4 Porseleinen lepeltjes, met bloemetjes

porseleinen lepeltjes

Ik houd van bijzondere lepeltjes. Zoals porseleinen lepeltjes. In 2014 kocht ik 4 porseleinen lepeltjes bij de Action en schreef er onderstaande blogpost over!

Lepeltjes van Marjolein Bastin en Blond Amsterdam

En lepeltjes met een mooi plaatje er op, zoals de seizoenslepels van Marjolein Bastin. Maar ook de lepeltjes van Blond Amsterdam vind ik erg mooi.

Die hebben aan het uiteinde een leuk dingetje zoals een theepot. Maar omdat ik ze vrij duur vind, heb ik de namaakversie van de Wibra en Xenos.

Stomme lepeltjes!

Maar de plaatjes van de seizoens lepels van Marjolein Bastin hebben losgelaten. En de lepeltjes in Blond Amsterdam stijl zijn best een beetje zwaar. In de praktijk roer ik mijn koffie en thee dus met meestal met een saai lepeltje!

Blokker theelepels: 4 porseleinen lepeltjes met bloemen

Maar nu heb ik bij Blokker lieflijke porseleinen theelepels gevonden. En er staan nog bloemetjes op ook. Beter wordt het niet! Ik vind ze echt prachtig. Kijk maar:

porseleinen lepeltjes blokker
4 porseleinen lepeltjes

En ze passen prachtig bij mijn bloemetjes kopjes en schotels.

porseleinen lepeltje
Na de koffie van 10 uur

Ze kosten 4,99.

Porseleinen lepeltjes anno 2022

De porseleinen lepeltjes die ik kocht in 2014 heb ik nog steeds, maar eentje is kapot gevallen! Dat is meteen een belangrijke tip: wees voorzichtig met porseleinen lepeltjes, want ze zijn breekbaar. Ik heb er dus nog maar 3 over.

Leuke theelepeltjes, maar ik gebruik ze weinig…

Iets anders dat is gebleken over deze lepeltjes, is dat ik ze eigenlijk maar weinig gebruik. Hoe mooi ik ze ook vind. Dat komt omdat ze relatief zwaar en groot zijn. A

ls je koffie of thee drinkt uit een mok, hoeft dat niet zo’n probleem te zijn. Maar ik drink mijn koffie meestal uit kleine kitscherige kopjes. En daarin is zo’n porseleinen lepeltje als het ware topzwaar.

Porseleinen lepeltjes van AliExpress

Ondanks dat kocht in in april 2017 opnieuw porseleinen lepeltjes. Dit keer bij AliExpress. En ik snap ook hoe dat kon gebeuren: er staan bloemetjes op!

Screenshot 2022 02 13 at 11.05.13

Maar ook deze zijn de praktijk eigenlijk niet zo handig. Ze zijn vrij lang, en daardoor niet geschikt voor kleine kopjes. In een mok zijn ze beter, maar nog steeds vrij lang.

Mevrouw Theelepel

Nu we het toch over leuke theelepeltjes hebben. Kennen jullie het boek Vrouwtje Theelepel? Als kind vond ik dat een prachtig boek. Het goot over een vrouw die op onverwachte momenten plotseling zo klein wordt als een… theelepeltje.

Veel later, in 1985 kwam er zelfs een Japanse tekenfilmserie van mevrouw Theelepel, maar die vond ik minder leuk dan het boek Theelepelvrouwtje dat ik als kind las. Maar toen was ik ook 15 dus misschien ook wat te oud voor tekenfilms.

Screenshot 2022 02 13 at 11.15.03

Porseleinen lepeltjes samenvattend

Porseleinen lepeltjes zijn prachtig, maar let op: ze zijn niet altijd even praktisch voor het dagelijks gebruik vanwege hun relatief grote gewicht. Ik zit nu te denken om windklokjes te maken van de mijne! Dan komen die gaatjes in de lepeltjes ook eindelijk eens van pas. Bovendien ben ik dol op windklokjes : )

Bijna net zo dol als op bloemetjes.

