Nieuwe tweedehands auto

kangoo

Onze auto, een Opel Zafira, had zoveel kuren, dat ik op een gegeven moment met opeengeklemde tanden en mijn schouders ter hoogte van mijn oren van de spanning achter het stuur zat. Er lichtten allemaal alarmerende lampjes op, en regelmatig besloot de auto simpelweg om er mee te stoppen. Maar mijn man vond steeds dat het wel meeviel.

Tot hij tot drie keer toe ergens strandde omdat de auto er mee stopte. Toen vond hij ook dat er iets moest gebeuren.

Uiteindelijk besloten we dan toch maar een nieuwe auto te kopen. Want zo kon het echt niet verder. We hadden het volgende wensenlijstje:

Ons wensenlijstje voor een nieuwe auto

 1. Er moest een fiets in kunnen. Want het komt nog wel eens voor dat één van de kinderen ergens 's avonds laat moeten worden opgehaald. Of dat het echt zo enorm hard regent dat een lift naar huis erg welkom is. Dan is het handig als de fiets achterin de auto kan worden gelegd. Een fietsenrek zou ook kunnen, maar leek ons veel gedoe.
 2. Hij mocht niet meer dan 5.000 euro kosten. Liever eigenlijk niet meer dan 4.000.
 3. Airconditioning zou leuk zijn.
 4. Hij moest het doen zonder gezeur! Oftewel: 4 wielen hebben en goed rijden.

Geduld is een schone zaak

Vanwege ons budget was de keuze beperkt, en was er wat geduld nodig tot de juiste auto voorbij kwam. Uiteindelijk hoorden we via een oude vriend van mijn schoonvader over een auto in Utrecht die wel eens geschikt zou kunnen zijn. Mijn man overnacht één keer per week bij zijn ouders in Utrecht dus hij heeft de auto bekeken.

Tweedehands Kangoo

Het is een tweedehands Kangoo geworden. Hij lijkt een beetje op een busje vind ik. We kochten 'm voor 3900,- en er kan een fiets in. Helaas heeft hij geen airconditioning, maar nou ja. Met ons budget moet je niet zeuren denk ik. De kleur vind ik helemaal niet mooi, maar heeft wel als voordeel dat ik onze auto heel makkelijk kan terug vinden!

En het allerfijnste is dat hij gewoon rijdt! Zonder enge lampjes of kuren.

En dat is feitelijk alles wat ik van een auto wil: vier wielen, en dat hij rijdt.

Lees ook het nieuwe rijden tips en Op de pof

Wat voor type auto heb jij? En wat vind je belangrijk aan een auto?

Vergelijkbare berichten

52 reacties

 1. Wat een lekkere ruime auto Vlijtig Liesje! Ik rijd in een Mercedes Benz, ook lekker ruim. Mijn voorwaarde voor een auto is ook dat er een fiets in moet kunnen. Hiervoor reed ik in een Chevrolet. Die was nog veel ruimer, maar de grootte was echter ook een nadeel met inparkeren. De Benz is iets behapbaarder qua grootte

 2. Wij hebben een Skoda Fabia. Het belangrijkste van de auto is natuurlijk dat hij je van A naar B brengt. Maar ik wilde er ook eentje met trekhaak. Alvast voor het geval we straks mijn zoontje met fiets ergens moeten ophalen. (Dit zal nog wel even duren maar alvast voor de toekomst). En het moest minimaal vierdeurs zijn.

  1. Slim om daar alvast rekening mee te houden Saskia. Met zo'n trekhaak heb je in ieder geval de mogelijkheid om een fietsrek te gebruiken.

   Minimaal vier deuren is inderdaad wel zo prettig!

 3. Wij hebben een andere kijk op autos.
  Voor ons is het een hobby.
  Een mooie goede auto en dat ook zo houden.
  Dus duur en nieuw.
  Nooit ellende is ook wat waard.
  Toyota verso

  1. Nooit ellende is ook voorbarig juist veel nieuwe auto,s kennen juist mankementen die je niet snel bij een oude terug ziet.

   Als je het niet erg vindt om ruim 50% af te schrijven in 3 jaar tijd , wij vinden dat echt zonde geld.

 4. Fijn dat jullie geslaagd zijn met een auto. Zelf heb ik ook zo'n no nonsens auto met standaard een fietsenrek achterop want de fiets kan er niet in. En ook zonder airco maar wel met Arko :) (alle ramen kunnen open)

 5. Ons wensenlijstje: basic maar veilig, lage maandlasten en een jaar of zes,zeven mee vooruit kunnen, van de spaarpot betaald kunnen worden, vijfdeurs. Het is een nieuwe auto geworden van een goedkoper merk, met uitstekende garantievoorwaarden. Buren en vrienden hadden er bovendien uitstekende ervaringen mee. Onze ervaring met tweedehands autos is helaas, dat we sloten met geld naar de garages hebben gebraccht. Zelf en in onze families geen verstand van autotechniek, dat hebben we flink laten meewegen.

  1. Andermans ervaringen met een merk auto vind ik ook waardevol. Vervelend dat je zoveel geld kwijt was aan de garage met je tweedehands auto. Ik kan me voorstellen dat je daar huiverig van wordt.

   De onze heeft gelukkig nog geen enkel probleem opgeleverd. (FF afkloppen!)

 6. Ik vind de kleur mooi! Mijn moeder had een gele kangoo en dat was echt heel handig met terugvinden ja :)
  Wij hebben een saaie edoch betrouwbare ford focus station. Donkerblauw. Hij is al bijna 13 maar doet het (klop klop) altijd. Je ziet die dingen ook overal rijden. Hij kostte in 2011 €3500 bij een vertrouwde garage.
  Na 2 keer autodrama kozen wij op betrouwbaarheid!

 7. Ik moet waarschijnlijk volgend jaar aan een nieuwe auto. De mijne is dan 18 en waarschijnlijk wordt hij niet meer goedgekeurd. Mocht hij er wel weer door komen, of met een kleine reparatie dan blijf ik er nog een jaar in rijden.
  Als er een andere moet komen twijfel ik nog tussen een hele nieuwe (eerste jaren niet keuren en geen reperatiekosten als het goed is), een goede tweedehands (waarbij je wellicht de ellende van een ander koopt).
  Ik rij maar 5000 km per jaar en de vorige auto heb ik ook nieuw gekocht. Een andere nieuwe zou ik weer helemaal op rijden net als de huidige. Ik ben er nog niet uit. Een auto is voor mij maar een vervoermiddel maar ik moet er wel op kunnen rekenen.

  1. Koop je auto waar de kop er van af is en standaard met 5 of 7 jaar garantie dus profiteer je daar ook nog van na 2 of 3 jaar.

  2. Als je er 18 jaar mee kunt doen is een nieuwe misschien ook wel een goede optie inderdaad. Onze tweedehands auto lijkt vooralsnog goed in orde. De problemen van een ander kopen is inderdaad niks!

 8. Wij rijden al 18 jaar in een Opel Zafira. Een paar keer wat kleine reparaties nodig gehad, maar hij doet het nog prima. Ik vind het fijn om een beetje hoog te zitten en ook praktisch dat je veel spullen (en mensen) kunt vervoeren.

  1. Wat fijn dat die van jullie het wel goed doet Louloudi! Wij kochten de onze tweedehands, maar de laatste jaren was er echt steeds wat mee. Ik ben blij dat hij weg is.

 9. Voor die prijs mag je zeker niet klagen. Lekker ruim lijkt me ook en als hij rijdt zonder gezeur: helemaal top!

  Wij - ik - heb een Fiat Punto. Een hele fijne auto, maar we rijden er vooral mee in de buurt en heel af en toe eens verder weg.
  Mijn vriend - auto van ons twee - heeft een Fabia. Grotere auto voor grotere afstanden, voor het werk en voor veel boodschappen haha.

 10. Wij hebben een toyota avensis diesel. Een enorme auto (in mijn ogen dan). Ik rijd geen auto, maar heb wel een rijbewijs. Deze auto is voor mij te groot. Manlief wilde deze graag want het is een stabiele auto en we kochten deze toen hij elke dag grote afstanden voor zijn werk moest rijden. En we passen er met zijn vieren goed in, en dat kan lang niet altijd met zoons van 1.90. We hebben goede ervaringen met toyota.
  Ik rijd al jaren geen auto omdat dat voor mij erg vermoeiend is en ik vind het niet veilig als ik me niet goed kan concentreren.

  1. Een veilige auto vind ik ook wel belangrijk. En groot gelijk dat je niet rijdt als je weet dat je last hebt van concentratieproblemen. Ik zou dat ook niet durven.

 11. Ik heb 14.5 jr een vw lupo gereden, zwart, indertijd nieuw gekocht.
  Reed daar de 1e 8 jr gemiddeld 20.000 km p/jr mee, meestentijds over de snelweg.
  De laatste 7 jr ong 5.000 km, daar ik fietste naar werk.
  Gezien de baansverandering met het bijbehorende feit autorijden, moest ik tot de conclusie komen dat wanneer je de hele dag van het ene naar het andere adres rijdt de lupo niet meer voldeed ( rijd gemiddeld tussen de 150-190 km p/d)en enig comfort wenselijk zou zijn.
  Mijn man rijdt een nieuwe opel corsa en rijdt dgl 140 km, ik voelde me als de koningin in deze auto vergeleken met de lupo, doch ook veiliger.
  Wensen van mij waren:
  airco, goed licht en zicht, zo min mgl knopjes, liefst een volkswagen, zwart van kleur, liefst zo zuinig mogelijk.
  Sinds ruim een week ben ik in het bezit van een jaar oude zwarte vw polo. ik ervaar dit echt als een luxe!
  Aangezien ik altijd aan een auto moet wennen, heb ik hem nog niet mee naar het werk genomen, maar de corsa waar ik inmiddels mee kan lezen en schrijven.
  Gezien mijn route op het platteland is, neem ik in de avond de corsa bijna altijd, vanwege dat deze bochtverlichting heeft, heel fijn zo'n goed zicht.
  Was ik niet van baan veranderd dan had de lupo gewoon voldaan, nooit heeft hij mij in de steek gelaten en deed wat een auto moet doen: rijden!!

  Ik vind het een leuke kleur auto en mij lijkt hij heel praktisch in gebruik!

  1. Wauw, je moet nu een flinke afstand afleggen elke dag zeg. Ik kan me voorstellen dat je dan wel prettig moet zitten. Fijn dat je een prettige auto hebt gevonden.

   Wat is bochtverlichting? Het klinkt erg handig!

  2. Wanneer je in donker door de bocht gaat of afslaat, gaat er een lamp branden, aan de voorzijde zodat dat de berm verlicht wordt een je meer zicht hebt.
   Op het platteland heel fijn.

 12. Vindt veiligheid wel belangrijk zeker als wederhelft en kids op weg zijn na jaren in japans gebakje nu echt bewust gekozen voor ruim 2600 kilo blik om niet bij een aanrijding de onderliggende partij te zijn.

  Hoop dat mijn auto nog meegaat rij er bijna 11 jaar in maar einde komt wel in zicht met zijn ruim 16 jaren.

  1. Groot gelijk heb je! Mijn oudste dochter had eerst ook zo'n soort doosje, en ik vond haar daar heel kwetsbaar in. Zeker als je sommige auto's ziet tegenwoordig, dat zijn net tanks. Dan delf je bij een ongeluk altijd het onderspit.

 13. Wij hebben dus precies zo'n Zafira als jullie hadden. Ook toe aan vervanging! Een fiets achterin hoeft van ons niet zo, maar tenminste 7 zitplaatsen waar ook onze oudere kids goed passen, is voor ons wel heel belangrijk. Airco is ook wel erg prettig en het zou ook heel wat angstzweet schelen als de motor iets sterker is. Afgelopen zomer was ik er toch echt een paar keer van overtuigd dat we met vouwwagen en al achteruit de berg weer af zouden rijden (ging gelukkig steeds goed, maar scheelde niet veel!).

  1. Handrem zal vast wel iets helpen, maar als je eenmaal stilstaat op zo'n helling... hoe kom je ooit weer omhoog? Zodra je de rem er weer afhaalt, rijd je alsnog naar beneden in mijn beleving. Ik hoop er nooit achter te komen hoe het echt zit ;).

  2. Goed punt: hoe kom je dan ooit nog weer omhoog. Maar ik zou denk ik niet eens meer in de auto durven ; )

   Bij dit soort dingen kun je er inderdaad maar beter niet achter komen hoe het uitpakt.

 14. Heb een Jeep Patriot. Moet 4 Wheel Drive hebben ivm Winter. Als we allemaal weggaan nemen we de truck ( GMC) mee. Die Neem ik ook wel mee als ik naar de stad ga. Op kosten van de baas, die dat wel goed vind als ik er mee rij.
  Groet, Wilma

 15. Fris kleurtje, niets mis mee hoor. Bij ons thuis moet een auto ook gewoon heel praktisch zijn en het doen. Ons wensen lijstje is onder andere airco/climate control, trekhaak, ruim genoeg om spullen te vervoeren, hoge zit. Onze auto is in inmiddels 12 jaar,wij hebben hem nu 6 en half jaar en waarschijnlijk gaat ie nog wel even mee. Ik wil hem minstens 10 jaar houden en het liefst langer want de grootste afschrijving is er al af. Hopen dat ie de komende jaren zonder grote kosten de keuringen door komt. De volgende auto wordt een Duitse (vw/Opel), Koreaans (Kia) of Japans(Toyota), heb jaren Franse auto's gereden maar het is tijd voor iets anders.

 16. Een grote auto is wel belangrijk voor ons, want met 3 kinderen is dat wel nodig! En ook een ruime kofferbak, want er moet altijd veel mee. Het liefst ook airconditioning ( eigenlijk wel een must). Het nadeel van grote auto's is voor mij dat het lastig is met parkeren. Ik zoek ook altijd een makkelijke parkeerplaats op! Nu willen we graag nog ruimere auto meer een busje zodat de kinderen ook achterin meer ruimte hebben, want er is nog weleens onenigheid op de achterbank ????

  1. Onenigheid op de achterbank is een herkenbaar probleem. Soms gaat het zo ver als 'Hij kijkt naar mij!' Kennissen deden altijd een grote koffer tussen de kinderen, zodat ze elkaar niet konden zien : )

 17. na jarenlang met een busje (Mitsubishi valley) of een VW Sharan gereden te hebben (moest vanwege de 5 kinderen) nu een leuke auto, een audi A4 station, waar alle kinderen nt meer in hoeven te kunnen (3 zijn de deur uit)maar waar wel nog een fiets in kan. Toch wel fijn nu, wat comfort en snufjes en goeie muziekinstallatie. Al vond ik de VW Sharan achteraf bekeken ook wel fijn, daar konden alle 5 de achterzetels eruit zodat je een enorm grote koffer met plat draagvlak had.
  Auto nu is donkergrijs en onopvallend, daar hou ik van.

  1. Het is inderdaad handig als je de stoelen er uit kunt halen en zo extra ruimte kunt maken. In onze auto kunnen nu ook niet meer 5 kinderen. Maar omdat onze oudste dochter haar eigen auto heeft en nog thuis woont, gaan we dan gewoon met twee auto's als het nog zo voorkomt.

 18. Fijn dat jullie een nieuwe auto hebben gekocht. Hopelijk weer een aantal fijne jaren rijplezier. Wij hebben een bmw 7 serie, echt ene veel te grote bak, maar ja, dat is de hobby van mijn vriend. Ik rijd er niet in, veel te groot voor mij.

 19. Wat een super fijne ruime auto hebben jullie gekocht! Hopelijk hebben jullie jarenlang plezier van deze auto!
  Wij rijden in een ford focus station. Een ideale gezinsauto, met veel plek voor de kinderwagen e.d.

 20. Kangoo lijkt me een heerlijke ruime auto met veel mogelijkheden. Zelf heb ik ooit een Peugeot partner gehad. Geen fijnere auto dan zo,n type. Zo ruim alles kan er in. Nu rij ik zelf in een C2 is een leuke auto maar totaal niet praktisch met drie kids er kunnen er nl maar twee op de achterbank !

 21. Leuk hoe uw man toch nog niet in zag dat het tijd was voor een nieuwe auto. Ik moet zeggen dat die in dusverre best functioneel is. Ik heb sinds kort een mooie Nissan Qasqai gekocht waar ik dol op ben. Voor mij is hij niet alleen functioneel, maar is het ook nog eens een plaatje om naar te kijken!

 22. Leuke autootje! Dat hoor je heel vaak dat de man zegt het werkt nog prima en als hij zelf een keer met pech staat dat er dan wel een andere auto moet komen. Wij hadden precies hetzelfde en nu rijden we Seat ibiza met een dieselmotor erin en dat rijdt geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.