Nieuwe buren seizoen 2: hoe is het nu in Zonnewijk?

Nieuwe buren seizoen 2

Met mijn review van de serie Nieuwe buren seizoen 1 inspireerde ik mezelf zo erg, dat ik besloot om Nieuwe buren seizoen 2 te gaan kijken : )

Maar ik wilde niet speciaal daarvoor lid worden van Videoland. Ik vind Netflix genoeg. Gelukkig kon ik dankzij mijn bibliotheekabonnement de dvd van Nieuwe buren seizoen 2 gewoon gratis lenen : )

Het was wel even wennen aan de dvd-speler die ik volgens mij vijf jaar geleden voor het laatst gebruikt had. Bovendien heeft hij geen afstandsbediening meer. Maar uiteindelijk lukte het me om de dvd af te spelen.

Diverse zaterdagmiddagen bracht ik door in de Zonnewijk in Almere.

Gistermiddag keek ik de laatste aflevering, dus hier is mijn review!

Nieuwe buren seizoen 2: de cast

Nieuwe buren seizoen 2 begint met een verrassing. Het karakter Eva, dat door haar vader met de windbuks zo wreed in de buik werd geschoten in de seizoen 1, leeft warempel nog. Weliswaar ligt ze in coma, maar ze is er nog steeds. Ook de andere hoofdrolspelers komen terug in het tweede seizoen, behalve het karakter van Katja Schuurman. Zij heeft de moordpartij niet overleefd.

De cast van Nieuwe buren seizoen 2 bestaat uit:

 • Eva (Bracha van Doesburg)

  Nieuwe buren seizoen 2
  Bron afbeelding: bol.com
 • Peter (Daan Schuurmans)

  Daan Schuurmans
  Bron: bol.com
 • Steef (Thijs Römer)

  Nieuwe buren seizoen 2
  Bron: bol.com
 • Steffi (Karina Mulders)
 • Lex (Fedja van Huêt)

Steffi en Lex zijn de nieuwe karakters in seizoen 2. Als kijker leer je dat ze in een getuigenbeschermingsprogramma zitten. Steffi komt uit een nogal criminele familie, en haar man Lex heeft tegen haar vader getuigd. Hierdoor zijn hun levens in gevaar, en hebben ze alles wat ze kenden moeten achterlaten. Lex is best gelukkig in de Zonnewijk, maar Steffi heeft het erg moeilijk en mist haar familie. Bovendien vindt ze Zonnewijk enorm saai en suf.

Nieuwe Buren seizoen 2: het verhaal in een notendop

De Zonnewijk in Almere ligt er nog hetzelfde bij als in seizoen 2. Het huis waar Eva en Peter woonden staat leeg, maar nieuw zijn dus Steffi en Lex met hun twee kinderen. Peter zit in een tbs-kliniek, en lijkt daar aardig op orde. Maar Steef is voortvluchtig en zint op wraak. Hij zet zelfs de beademingsapparatuur van Eva uit, waardoor ze bijna sterft. Maar het wonderlijke is dat ze door deze actie juist uit haar coma ontwaakt. Eva keert vervolgens terug naar haar huis in Zonnewijk.

Single White Female effect

Daar raakt ze bevriend met Steffi. Steffi heeft last van verveling, en is blij met een vriendin. Helaas voor Steffi, blijkt voor de kijker al snel, dat Eva niet helemaal spoort. Haar intense verlangen om moeder te worden is er nog steeds, en ze laat haar oog vallen op de kinderen van Steffi. Door hier en daar subtiel te manipuleren lukt het Eva om zowel Steffi als Lex uit beeld te krijgen.

Hier en daar deed het me denken aan de film Single White Female. Daarin zie je eveneens dat een vrouw het leven van een andere vrouw probeert in te pikken. Ook Eva neemt bijvoorbeeld hetzelfde kapsel als Steffi.In de laatste aflevering van Nieuwe buren seizoen 2 heeft Eva samen met Peter de twee kinderen onder haar hoede.

Dan  gaat de deurbel...

Eva lijkt alles te hebben wat ze ooit wenste, maar dan gaat de deurbel.

Ze doet open en ze staat oog in oog met Steef die een pistool op haar richt.

En dat was dat.

Een flinke cliffhanger dus.

Gelukkig maakte mij dat niet uit, want ik heb inmiddels ook seizoen 3 van Nieuwe buren in huis liggen : )

2 momenten die eruit sprongen

Er waren twee momenten in dit tweede seizoen van Nieuwe buren die me opvielen.

 1. De eerste was een confrontatie van buurvrouw Lilly met een stel Kim Kardashian look a likes. Ze zeggen iets gemeens tegen Lilly, en je ziet Lilly zoeken naar de juiste woorden om ze van repliek te dienen. Het resultaat? Een zacht gemompeld: 'Hmpf.'  Kostelijk vond ik dat, en erg herkenbaar. Ik bedenk ook altijd pas een dag later wat ik had kunnen zeggen.
 2. Ik ben gewend geraakt aan het trage romantische tempo van Koreaanse series. Dus ik was een beetje verbouwereerd toen Lex bij het zien van Eva opmerkte: 'Tering! Wat ben je mooi!' en in de volgende scène lagen ze samen in bed. En dat, jongens en meisjes, is nou precies waarom ik liever Koreaanse drama's kijk!

Trailer seizoen 2

Hieronder de trailer van het tweede seizoen.

Nieuwe buren seizoen 2 online kijken

Tegenwoordig kun je Nieuwe buren seizoen 2 online kijken via Videoland. Je hebt dan alleen wel een abonnement nodig. Als je van plan bent om te gaan bingewatchen, dan kun je een proefabonnement nemen bij Videoland. Daarmee kun je 1 maand gratis kijken.

Mijn conclusie

Nieuwe buren seizoen 2 was best leuk, maar nergens opzienbarend of vernieuwend. Ik vond het nogal kabbelend. Het is een serie die je goed kunt kijken als je een beetje grieperig in bed ligt of zo, en iets makkelijks wilt. Maar ik vind het wel leuk genoeg om seizoen 3 ook te gaan kijken.

Dus ook de komende zaterdagmiddagen zal ik nog doorbrengen in de Zonnewijk.

Als ik de serie een cijfer moest geven dan werd het denk ik een 6,7.

Praktische informatie over het tweede seizoen van Nieuwe buren

Je kunt Nieuwe buren seizoen 2 op de volgende manieren kijken:

 • Online via Videoland
 • Via dvd. Ik leende de dvd van seizoen 2 uit de bibliotheek, maar je kunt hem ook kopen bij bol.com.

Similar Posts

8 Comments

 1. ik vind dit soort series een slechte invloed hebben op mensen dus kijk ik het nooit,vol met haat en nijd en moorden,wraak nemen is het waar het om draait hier. niks voor mij,ik zie liever goede dingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.