca op Netflix
De Hitchcock versie!

Rebecca op Netflix 2020

In de versie van Albert Hitchcock is de film Rebecca een ‘romantische psychologische thriller’. In de versie van 2020 op Netflix is het een eh… tsja. Thriller zou ik het niet willen noemen, daarvoor is de film beslist niet spannend genoeg.

Romantisch dan?

Mwah.

Dat valt ook nogal mee. De acteur die Maxim speelt heeft veel weg van Ken van Barbie. Ik vind hem slecht gecast.

Wat ik wel heel mooi vind aan de nieuwe versie van Rebecca is de vormgeving en de sfeer van de film. De film is echt een plezier om naar te kijken.

Maar Rebecca op Netflix duurt maar liefst 2 uur, en hoe mooi en sfeervol het is ook is, dat is best lang voor een verhaal en personages die maar matig boeien.

Trailer van Rebecca op Netflix

Mijn conclusie

De zwart- wit versie van Albert Hitchcocks Rebecca wordt alom geprezen als de betere versie van Rebecca. Dus als het je puur om het verhaal gaat kun je die beter kijken. Houd je niet zo van oudere films en heb je zin in een mooi vormgegeven, matig romantisch verhaaltje vol cliché’s? Dan is Rebecca op Netflix een prima optie.

Praktische informatie over Rebecca op Netflix

De film Rebecca van 2020 is te zien op Netflix.  Op IMDb krijgt de film niet meer dan een 6. En eerlijk gezegd ben ik het wel met dat cijfer eens. De Hitchcock versie van Rebecca krijgt maar liefst een 8,2!

De dvd met de Hitchcock versie van Rebecca is te koop via bol.com voor 22,75. Maar hij is gewoon helemaal gratis te zien op Youtube!

Kijk nu de originele Rebecca film!

Ken jij het verhaal van Rebecca?

Similar Posts

9 Comments

  1. Hitchcock is volgens mij niet te evenaren wat spanning betreft. Hoe ouderwets sommige van zijn films ondertussen mogen zijn, toch blijf ik er naar kijken als ik de kans heb.

  2. Ja zeker heb het boek al paar maal gelezen, ik zou trouwens SPOILER ALERT bij je bericht schrijven want je verklapt best veel waar je het eerste uur van de film geen weet van hebt. Ik vind hem trouwens geen 6 maar een 7 maar het origineel van Hitchcock is natuurlijk veel spannender.
    Ik ben trouwens ook verstrikt geraakt in het web van Amazon Prime, en Netflix, en NPO Plus voor de Scandinavische thrillers. Ik schaam me dood

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.