Porseleinen lepeltjes kopen Xenos, Blokker, AliExpress

Je kunt deze lepeltjes (soms) kopen bij Blokker zoals ik in 2014. Maar zij hebben ze niet altijd. Een andere winkel is Xenos. Daar hebben ze deze saaie versie:

Screenshot 2022 02 13 at 11.32.44

Ze zijn wel spotgoedkoop bij Xenos: 6 voor 1,49.

Bij bol.com kun je deze twee lepeltjes kopen, maar die zijn erg duur: 19,95!

Screenshot 2022 02 13 at 11.35.11

Bij Dille Kamille kun je ze ook kopen: 1 simpel wit porseleinen lepeltje kost daar 92 cent. Ook dit lepeltje heeft overigens zo’n klein gaatje in de steel.

En dan is er dus nog AliExpress. Maar de lepeltjes die ik daar in 2018 kocht, zijn op dit moment niet beschikbaar.

 Het enige wat ik me afvraag: waarvoor is dat gaatje in de steel?

Similar Posts

27 Comments

  1. Ik denk inderdaad ook dat die gaatjes om ze aan op te hangen zijn. Voor mij zijn die lepeltjes niks: ik hou daar niet zo van. Wel heb ik best wel veel oude zilveren theelepeltjes.

  2. Misschien is de bedoeling dat je een soort van koordje door het gaatje rijgt. Of eventueel een stukje ijzerdraad als je ze voor de sier hebt gekocht en op wilt hangen.

   Die lepeltjes zijn heel erg schattig. Die roze roosjes vind ik zo lief :)

 1. Leuke lepeltjes, maar ik ben niet zo voor meer spullen in huis zonder direct te gebruiken doel.
  Ik zou ze nooit kopen. Al die extra opberg-, afwas- en afstofdingennis niet mijn doel in het leven.
  Alhoewel ik veel andere domme dingen doe, want zelf brood bakken in plaats van kopen is ook niet het toppunt van efficiency,

 2. Ik vind ze erg leuk maarre……..ik ben meer van: ik heb nog tig lepeltjes dus wat moet ik met nog meer. Praktisch gaat bij mij voor mooi in zulke gevallen!

 3. Ze zijn misschien niet heel praktisch, maar ik vind ze wel héél erg leuk! Kun je ze niet gewoon ergens leuk neerleggen/ophangen ter decoratie?

 4. Waarschijnlijk zijn de lepeltjes om een zachtgekookt ei mee te eten. Zilveren lepeltjes worden dan zwart en metalen lepeltjes geven soms smaak af. Ik had vroeger eilepeltjes van been, gekocht in een winkel waar veel chinese zaken verkocht werden.

 5. Hoe mooi porselein kan zijn. Heel mooi blogje, Nicole. Ik zoek nog altijd een setje porselein bordjes, kopjes en lepeltjes die bij het bedrijf Regout zijn gemaakt eind 19de eeuw daar de zussen van mijn betopa deze hebben gemaakt.

 6. Zo leuk dat je porseleinen lepeltjes leuk vindt. Ik heb dat met die lepeltjes van Blond Amsterdam. Die met die gebakjes en taartjes erop. Die gebruik ik echter bijna nooit omdat ik het zonde vind om ze te gebruiken whahahahahaha! Hilarisch eigenlijk xxx

 7. Wij kregen ooit een theelepeltje bij onze trouwdag, en toen dacht ik: ” Wat moet ik esmee? Ikheb het nog wel.

 8. Dat kleine, ronde gaatje in de porseleinen lepel is gemaakt om hem op te hangen als hij niet in gebruik is. Volgens een Engels site (GREENGATE STONEWARE). De lepels kunnen dienen als marmeladelepel, honinglepel, eierlepel en nog veel meer. Ik ben op slag verliefd. Ik wil er ook eentje kopen. Voor de kwark.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.