Nieuwe kringloopvondsten juni 2021

IMG 20210623 132410

Deze week ging ik met mijn jongste zoon en dochter naar de McDonald’s.

Om te vieren dat ze zomervakantie hebben, en ook omdat je nu weer binnen mag zitten.

De McDonald’s is in de buurt van een grote kringloopwinkel, dus ik besloot dat we daar dan mooi eerst even langs konden gaan.

Kringlopen

Ik was een hele tijd niet meer bij deze kringloopwinkel geweest, en keek mijn ogen uit. Soms kom je bij de kringloop en zie je helemaal niets van je gading, en soms val je van de ene ‘Wil ik! Wil ik!’ in de andere. Dat is het leuke aan kringlopen.

Kringloop verleidingen

Zo begon mijn hart onder andere sneller te kloppen van:

 1. Een grote schouw, die ik in de woonkamer zou kunnen zetten in plaats van het tv-kastje. Maar ik durfde niet vanwege mijn man, die al een paar heeft gezegd dat de tv te hoog zou komen te staan op een schouw.
 2. Een kleine schouw inclusief elektrische sierkachel voor de keuken.
 3. Een tweepersoonsbed met een ornament in het hoofdeinde gegraveerd.
 4. Een romantische spiegel waarvan ik geen idee had waar ik die zou moeten hangen.
 5. Een nostalgische kledingkast met een spiegel erin.
 6. Een roeimachine zoals Frank Underwood gebruikte in House of Cards
 7. Donald Duck pockets: ‘Kijk eens Piet, Donald Duck pockets!’
 8. Een bureaustoel op wieltjes, want ik zit nog altijd op een ordinaire keukenstoel te bloggen
 9. Kunstbloemen voor de bloembakken op het balkon.
 10. Een seventies jurk die maat xxxl bleek te zijn en ook nog eens van polyester
 11. Ovenwanten, die van mij zijn hartstikke smoezelig.
 12. Keukenstoeltjes.
 13. Een omafiets met bloemen erop. Ik heb geen fiets nodig, maar ja, er stonden bloemen op….

Het duizelde me gewoon.

En dit kocht ik bij de kringloop

Uiteindelijk wist ik mij te herpakken, en ging naar huis met:

 • 3 vorken van het merk Sola voor 0,75
 • Een vuilnisemmertje voor in de badkamer 1,50
 • Een tuintafel met parasolgat voor 6,50 want oh ja, daar ging ik eigenlijk voor
 • Een prachtig kopje met schoteltje voor mijn verzameling kitscherige kopjes voor 1,00
 • Een mooie kan! Toen het laatst zo warm was en mijn maandagochtend vriendinnen op de koffie kwamen, miste ik een pittoreske waterkan om bezoek van water te voorzien naast koffie.

IMG 20210623 132436

Moet je het leuke reliëf in het schoteltje eens zien!

Dat is kringloopgeluk : )

Zie ook mijn post Kringloopvondsten en mijn post over een spiegel pimpen.

Similar Posts

26 Comments

 1. Haha, heerlijk, die lijst met alles wat je eigenlijk ook wilde hebben! Mooie score heb je geregeld. Ik moet ook echt hoognodig weer eens naar de kringloopwinkel.

 2. Ik hou ook van kringlopen. Je voelt je niet echt een “verbruiker” en je vindt er inderdaad veel leuke dingen. Wij hebben hier heel veel van die kringloopzaken. Sommige alleen met kinderspullen. Goed idee

 3. Prachtige kan ! Ik heb die enkele jaren geleden in 3 formaten gevonden in de Kringloopwinkel in Antwerpen en heb er nog leuke bekers bij gevonden. Geweldig toch ! (Hoe kan ik hier een foto meesturen ?)

 4. Gelijk hebben de kinderen, vakantie en meer bewegingsvrijheid is iets om te vieren.
  Je je moet oppassen met kringloop winkelen, voor je het weet koop je veel te veel. Hans

 5. Ben ook blij dat ik weer heerlijk kan struinen en ik ga dus ook altijd voor mooie kannen want die staan bovenop mijn keukenkastjes maar dan wel van die aparte. Mooie vondsten had jij ook weer. Ga denk ik zaterdag weer eens in andere omgeving kijken want ook daar zal ik vast wel wat moois vinden. dank ook voor je mooie reactie op mijn vragen op blog.

 6. Vorige week toen wij op vakantie waren ben ik in een kringloopwinkel geweest. Het was heerlijk om lekker weer tussen alle spulletjes te kunnen snuffelen.
  Leuke dingen heb je gekocht!

 7. Eigenlijk is het enige waarvoor ik de kringloopwinkel wel eens induik zijn niet vaatwasser bestendige kopjes en glaswerk, dat is bijna niet meer te koop, Alles is veel te dik wat je nu kunt kopen wánt moet in de vaatwasser kunnen . Bij mij komt er geen vaatwasser in, wat een smerigheid zo’n ingeruimde machine.

 8. ha Nicole,

  laatst was ik even bij mijn zus, die op haar kleindochtertje van 4 paste. Ik vroeg aan haar: “Wat gaan jullie vandaag doen?”
  Zei die kleine… “Naar de Kringloop…”

  geinig he.
  Altijd wat te snuffelen…

  groetjes!

 9. achter Kringloopwinkels schuilt ook heel wat leed, mensen die alles kwijt zijn geraakt, krijgen er nooit iets voor terug, van wat jullie ervoor betalen. business ?

 10. @say it Geen idee welke kringloop jij bedoeld, maar hier weet ik dat onze kringloop, die volledig particulier is opgezet wel elke maand een waterkraan in een ontwikkelingsland laat plaatsen en daarnaast mensen met een smalle beurs altijd geweldig vooruit helpt. Je krijgt hier van de gemeente een meedoenbon van 50 euro. De kring verhoogt die naar 60. Ook weet ik dat ze veel mensen op de achtergrond helpen, ze altijd een praatje en kop koffie klaar hebben voor mensen die dat nodig zijn…

 11. Dat kopje is leuk. Ik merk wel dat Het Goed erg duur begint te worden amper boeken onder de twee euro, ze zijn ook geen stichting meer daarom zoek ik nu andere kringlopen uit. Behalve boeken koop ik ook graag stevige plasticbakken en keulse potten.

 12. Grapppig, he? Je moet inderdaad mazzel hebben bij de kringloop. Ik ben al jaren niet meer geweest. Maar ja, ik heb ook eigenlijk niks nodig.

 13. Zo te zien ben je goed geslaagd. Ik kijk altijd voor muziek (zowel LP als CD) en voor vintage beauty gerelateerde dingen zoals een föhn of reistoilettasjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.