Blond Amsterdam lepeltjes Xenos en Wibra

Blond Amsterdam lepeltjes Xenos en Wibra

Elke maandagochtend heb ik werkoverleg met twee buurvrouwen. En één van hen serveert de koffie met van die prachtige Blond Amsterdam lepeltjes. Elke keer als ik bij haar kwam, keek ik verlangend naar die lepeltjes. Maar ja, ze kosten zo’n 14,- en dat vond ik toch wel veel.

De Wibra versie van Blond Amsterdam lepeltjes

Groot was dus mijn vreugde toen ik soortgelijke lepeltjes bij de Wibra zag voor maar 2,50! Ik wist niet hoe snel ik ze in mijn mandje moest gooien, en deed ze mezelf cadeau voor Sinterklaas. Wat was ik verrast! Het is nu half januari, en één van de kopjes op de lepeltjes is haar oor verloren, en een andere verliest langzaam maar zeker haar verf. Ik gebruik ze nu ongeveer zeven weken, en dat is ze goed aan te zien.

De Xenos versie van Blond Amsterdam lepeltjes

Groot was dus mijn vreugde toen ik soortgelijke lepeltjes bij de Xenos zag voor maar 2,50! Ik wist niet hoe snel ik ze in mijn mandje moest gooien. Eenmaal thuis liet onmiddellijk het olijke, rode theepotje dat op één van de lepeltjes prijkte het voor gezien. En de rest liet na twee weken gebruik treurig haar verf in mijn thee vallen.

Blond Amsterdam lepeltjes Xenos en Wibra

Je moet nep Blond Amsterdam lepeltjes ook niet in de afwasmachine doen! Duh!

Toch is het niet alleen kommer en kwel: een aantal lepeltjes is nog intact, en verliest geen verf. En de kinderen zijn er net zo dol op als ik. Vooral het ‘lepeltje met de muffin’ van de Xenos is favoriet bij ons allen! Maar toen ik op de website van Blond Amsterdam de ‘echte’ lepeltjes nog eens bewonderde zag ik bij de product informatie: ‘Niet vaatwasmachinebestendig’. Dat verklaart een boel, want ik heb mijn goedkope versie rücksichtslos blootgesteld aan de afwasmachine!

Conclusie: Wibra en Xenos lepeltjes goed alternatief voor de Blond Amsterdam versie

De versie van de Xenos en Wibra van de Blond Amsterdam lepeltjes doet wat uiterlijk betreft weinig onder voor het origineel.

Maar terwijl je voor het origineel per lepeltje 2,49 betaalt, kost een lepeltje van de Xenos of Wibra slechts 62 cent.

Dat de verf bij sommige van de goedkope lepeltjes is gaan afbladderen is ongetwijfeld mijn eigen schuld: ik had ze niet in de afwasmachine moeten doen.

Mijn eindconclusie luidt dan ook dat de lepeltjes van Xenos en Wibra een prima alternatief zijn voor de dure Blond Amsterdam Lepeltjes. Maar doe ze niet in de vaatwasser en was ze met de hand.

Hieronder originele Blond Amsterdam lepeltjes:

blond amsterdam

Lees ook mijn post over Dasty. Wibra is beroemd om deze gele ontvetter!

Heeft iemand toevallig de Blond Amsterdam lepeltjes?
Hoe zijn jullie ervaringen?

Similar Posts

12 Comments

 1. Nee hier hebben we ze niet , ik heb leppeltjes bij mijn cassette gekocht 36 jaar geleden en die blijven heel mooi dus zie het nut er niet van in.

 2. Ik heb de lepels van Blond een keer voor mijn verjaardag gehad. Ik heb geen afwasmachine en was ze dus met de hand en de verf blijft mooi maar bij twee lepels is wel een oortje van het kopje beschadigd.

 3. ik heb van de sint 6 gebakvorkjes van BLOND gekregen.. heb ze nog steeds niet gebruikt, staan nog steeds in het doosje op de plank mooi te zijn;-)
  kan er dus geen mening over geven

 4. Hier geen ervaringen, zag ze wel bij de Action liggen laatst, dus mocht je nog eens wat anders willen proberen…;-)

  Wij drinken koffie en thee “zwart”, dus lepels zijn eigenlijk overbodig. Voor het bezoek neem ik dan de gewone die ik al had.

 5. ik heb soortgelijke idd bij de action gekocht een tijd geleden, maar ook nog niet echt gebruikt.. omdat ik al zo’n voorgevoel had dat ze niet in de vaatwasser mogen… lui ben ik he!

 6. ik heb ze een keer van mijn collega’s gekregen voor mijn verjaardag omdat ik net als jou zo verliefd er op was. Bij ons gaan ze gewoon de vaatwasser in en ze blijven goed, maar er staat idd op de verpakking dat ze niet in de vaatwasser mogen wie weet vind je nog ergens de echt

 7. Ik vind ze zelf TE opzichtig, maar hbe je al een gekeken of de orginele niet op MP staan?
  Kijk dan ff bij je in de omgeving ;-) kun je meteen zien of het wel echt de orginele zijn

 8. Ik vind ze heel leuk om te zien. Ik heb ze zelf niet, omdat ik ze niet echt nodig heb…. Ze zijn ook te koop bij de Action, voor een vergelijkbaar prijsje als bij Wibra en Xenos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.