Metamorfose van onze bank

Onze houten kringloopbank heb ik ondertussen al heel wat jaartjes.

Op zoek naar een nieuwe bank

Er zijn wel eens momenten geweest dat ik een andere wilde, omdat ik het moeilijk vond om die bank netjes te krijgen. Er lag een matras op waar ik een hoeslaken om heen deed, maar het zag er altijd zo rommelig uit. En ik wilde ook wel eens gewoon een nette bank.

Maar mijn man en ik konden nooit een andere mooie bank vinden. Eventjes leek mijn man akkoord te gaan met een Ektorp bank van de Ikea, maar toen puntje bij paaltje kwam veto-de hij hem toch.

En eerlijk gezegd viel hij mij toch ook wel een klein beetje tegen.

Onze houten bank in zomerlook

Uiteindelijk vond ik de oplossing bij No Fruit. Daar kun je namelijk kussens + kussenhoezen op maat bestellen. Vorig jaar bestelde ik er twee kussens + kussenhoezen. De bank zag er meteen keurig uit! Kijk maar:

no fruit

Ik was er heel tevreden over. En omdat de kussenhoezen er af kunnen, heb ik de bank een paar keer kunnen ‘verschonen’. Wel werkt de rits van het rugkussen ondertussen niet meer. De rits zit muurvast. Gelukkig is dat toevallig ook het kussen waar geen vlekken op zitten.

Herfst en winter look

Nu de herfst merkbaar is, vond ik het tijd om de bank een herfst/winter look te geven. De kussens had ik al, en gelukkig kon ik bij No Fruit ook alleen hoezen bestellen.

Ik koos nepleer omdat ik dat makkelijk kan schoonhouden in de kleur bordeauxrood. Want ook al zijn de kinderen allang geen peuters of kleuters meer, toch wordt er bij ons thuis veel vies : (

Ik vond het eindbedrag best hoog: 182,-. Maar, het is veel goedkoper dan een nieuwe bank. En de bedoeling is dat ik van deze hoezen de rest van mijn leven profijt van heb.

Hier onder het resultaat:

no fruit bank

Ik vind het leuk hoe anders de bank er uitziet, simpelweg door de kussenhoezen te verwisselen.

En straks als het weer lente word, haal ik de groene hoezen weer te voorschijn.

Leestip

Bankhoes Jysk

Ik ben benieuwd: wat voor soort bank hebben jullie?

Similar Posts

52 Comments

 1. Wij hebben een lederen twee zit en drie zit toen we ze kochten vond ik ze wel mooi maar nu vind ik ze lelijk ze hebben veel slijtsporen en ik vind ze te zwaar maar ze zullen nog meer moeten verslijten eer we ze weg doen .

 2. Onze banken zijn ongeveer 12,5 jaar oud en eigenlijk een beetje doorgezakt. Maar omdat er op gehangen en gespeeld word gaan we niet over op een nieuwe.
  Ik denk dat ik nooit meer zulke fijne banken vind.
  Wij zijn klein en hebben altijd problemen met voeten op de grond kunnen zetten. En dan voel je je niet echt gemakkelijk als je op visite zit.
  Ook wil ik genoeg steun in mijn rug omdat ik anders nekklachten krijg,
  dus die loungebanken van tegenwoordig vinden wij niet echt comfortabel.
  Wij hebben hoge rug- en zij leuningen en zachte kussen.

 3. Ik vind de ektorp echt een fijne bank. Ook heel geschikt om op te slapen.
  Die kleuren van jouw bank zijn leuk! Al zou ik voor deze tijd van het jaar de oranje kiezen met herfstkleuren als kussens. Halverwege december de rode en vanaf begin maart de groene :-)

 4. Handig dat je hoezen kan bestellen. Inderdaad goedkoper dan een nieuwe bank. Leer is idd makkelijk schoon te houden. Ik vind zelf alleen altijd wat koud aanvoelen.
  Wij hebben een hoekband. Met een stofje dat niet te licht is ivm vlekken van de kinderen ;) en ook makkelijk schoon te maken is!

 5. Wat leuk!!! Ik ben ook aan de slag gegaan thuis. Dankzij het uit elkaar trekken van de bank en te spelen met de opstelling heb ik een Nieuwe look gemaakt. Yeaaah zo blij mee!!!

 6. Leuk die wisselende hoezen! Wij zijn al een tijdje uitgekeken op onze bank, maar hebben het geld er nu niet voor over om een andere te kopen, daar deze op zich nog best voldoet. Bovendien vind ik het met de kinderen ook wel een fijn idee dat de bank nu gewoon staat zolang hij staat en we er niet al te zuinig op hoeven te zijn.

  1. Het heeft inderdaad wel iets relaxts een bank waaraan niets meer te bederven valt : ) Wij hebben ook nog een tweedehands chesterfield die is doorgezakt, die ik niet wil missen.

 7. Het is apart om te zien. Deze bank zie je niet vaak. Leuk dat je kussen kussen veranderen naar ander kleur. Het is handig idee zo hoes te wisselen. Wij hebben gewoon stoffen bank. En wij hebben jaren lang. Hij slijt nog niet bij ons. Stevig stof hebben wij.

  1. Ik vond deze bank ooit bij een kringloopwinkel en kocht hem voor 35,-. Hij gaat al weer heel wat jaartjes mee.

   Een stoffen bank vind ik ook altijd mooi. Fijn dat hij zo slijtvast is.

 8. Ha, dezelfde maar dan 2 stuks. We hebben ze gekocht in 1995 toen we 25 jaar getrouwd waren en hebben alleen aan de zijkanten ook nog kussens zitten. In die tijd hebben we ze 1x opnieuw laten bekleden en dat was 10 jaar terug. Het wordt over een of twee jaar weer tijd om opnieuw te laten bekleden. De eerste keer betaalde ik voor beide banken 150 Euro. Maar dat zal ondertussen ook wel duurder geworden zijn

 9. Super creatief om op deze manier om te gaan met de bank en € 182 is zeker minder dan een nieuwe bank kopen idd. Ieder seizoen weer nieuwe kleur kussens vind ik ook erg leuk idee.

 10. Een mooi warm kleurtje heeft die bank van jullie gekregen!
  Mijn bank is een soft-leren bank in de kleur zacht rood en die kreeg ik van de buren, omdat ze liever stoelen wilden. Ben er nog steeds heel blij mee. Heb er wel denim zitkussens op gelegd omdat ie wat laag was, ben nu helemaal tevreden. Volgens mij is het een oud model van Ikea.

 11. Mooie metamorfose! Wij hebben een bank met vaste bekleding, lastiger te wisselen. Maar we zijn nog heel tevreden met hoe die eruit ziet. Tuinmeubels en tafels maken we zelf.

 12. Ik heb al jaren een Klippan bank met een wasbare hoes, heel makkelijk met kleinkinderen en katten. Ik heb 4 hoezen, van katoen makkelijk te wassen en te verwisselen, een hoes kost ongeveer 35 euro. Mijn bank is altijd netjes!
  Groet Adriana

 13. we hadden tot voor kort de ektorp bank waar we heel blij mee waren en nu is onze jongste er weer blij mee op haar kamer. we hebben nu een lounge bank van dikke ribstof de kussens zijn uitwasbaar dus dat is super. Het is echt een heerlijk warme (ik kruip er in weg ) bank.

 14. Wat ziet het er weer gezellig uit!
  Ik vind het mooi dat je denkt daar doe ik mijn leven lang mee, zuinigheid met vlijt!
  Ik doe dat nooit lente en herfst wissels in huis,
  alleen met kaarsjes en bloemen/ takken van het seizoen!
  Wij hebben een leren bank.

 15. Wat een praktische en snelle oplossing voor je bank! Ik had er nog nooit van gehoord.
  Wij hebben twee – veel te dure – leren banken, maar het is de bedoeling dat ze lang mee gaan. We gebruiken ook het speciale behandelspul erbij, want dan zou hij nog langer mooi blijven. Dat hopen we dan maar!

 16. Leuk! En makkelijk om zuiver te houden. Wij hebben een stoffen bank, maar willen graag een leren/nepleren bank. In de bank gaan hondenharen zitten (ook al ligt de hond er nooit op) en dus veel werk met schoonhouden. dan heb ik nog niet eens gesproken over zoonlief en wat hij onze bank allemaal aandoet ;).

 17. Ik heb net een andere bank besteld! Begin december wordt ie geleverd. Ik heb nu een hoekbank, alleen sinds 2 jaar ben ik verhuisd en hij komt niet tot zn recht in dit huis. Mijn leasedochter krijgt deze bank als ik de mijne heb. Zij blij, ik blij. Heb nu een 3 zitter gekocht, waar we wel met ons 4tjes op kunnen zitten, mooie cognac kleur! En daar ga ik hopelijk heul lang mee doen haha..

  Die van jou ziet er gezellig uit zo, ieder seizoen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.