Reacties

Kraamcadeau ideeën gezocht — 39 reacties

 1. Bij de jongste kregen wij van manlief's collega's een schattig slabbetje met naam van jongste erop en cadeaubonnen en een leuke felicitatiekaart.E.e.a leuk ingepakt.Cadeaubonnen lijkt niet zo leuk maar wij waren er erg blij.
  Je krijgt van collega's al snel goedbedoelde spullen waar je niet blij mee bent want : verkeerde maat, niet je smaak, plastic speelgoed als je liever hout hebt en vice versa.

  • Cadeaubonnen kwamen ook al bij mij op inderdaad San. Maar het leek me niet zo leuk om te geven... Anderzijds komen zullen cadeaukaarten wel altijd goed van pas.

 2. Vraag om een concreet verlanglijstje. Het verrassingselement is dan wat klein, maar het waarderingselement is veel groter. €80 uitgeven aan een kadootje dat maar matig gewaardeerd wordt, is niet zo leuk.

 3. Ik zou gewoon die 80 euro cash geven dan kunnen de ontvangers er nog mee doen wat ze zelf willen. 't Is misschien niet origineel maar ik denk dat cash geld geven nog altijd nuttiger is of een cadeau geven waar de begunstigden misschien niets mee zijn.

 4. Bij dragen en zo kun je een mysterybox kopen van 80 euro. Daar kan een draagdoek inzitten bijvoorbeeld. Heel fijn met een baby voor als ze onrustig zijn. Vaak zitten er wat extra dingen in. Kijk maar eens op hun site, ze hebben ook heel mooi speelgoed, veel natuurlijk en met hout. Mooie dingen.

 5. Bij een groot bedrag als dit, zou ik gaan voor kwalitatief goed speelgoed. Iets waar het kind (en de ouders) lang plezier van zal hebben, maar wat niet perse meteen gebruikt hoeft te worden. Duplo kan bijvoorbeeld meestal wel. Hout of plastic kan je gerust eerst aan de ouders vragen. Een verlanglijstje vragen kan ook, maar niet iedereen heeft concrete ideeën hiervoor bij een eerste kind.

 6. Mijn oudste nu 19, heeft als kraamcadeau een handdoek gehad,lichtgeel, met in mooi blauwe kleur haar naam erop gebotduurd. Super, ze h
  Gebruikt hem nog steeds!
  Kleertjes... niet doen. Ik vond het zo zonde..... we kregen een mooie houten leepeend vd collega's waar ook nog blokken in konden. En..... koop ook iets lekkers voor die moeder. Een eenvoudige set vsn Dove is al verwennerij. Zij heeft het werk gedaan!

 7. Eh...... loopeend..... die flapte dan zo rond met zijn poten, mooi houten ding. Ik geef zelf altijd mooie kinderboeken..... boeken heb je nog genoeg. De hele serie Jip en janneke is 50 euro. Ik zou way suggesties verzamelen en aan de vader voorleggen. Succes!

 8. Een ruim bedrag.... ik zou vragen om een verlanglijstje, daar je schrijft dat je man moet zorgen voor leuke kraamcadeautjes!
  Persoonlijk hou ik van houten speelgoed,
  een zachte carolle pop, alle 3 mijn nichtjes hebben die gekregen bij hun geboorte en daar spelen zij nog mee!
  Boeken van Annie M.G Smidt vinden kinderen ook geweldig.

 9. Pleegzuster bloedwijn en massage olie voor de moeder
  En vader een fles rode wijn
  Voor de baby mooie omslagdoek en massage olie
  En bestel ook de Blije doos als die bestaat
  Dan alles inpakken in transparantfolie met gekringeld lint
  Succes

 10. Voor zo'n bedrag zou ik denk ik aan de ouders zelf vragen wat ze graag willen hebben. En anders zou ik sowieso voor een gepersonaliseerd cadeau gaan met de naam van het kindje erop! Dat doet het volgens mij altijd goed ;)

 11. Mits ze geen katoenenluier gebruiken is een luiertaart misschien een leuk idee? Met een gezellig kleurtje lint eromheen (roze?) en bovenop een leuke spaarpot, knuffel of speeltje en dan in doorzichige folie...

 12. Wow. 80 euro is een groot bedrag. En voor zo'n kleintje heb je niet veel nodig is mijn ervaring. Ik zou inderdaad aan de ouders vragen of ze nog wensen hebben. Het zou jammer zijn als je iets komt wat ze al hebben of niet wensen (zeker als het gepersonaliseerd is).

 13. Vraag wat ze willen. En koop dat, geef de bon in een dichte enveloppe, garantie etc.
  Maak een olifant van handdoekjes en washandjes. Zet hem op een bekleed kartonnetje waar je hemakaarten, etoskaarten, kruidvatkaarten op legt.
  Geef een mand met fruit, sap, noten, kaasjes.
  Breng een maaltijd mee die ze eenvoudig kunnen invriezen en opwarmen.

  Ze wonen klein, dus 80 euro speelgoed is wat mij betreft geen goed idee. Ze geeft borstvoeding, drank is niet aan de orde.

 14. ik heb op steigerhout het geboorte kaartje gekregen van mijn jongste. ik vind het erg leuk en het hangt nog steeds in haar slaapkamer. Een loopfietsje/ stepje, een wheely bug zijn ook leuke cadeautjes. hebben ze niet direct iets aan maar iets later wel.

 15. Een leuke muziekmobiel voor boven de box.
  Je kan een mooi en bijzonder prentenboek laten maken op lostmyname
  Een mooie lamp bij Hartendief.
  Een fijne slaapzak voor het kind.
  Een gaaf boxkleed.

 16. Ik kreeg van collega's een rompertje met de naam erop, en daar was ik toen heel blij mee. Maar dit bedrag is wel van een andere orde. Ik zou gaan voor een cadeaubon met een kleine attentie erbij (roze hydrofiel-luiers zijn altijd welkom).
  Een mooi voorleesboek is trouwens ook altijd goed, met daarin nog een cadeaubon voor de rest van het bedrag. (Ik zou trouwens niet voor Annie MG Schmidt gaan, maar voor Dikkie Dik of Kikker. Die kun je al voorlezen als ze nog maar anderhalf zijn, dus daar hebben ze eerder profijt van.)

 17. Ik zou het navragen.

  Als ik terug kijk naar de leukste kraamcadesus die ik heb gehad:
  - een slaapzak met de naam van het kindje
  - een spaarpot
  - speelgoed dat meerdere ontwikkelingsfasen meegaat
  - een mooi voorleesboek (hilariteit altijd bij het Boek van de mol die wil weten wie er op zijn hoofd heeft gepoept)

  - en niet zo origineel maar wel erg handig, bonnen/ cadeaukaarten. Zelf vond ik die van de prenatal en Hema erg handig.

  Ik zou niet zo snel Een draagdoek doen, dit is erg persoonlijk. De een vindt het top, de ander echt niets

 18. Nou Liesje..... behalve voor je trouwjurk bij je zus en je haar heb je zeldzaam zoveel reacties gehad. Je ziet maar.... bruiloften en babies..... ! Haha!

 19. Ik zou het budget splitsen. Voor 40euro een mooi cadeau en voor de andere 40euro een cadeaukaart. Die kunnen ze dan gebruiken wanneer het kindje iets ouder is voor kleertjes of speelgoed.

  Maar kraamcadeautjes zijn altijd lastig. En anders specifiek vragen wat ze graag willen. Zonde als je voor zo;n bedrag iets koopt en dan blijkt dat ze het niet leuk vinden of nodig hebben.

 20. Het is ook zo persoonlijk, zo'n kraamcadeau... Zeker als ze al aangeven geen kleertjes te willen, dan hebben ze vast een eigen smaak. En het is alleen maar eerlijk dat ze zo'n tip geven. Ik zou zeggen, laat ze zelf iets moois uitkiezen (bijvoorbeeld met een cadeaubon). Je hebt tenslotte een flink budget. En misschien een persoonlijk armbandje voor de baby. Mooi voor nu en ook om te bewaren voor later.

 21. Tja dat is een moeilijke... Tegenwoord is er zoveel te krijgen. Een grapje is natuurlijk altijd leuk met een cadeaubon. Zo zag ik laatst een rompertje met aantekeningen voor daddy (waar de beentjes zaten enz). Zelf kies ik altijd een babybadje of zwemring en daar krijg ik altijd hele leuke reacties op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder