Pepernoten in publieke plaatsen

pepernoten

Toen ik gisterochtend mijn weekboodschappen afrekende bij Albert Heijn stond bij de kassa uitnodigend een bakje met pepernoten.

Maar ik heb er niet van genomen.

Publieke bakjes met snacks zitten vaak vol bacteriën

Eigenlijk eet ik nooit uit dergelijke publieke bakjes met snacks. Want volgens mij wemelen ze van de bacteriën. En hoewel ik weet dat bacteriën bij het leven horen, voel ik geen behoefte om ze in mijn mond te stoppen.

Niet-zo-fun-fact:

De Belgische versie van de Smaakpolitie vond ooit bij 3 van de 5 bakjes met nootjes in café’s sporen van urine.

Kortom, afgezien van het feit dat het snoepgoed is en dus slecht voor tanden en figuur, is de kans ook nog eens groot dat je andermans bacteriën eet. Mij zul je dus niet zien grabbelen in publieke bakjes met snacks.

Eet jij uit publieke bakjes met pepernoten, pinda’s etc?

Similar Posts

34 Comments

 1. Hier idem… ik moet er niet aan denken????

  Zelf gebruik ik thuis tegenwoordig een kleine karaf die ik vul met nootjes, dan moet je die ‘uitschudden’ in plaats van met je hele hand in een bakje graaien!

 2. je kan ook TE voorzichtig zijn, bacteriën kom je overal tegen, ook op het winkelwagentje wat je voort duwt en de artikelen die je in je karretje legt, je ontkomt er niet aan, als je op deze manier reageert kan je helemaal niks meer aanraken, ik eet trouwens niets wat ik aangeboden krijg, om de simpele reden dat ik er niet tegen kan.

  1. Natuurlijk kom je bacteriën overal tegen. En daar is ook niks mis mee.

   Maar sommige situaties vind ik makkelijk te mijden. En snacks in een publiek schaaltje is er voor mij eentje van : )

 3. Ik vind het ook een smerig idee, je weet niet wie er nog meer in heeft lopen graaien. In tegenstelling tot bacteriën op deurklinken etc. kan je deze er niet afwassen. Vies! Ik neem dus nooit iets te eten dat in het openbaar staat.

 4. ik vind het ook vies. Eigenlijk vind ik het ook vies dat bv de slager aan het vlees en aan het geld zit.

  Ben dan ook wat pietluttig denk ik

  1. Hier hebben de meeste bakkers en slagers een systeem waarbij ze geen geld meer aanraken, de klant steekt feld en munten in machine en deze geeft automatisch geld terug, wel zo hygienisch

  2. Dat vind ik ook niet fris Lena. Ik vind dat de slager voor het aanraken van het vlees even plastic handschoentjes aan zou moeten doen. Zo maken ze nu bij Bakker Bart ook de broodjes klaar. En de handschoenen gaan uit als ze geld wisselen.

 5. Bij ons in het dorp liepen de honden ook nog gewoon los op straat, de schillenboer met zijn paard etc. Zwarte Pieten strooiden daar pepernoten en wij, kinderen, zochten en aten handenvol. Ik zou nu zoiets zeker niet meer doen maar ik heb er ook niks van overgehouden!

 6. Nu in ieder geval niet meer, hahaha!
  De visboer op de markt met plastic handschoenen aan houdt ook geld vast, onbegrijpelijk! En de ijscoman aan de weg heeft geen toilet en wasbak. Eigenlijk zit alles vol bacteriën, dus we moeten er niet al te zeer bij stilstaan. Ik ben nogal snel vies van iets.

 7. Mijn antwoord hierop is kort en krachtig: “Nee!” Bij drogisten staan ook vaak van die bakjes met snoep en ik vind het maar een vies idee om daar iets van te eten :(

 8. Tja, in winkels eigenlijk nooit, tenzij het verpakt zit. Aan de andere kant heb ik er ook nog nooit iets aan overgehouden voor zover ik weet. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wordt je van alles aangeboden onderweg. Hartstikke leuk. Ik neem toch vaak iets lekkers maar ik kijk wel wat ik neem. Ik pak nooit vleeswaren aan die al een tijdje in de zon hebben gelegen (komt voor tijdens de Vierdaagse). Maar als iemand net uit huis komt lopen met vers gesneden stukken meloen, dan sta ik vooraan !!

 9. Ook ik zal daar niets van nemen ,ook niet van bakjes pinda’s en dergelijke waar iedereen in graait.Ook vind ik boodschappenkarretjes en mandjes niet echt fris dus ik was altijd even mijn handen als ik thuiskom .Ik heb zeker geen smetvrees maar dit soort dingen vind ik gewoon niet prettig ,de gedachte wie dit allemaal vastgehouden heeft .
  Elisabeth

 10. O ja hoor, ik neem er wel één. Geen probleem mee. Anders kun je niets meer aanraken. Wel schrik ik van de misstanden met ons vlees.

 11. haha dat doe ik dus ook niet. Ik ken dat verhaal van de bakjes pinda’s in kroegen en mannen die hun handen niet wassen….dus nee ik hou mijn handen altijd thuis ;)

 12. Nooit over nagedacht! Pinda’s zou ik zelf ook niet zo snel eten maar een pepernoot dan weer wel (op mijn werk zit ik bij de bak) maar nu ik er zo over nadenk.. Bah nee misschien toch maar niet meer doen.

 13. Wat een leuke log, ik moet erom glimlachen, het is maar net wat in je opkomt wanneer je zo’n bakje ziet staan, waar deze staat, wat zit er in en heb je trek!

  Ik was gisterenmorgen aan het werk, de echtgenoot van mijn patient zat op het toilet bij binnenkomst, dit duurde nogal even, ik hoorde het toilet doorspoelen en vrijwel direct opende dhr de deur……..zonder handen te wassen………
  Je begrijpt, hier neem ik niets meer aan, zelfs geen koffie……
  ik kwam tot de conclusie, dit is gewoon om dat ik voortaan altijd aan dit voorval zal moeten denken!

 14. Meestal niet, idd om dezelfde reden als jij. Tenzij het snoepjes zijn met een verpakking eromheen ofzo, dan is het toch anders. Als ik zelf wat neer zou zetten, op een beurs oid, dan zou ik ook altijd dingen met verpakking doen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.