Reacties

Offertes vergelijken: appels en peren? — 15 reacties

  1. Ik vraag nooit offertes aan. We hebben geen verbouwingen of iets dergelijks aan de hand. Wel brengen wij voor ons bedrijf veel offertes uit. En inderdaad het is voor de klant vaak appels met peren vergelijken. Wij hebben ook veel liever persoonlijk contact met de klant. Dan krijgt de klant een veel duidelijker beeld dan op papier, ze zien een gezicht bij het bedrijf en er is interactie mogelijk.

    • Oh interessant om het perspectief van een offerte-maker te lezen! Waar letten jullie nou op bij een offerte? Is het bijvoorbeeld een aandachtspunt dat klanten het goed kunnen begrijpen?

    • We willen altijd zoveel mogelijk gegevens zodat we een juiste prijsopgave kunnen maken. Onze offertes zijn heel uitgebreid, vijf kantjes en heel duidelijk omschreven. Vaktermen gebruiken we ook, maar lichten we toe en prijzen zijn heel transparant en gespecificeerd weergegeven in een uitgebreid kostenoverzicht. En we sturen natuurlijk altijd de algemene voorwaarden mee.

    • 5 kantjes klinkt inderdaad veel, maar één pagina is een fotopagina en één een ondertekeningspagina,dus dat scheelt. Ik denk dat de AV nooit gelezen worden, maar we zijn wel verplicht deze mee te sturen met de offerte.

    • Oké, dat helpt! Anders zou ik als klant afhaken op de grote hoeveelheid 'kantjes'.

      Wonderlijke regel eigenlijk van die AV: je moet ze meesturen maar niemand die ze leest waarschijnlijk. Als ik op internet ergens op moet klikken moet ik soms ook een toestemmingstekst lezen, maar die zijn in de regel onbegrijpelijk.

    • Ja iedereen zijn talent! Sommige mensen hebben er echt plezier in om dit soort dingen uit te pluizen en naast elkaar te leggen. En die kunnen het dan ook goed. Zelf ben ik er dus ook geen held in helaas.

  2. Wat mij betreft is drie offertes de max, op basis van gesprekken met/aanbevelingen van mensen die ik vertrouw. En in die aanbevelingen gaat het meestal niet eens zozeer over prijs (dat staat op papier tenslotte) maar over afhandeling van vragen en evt klachten, netheid van werken, kloppen van de offerte etc. En dan kiezen. Misschien zit dan de aller- aller- aller- allerbeste optie niet bij, maar wel de beste van enkele afgewogen keuzes. En scheelt heel veel keuzestress.
    Uit psychologisch onderzoek lijkt naar voren te komen dat mensen niet per se gelukkiger met hun keuze zijn wanneer ze uit tientallen opties kiezen, dan uit enkele. Het geldt in ieder geval voor mij, ik ben meestal tevreden over mijn keuzes. Ik heb lering moeten trekken uit een geval waarin de kosten de doorslag hebben gegeven. Spijt als haren op mijn hoofd.

    • Een goed punt anoniem: service en afhandeling zijn zeker enorm belangrijk. Als dat goed gedaan wordt kan dat enorm veel stress schelen. Ik zou dan denk ik net als jij liever wat meer betalen zodat ik zeker wist dat ik goed behandeld zou worden.

  3. Hihi...ik vind het geweldig om offertes te vergelijken!! Wij hebben bv van het voorjaar zo'n 7 offertes aangevraagd/gekregen voor een nieuwe keuken...en de eettafel ligt dan bezaaid met deze, erg leuk om dan te gaan puzzelen! Voor wat "kleinere" offertes maken wij meestal gebruik van de site: http://www.werkspot.nl Een fijne site waarop je goed kan vergelijken en tevens ook recensies leest. Even terugkomend op jouw verhaal over zonnepanelen, deze hebben wij via een actie van de gemeente aangeschaft, we zijn enorm tevreden!

  4. Ik vind het ook altijd een drama. Toen we een offerte voor een stucadoor hadden opgevraagd, kwamen we er ook niet uit. De een offreert uren, de andere meters... Hoe weten wij nou hoeveel uur het kost, en of dat realistisch is. We zijn ook zonnepanelen aan het overwegen, maar gelukkig doen we dat samen met de buren (die meer tijd en energie over hebben voor dit soort dingen). Dat scheelt weer.

    • Oh die offerte van de stucadoor klinkt inderdaad vreselijk Sjoukje. Ik zou daar ook weinig mee kunnen.

      Heerlijk dat je buren de offertes uitzoeken voor de zonnepanelen : )

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder