Reacties

Nieuwe supermarkt: Dekamarkt, World of Food — 35 reacties

  • Ik vind het wel leuk Nancy : )

   En het koffiedrink gedeelte is een aparte hoek van de supermarkt. Eigenlijk niet ín de supermarkt. Maar het ademt inderdaad wel een supermarkt sfeer uit, dat wel.

 1. De prijzen en locatie vind ik wel belangrijk. En wat eigenlijk nog in het rijtje mist zijn parkeerplekken. Wij hebben een grote gezinsauto en ik ben niet zo'n held in parkeren. Dus ik vind het belangrijk dat er ruime en voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Ik ga ook niet snel boodschappen doen als ik in een parkeergarage moet parkeren. Ik ben nog nooit bij een DEKA markt geweest.

  • Je hebt helemaal gelijk, parkeerplekken zijn ook belangrijk. En ook dat ze niet te ver lopen zijn vind ik. Er is in Doetinchem een supermarkt in een nieuwbouwwijk waar de parkeerplaatsen een heel eind van de supermarkten afliggen. Er zit een groot plein tussen. Daar ga ik dus nooit naar toe, want dan moet ik een heel eind lopen met mijn karretje naar de auto.

 2. Dan mag het wel hele lekkere koffie zijn. Hier bij de AH en de Jumbo gewoon een koffiehoek waar je gratis koffie en thee kunt gaan drinken. Nog nooit gedaan dus weet niet of het lekker is, het is er altijd wel druk met oudere, kletsende mensen:-)
  En de prijs vind ik ook wel belangrijk, hier ga ik altijd naar de jumbo en de lidl. En bij goede aanbiedingen wil ik de jumbo wel eens een week overslaan en naar de ah gaan.

  • Er zijn hier in de buurt ook diverse supermarkten waar een automaat hangt waar je gratis koffie kunt halen en drinken in zo'n wit plastic bekertje.

   Maar dat doe ik eigenlijk nooit. Hoewel ik het wel leuk vind dat ze het aanbieden.

   Het koffiedrinkgedeelte inde Dekamarkt is toch wel echt meer een restaurant achtig deel. Vandaar dat ik het daar wel leuk vond : )

 3. Als je naar de D.een gaat heb je gratis koffie met wat lekkers er bij. Bij de A.h hier ook daar ligt zelfs de nieuwe krant er bij. Je ziet hier op een bepaalde dag altijd het zelfde groepje dames gezellig koffie drinken waarna zij hun weekelijkse boodschappen doen. Hier zit de koffie wel in een papieren bekertje en bij jullie misschien in een kopje?

  • Grappig dat er zelfs een nieuwe krant bij ligt. Ik kan me goed voorstellen dat dit mensen trekt.

   De koffie in de Dekamarkt is in een heus kopje inderdaad, en ook echt in een restaurant achtig gedeelte.

 4. Het valt me op dat je soms wel erg snel in de mopperstand gaat als er iets anders is dan je gewend bent. Beetje gewoontediertje?

  Ik vind het juist wel fijn als ik in een andere supermarkt kom en de tijd heb dan kom ik nog eens in paden die ik normaal oversla als ik met boodschappenlijstje inkopen doe.

  • Nou, dat vind ik dus ook. Het speelt voor mij echt een belangrijke rol, waarbij de volgorde dus ook heel bepalend is. Ik wil echt graag eerst de groentes : )

 5. Hier hebben we een Deka, ik kom er echt nooit, wat een gribus zaak;)
  heel armoedig allemaal, verder let ik nooit op looprichtingen, alhoewel heeft onze AH sinds een verbouwing de lege fles inlever post helemaal achter in de de winkel gedaan, zo raar.
  En ze hadden van die zig zag paadjes, daar is toen over geklaagd(terecht) en daarna kwamen weer de lange paden.
  Lang leve het bezorgen!

  • Een gribus zaak klinkt niet prettig inderdaad. Ik moet ook zeggen dat de Dekamarkt in Doetinchem niet zo mooi en luxueus was als ik had gedacht op basis van de aankondigingen. Het is een hele gewone supermarkt. Maar niet gribus. Dat dan weer niet : )

 6. Leuk onderwerp!

  Boodschappen doen voelt altijd wat dubbel, je hebt het nodig en je moet wel, maar zelf zoek ik dan toch de supermarkten uit, waar ik me het prettigst voel.
  Looprichting is zeker een punt, maar ook de indeling van de schappen, hoe duidelijk is het?

  Een ander punt is het personeel, is men behulpzaam in de winkel als je iets niet kunt vinden en hoe zit men achter de kassa?
  Een bot en chagrijnig iemand stoot mij af en op de keper beschouwd, betaal je bij de een een dubbeltje meer of minder dan bij de ander.
  Ik kom soms wel bij supermarkten, waar ik het personeel ronduit onsympathiek vind, maar als het echt een goede aanbieding is, wat ik ook nodig heb, vooruit maar...

  Een kopje koffie drink ik niet in een supermarkt, maar bv een smoothy-bar zou ik wel leuk vinden :D
  Je kunt in meerdere winkels zo'n flesje vers sinaasappelsap laten persen met een automaat, in een andere supermarkt kun je een ananas laten schillen en snijden met een automaat, dus waarom geen sap-hoek ;)
  Het lijkt me wel wat, net zoals ik het tegenwoordig leuk vind om van alles te proeven, wat je in steeds meer supermarkten ziet.
  Het verleidt soms zeker tot aankopen, omdat je het hebt mogen proeven.

  Misschien is de volgende vraag wel: hoe verleidelijk zijn supermarkten en kun je de hand op de knip houden....

  Groetjes Lily

  • Aardig personeel doet bij mij ook wonderen. Ik vind het altijd heerlijk als mensen aardig en vriendelijk tegen me doen. Kleine moeite groot plezier!

   Een smoothy bar is inderdaad een leuke aanwinst bij een supermarkt. Wie weet komen die ook nog wel eens.

   Mijn man proeft ook altijd graag van alles, maar ik niet. Want dan voel ik me ongemakkelijk en heb ik het gevoel dat ik het moet kopen. En dat wil ik niet.

 7. Ik ken de Dekamarkt niet. Ik vind het vooral jammer dat wij geen Nettorama hebben in Nijmegen en geen plusmarkt dichtbij. We doen dus altijd boodschappen bij de AH, daar ligt het groente en vlees ook vooraan. Ideaal.

 8. Nee die hebben we hier niet in de buurt;) ik wijk ook niet af voor mijn vertrouwde AH;) maar zo af en toe een andere supermarkt binnenlopen is ook weleens leuk! Net een uitje haha

 9. De looprichting maakt mij niet zoveel uit. Is juist wel goed voor je hersenen om alles een keertje anders te doen. Maar prijs, kwaliteit vind ik veel belangrijker. Zelf kom ik vooral bij de AH omdat deze inderaad op de juiste locaties zitten voor mij. Locatie vind ik dus ook wel erg belangrijk.

 10. Hier bij de AH-XL gratis koffie in de koffiehoek. Zelf zou ik geen koffie gaan drinken in de supermarkt (daar ga ik liever zo snel mogelijk weer uit), maar er voor betalen al helemaal niet!

  • Zo zie je maar weer hoe mensen kunnen verschillen. Ik houd wel van een restaurantdeel bij een supermarkt. Zeker als je koffie echt in een kopje krijgt, en lekker kunt kijken naar al die zwoegende mensen die de boodschappen nog moeten doen.

 11. Boodschappen halen is voor mij een noodzakelijk kwaad. In de supermarkt koffie drinken doe ik niet aan mee. Looprichting boeit me niet. De inrichting en een achtergrondmuziekje boeit me nog minder. Daar kom ik niet voor. Alleen de prijs telt. Vandaar dat ik in de wijk naar de Aldi ga waar ik gratis kan parkeren. Wat ze bij de Aldi niet hebben koop ik in de naastgelegen Jumbo. Ik weet alles te staan en de prijzen van de meest gangbare producten ken ik uit mijn hoofd.

 12. Oeh ik ben wel fan van de DEKA, maar dat was vroeger de enige in de buurt, daarna degene tegenover mijn werk en nu degene in het dorp. Wij hebben ook sinds kort de world of food (Apeldoorn). Ik vind het wel een fijne supermarkt, maar wel een eind rijden, dus ik ga er niet vaak naartoe.

 13. Ik doe het liefst alle boodschappen bij middenstanders, en niet in de supermarkt. Maar dan nog kom ik er minstens twee of drie keer per week. Altijd in dezelfde, de Hoogvliet, omdat ik daar precies weet waar alles staat. Zo ben ik zo snel mogelijk klaar. In een onbekende supermarkt zoek ik me een ongeluk.

  Hier bij De Hoogvliet ligt de groente ook achterin. Vlees koop ik niet. Groente ook niet veel, want die koop ik liever op de markt. Ik vind de groente achterin geen enkel probleem. Het is blijkbaar net wat je gewend bent.

  • Ik denk dat het bij mij ook komt omdat de groentes bij mij de basis van mijn boodschappen vormen. Op basis van de groentes kies ik bijvoorbeeld vlees en wat ik verder nog nodig heb. De groente aan het eind is daarom voor mij echt een snert volgorde.

  • Kijk dan verschillen we toch niet zoveel. Ik koop eerst de groenten op de markt en ga daarna naar de supermarkt voor de overige dingen. Dus de logica is hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder