Paddington 2 – met Hugh Grant!

paddington 2

‘Toch niet wéér Home Alone, Love Actually en The Sound of Music met de feestdagen?’

Zo begon het artikel in de krant, dus ik had meteen zin om de rest te lezen!

In het artikel geven ze 10 tips voor alternatieve kerstfilms.

Zo kwamen wij op het idee om op Eerste Kerstdag de film Paddington 2 met Hugh Grant te kijken als gezin.

Paddington 2

Ik geef het eerlijk toe: de belangrijkste reden voor mij om Paddington 2 te kijken is Hugh Grant. Ik vind dat gewoon een erg leuke acteur. Tel daarbij op dat in het artikel stond:

‘Kijk deel 2 alleen al om de zelfspottende Hugh Grant in een rol die hem eigenlijk een Oscar had moeten opleveren.’

Dus keken wij, ongehinderd door enige voorkennis uit Paddington 1, Paddington deel twee.

Het verhaal van Paddington 2 in een notendopje (want het stelt niet veel voor)

Beertje Paddington woont bij de familie Brown in Londen. In een antiekzaak ziet hij een prachtig pop-up boek over Londen. Hij wil dit aan zijn tante Lucy geven. Helaas heeft hij niet genoeg geld. Daarom gaat hij ramen lappen en allerlei karweitjes doen.

Daar is Hugh Grant!

Maar de egoïstische acteur en has-been Phoenix Buchanan, gespeeld door Hugh Grant, steelt het boek omdat het naar een schat leidt. En Beertje Paddington belandt in de gevangenis voor de diefstal! In de gevangenis maakt Beertje Paddington (uiteraard) al snel vrienden, en ondertussen doet de familie Brown hun best om zijn onschuld te bewijzen. Uiteindelijk ontsnapt Beertje Paddington uit de gevangenis, en eindigt de film met wat dan vaak een ‘zinderende finale’ genoemd wordt.

Eigenlijk houd ik helemaal niet van avonturenfilms!

Qua sfeer vind ik Paddington 2 prachtig. De straat waar Paddington woont is idyllisch, en de mensen aardig. Je zou er zo van in Londen willen gaan wonen. Maar verder is Paddington 2 toch ook wel een beetje een avonturenfilm/ actiefilm waarin een onrecht moet worden opgelost.

Eigenlijk heb ik daar een hekel aan.

Het verhaal van Paddington 2 is bovendien heel standaard. Het is de sfeer van de film, en Hugh Grant, die de film de moeite waard maken wat mij betreft. Ook vind ik Beertje Paddington een aangename aanwezigheid. Hij blijft altijd beleefd en correct, en toont een herenmoraal die doet verlangen naar vriendelijker tijden. Toen fatsoen nog heel normaal was.

Trailer van Paddington 2

Onderstaande trailer geeft een goed idee van de sfeer van de film!

Mijn conclusie over Paddington 2

De film Paddington 2 is een feelgood film, die je prima met het hele gezin kunt kijken. Er zit amper een onvertogen woord in, en de film gaat uiteindelijk over liefde, saamhorigheid en het beste in de mens. Het is dan ook een prima film voor Kerstmis.

Verwacht geen originaliteit of plot twists. Dit is echt een film die je kijkt voor een plezierige 100 minuten.

De film krijgt een 7,8 op IMDb. Daar sluit ik mij graag bij aan.

Wie is toch die vader?! Tip of the tongue effect

Ken je dat gevoel dat je een film of serie zit te kijken, en er zit een acteur of actrice in die je bekend voorkomt? Maar dat je er nét niet bij kunt wie het nou is? Of waar je hem of haar van kent? Dat is een heel hinderlijk gevoel dat ook wel bekend staat als het Tip of the tongue effect.

Het Tip of the tongue effect gaat over het gevoel dat je iets bíjna weet, maar dat je er als het ware nét niet bij kunt komen. Het ligt op het puntje van je tong!

Ik had dat in deze film met vader Brown.

Een uur lang knaagde de vraag aan mij: ‘Waar ken ik toch die vader van?!’

Hoe heerlijk is dan die golf van opluchting als je het ineens weet: hij is de vader uit Downton Abbey!

Praktische informatie

Paddington 2 is gewoon te zien op Netflix! Geen Netflix? Geen probleem! Paddington 2 is ook te koop op dvd en Blueray bij onder andere bol.com.

Screenshot 2021 12 26 at 11.04.12

Ik heb even gekeken of Paddington 2 misschien ook in de bibliotheek te leen is op dvd, maar in ‘mijn bibliotheek’ helaas niet.

Kijktip

Houd je van films en series met Hugh Grant? Dan is The Undoing misschien ook wel iets voor je.

Similar Posts

13 Comments

  1. Beide Paddington films gezien destijds (in de bios??) en wij vonden ze fantastisch! Die beer is leuk en de sfeer is leuk.
    Ik kan me herinneren dat er enige controverse was omdat in de trailer de gemenerik zegt ‘beer ik ga je villen’
    Wat misschien niet zo’n goed idee was voor een film geschikt voor kinderen :-))
    Volgens mij is dat aangepast.

  2. Hier geen kerstfilm gezien met het hele gezin, maar ik heb zelf in december al een paar bekeken. Ik vond Lovehard op Netflix best leuk. Paddington heb ik al eerder dit jaar gezien, deel 1 en 2. Ondanks dat onze kinderen al volwassen zijn, vind ik dit soort familie feelgood films geweldig. En als ik denk, waar ken ik die acteur van, dan kijk ik tegenwoordig gauw op imdb. Want ik wil het gewoon wéten… 😂😂😂

  3. Frozen is ook een mooie voor kerst/de kerstvakantie! En Charlie and the Chocolate Factory. En voor iedereen die geen enkele hint naar kerst wil: Fantastic Beasts, Lang en Gelukkig en Mathilda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.