Reacties

Nieuwe auto? — 44 reacties

 1. Tweedehands!!!! En groot graag want er moet een fiets in en met verhuizende pubers is wt groter ideaal.

  Bovendien kunnen er 5 man in plus bagage. Het is een Ford Station. Heerlijk!!!!

  Ik dacht laatst ook ik neem goedkoop en klein, had 1 dag een Fietsta vd garage, brrrrr.

  Dit is mijn derde station, ik rij ze niet óp maar als ik mooie prijs kan krijgen vóór de ellende begint ga ik kijken voor tweede hands andere. Daar heb je dan geen stress over, tijd zat. Ik reken altijd wel de afschrijving uit..... (ahum), blijft duur, autorijden, maar ja!

 2. Ik heb de auto van mijn ouders gekregen. I know! Ik ben een lucky woman. Het is niet het soort auto wat ik zelf zou komen (lees: ik vind hem oerlelijk), maar hij rijdt perfect en daar gaat het om. Het is een automaat, wat met mijn ziekte erg fijn is. Hoef ik niet te schakelen. Kortom, ik ga voor praktisch en als ik koop, koop ik altijd tweedehands. Overigens heb ik een enorme liefde voor Opel. :-)

  • Fijn dat hij zo goed rijdt, en bij je past qua comfort. Onze auto is ook helemaal niet leuk om te zien, maar soms gaat praktisch voor looks inderdaad.

 3. Wij hebben een Toyota Avensis. Een flinke auto en een diesel. We hebben hem tweedehands gekocht. Hij is voormij te groot. Ik durf er niet goed in te rijden. Maar met mijn beperkte energie is het sowieso de vraag hoeveel ik zou rijden, al zouden we een kleinere auto kopen.
  We kochten deze auto omdat de vorige te duur werd vanwege reparaties. Als je eenmaal achter elkaar dure reparaties hebt, kun je hem beter wegdoen dan hopen dat die dure reparaties daarna over zijn. Dat heb ik ondertussen wel geleerd.
  Mijn man rijdt graag in een grote auto. Vooral toen hij nog lange reistijd had vanwege zijn werk. Deze auto is veilig en zwaar. Fijn als je door winderige polders rijdt. We passen met zijn vieren in de auto. Dat kan in veel auto's niet vanwege de lange benen van onze zoons. Oudste zoon heeft ook soms last dat ie met zijn hoofd tegen het plafond van een auto zit.
  We kozen een diesel omdat dat met al die kilometers voordeliger was. Nu is dit duurder. We betalen 127 euro per maand aan motorrijtuigenbelasting. We hebben het erover gehad om een andere auto (benzine) te kopen. We krijgen niet veel terug voor deze auto en waarschijnlijk is het goedkoper om deze auto 'af' te rijden. Helemaal omdat er een nieuwe motor in geplaatst is vlak voor wij hem kochten.
  Een volgende keer wil ik weer graag een Toyota. Ik vind het fijne auto's en we hebben er heel goede ervaringen mee. Voor ons nooit meer een Peu.geot. Altijd ellende en loeidure reparaties.

  • Ik snap wat je bedoelt over reparaties. Wij hebben ondertussen best veel reparaties gehad, en tot nu toe dachten we steeds: 'Repareren is goedkoper dan een nieuwe auto.' Maar achteraf bezien denk ik dat we beter eerder voor een andere hadden kunnen kiezen dan te investeren in dat kreng.

 4. We hadden tot nog toe geluk dat we ons steeds een nieuwe auto konden veroorloven, maar we rijden wel onze auto,s helemaal op. We hebben gemerkt dat je veel meer kortingen en extra,s krijgt bij dealers als je niets inruild en ondertussen verkoop je je oude auto aan een handelaar.Ik begrijp dat je met een groot gezin liever een grote auto wilt rijden dat hadden wij eerst ook maar daarna gingen we bedenken hoevaak de kinderen nu echt nog mee reden en dat was haast nooit meer we rijden nu een toyota aygo en een fiat panda. die FIAT is nog best een flinke auto vind ik zelf en er kan een fietsendrager achter op. al met al zijn de kosten niet eens zoveel meer dan met die grote auto.

  • Dat is wel interessant, dat twee kleinere auto's niet eens zoveel duurder zijn dan 1 auto Adrienne. En je hebt gelijk wat betreft opgroeiende kinderen: je gaat inderdaad minder vaak met het hele gezin weg. Dat was ook de reden dat ik dacht dat we het wel met een kleinere af konden. Maar prompt was het toch lastig.

 5. Wij hebben twee auto's, beiden Ford.
  Mijn broer werkt voor Ford en krijgt daar familiekorting en dat is echt wel een mooi bedrag.
  We zouden gek zijn als we niet met een Ford zouden rijden.
  Mijn man heeft nu een Mondeo, maar ook dat met drie kinderzitjes is niet echt praktisch er is een nieuwe besteld dat zal een C-Max met 7 plaatsen worden.
  Ik heb altijd een fiësta gehad, maar ook daar was het een ramp met de kinderstoelen.
  Nu heb in tourneo Courier met schuifdeuren. Ik vind het een lelijke auto, maar hij is praktisch.
  We kopen dus al altijd nieuw (buiten onze allereerste auto dan, die hebben we van mijn man zijn opa overgekocht!)

  • Schuifdeuren lijkt mij wel leuk! Dat heb ik nog nooit gehad. Ook handig bij parkeren lijkt me, om dat je minder ruimte nodig hebt om het portier open te doen.

 6. Wij hebben een grote auto... een Volvo in formaat station, dus daar kan heel wat in, maar het is niet mijn auto.
  Zelf heb ik een Opel Corsa. Niet zo groot, maar voor mij is die groot zat. De boodschappen passen er met gemak in.
  Wel tweedehands trouwens allebei, want we wonen in een kinderrijke buurt en menig kind wil nog wel eens omvallen met de fiets, step of wat dan ook. En er wordt volop buiten gespeeld met de bal en dergelijke.

  • Zeker weten! Vond het ook heel apart om al die kinderen buiten te zien spelen. In onze vorige wijk was dit niet zo gewillig en zaten de kinderen liever binnen achter de laptop of game computer.

 7. wij hebben nog nooit een nieuwe gekocht. We rijden nu in een chevrolet tacuma (klinkt duur, maar was voorheen Daewoo), voor 5 personen veel ruimte.
  Laatst was mijn dochter niet lekker geworden na een fietstocht naar een winkel met vriendinnen en was ik ook erg blij dat ik haar kon halen en de fiets meteen mee kon nemen.
  Ah dat bokken ken ik ook, er werd al geroepen dat ik niet kon rijden want manlief heeft het niet zo vaak.. Toch eens aankaarten waar het nou aan ligt.

  • Het kan dus te maken hebben met de benzinetoevoer Tineke. Ik was eerst ook de enige die het had, en mijn man dacht al dat het aan mij lag. Maar na een tijdje gebeurde het bij hem ook.

 8. .... Kinderen zijn niet van suiker. In de stad leren we ze gewoon dat fietsen tijdens een regenbui helemaal niet erg is :S (tot zover het city-gesif :P)
  Ik ben heel blij autovrij te zijn. Maar: geen kids. We wonen in een plaats waar er geen openbaar vervoer is, behalve het regionaal vervoer (hoewel we wel 'snel' in de stad kunnen zijn, waar a. alles op loopafstand is (want Amsterdam is KLEIN) en b. waar we trams en bussen op en af kunnen hoppen als we niet willen lopen).
  Het enige lastige is dat we niet alles mee kunnen nemen wat we kopen. we zijn dus wel kosten kwijt aan bezorgen. Ik mis de auto niet, eerlijk gezegd. Heel eerlijk gezegd. En ik reis toch echt elke dag.

  • Kinderen zijn inderdaad niet van suiker, dus die van mij fietsen ook door weer en wind. Maar als het onweert of gevaarlijk weer is, dan haal ik ze wel graag op.

   Fiets je dan ook veel Daenelia?

 9. Of je nou een grote of een kleine auto koopt, een fietsenrekje is wat mij betreft ervaring een erg makkelijk ding. In ieder geval makkelijker dan om een fiets achterin je auto te gooien. Laat staan als het er twee zijn.

 10. Groot groter grootst :-)

  Wij hebben Mercedes sprinter ideaal 9 persoons en kunnen ook paar fietsen mee of 6 grote IKEA kasten.

  Ruimte belangrijk maar ook veiligheid.

 11. Jammer dat je het niet met een kleine auto zou redden en dat is te begrijpen met 5 kinderen.
  Wij hebben een veel te dure auto qua wegenbelasting en verbruik.
  Maar we zijn op zoek naar iets anders.
  Mijn vriend is wel een autogek. Hij wil altijd graag een grote sportieve auto rijden, we hadden een bmw en hebben nu een jaguar.
  Ik heb hem nu eindelijk zover dat hij kijkt naar een iets minder luxe auto. Het is tenslotte om van a naar b te gaan. Wel moet de hond erin passen dus bij ons wordt het ook geen clio :)

  • Het lijkt me wel lastig als je partner een echte auto liefhebber is. Want voor autogekken doet het model er echt wel toe geloof ik. En voor hen is het dan ook echt heel erg balen als ze moeten kiezen voor praktisch denk ik.

 12. Wij rijden een twingo, tweedehands gekocht met nog geen 6000 km Op de teller. De eigenaar was overleden en we mochten de auto over nemen voor het openstaande lenings bedrag.de auto was gekocht op afbetaling en moest in een keer voldaan worden door het overlijden. 6500 euro betaalde we er voor als ik het met goed herinner. Daar hebben echt geluk mee Gehad, en met twee kinderen is een twingo een prima auto. Ik kan me voorstellen dat je met 5 kinderen graag. Een grote auto rijd.

 13. Wij kopen zoveel mogelijk auto voor zo weinig mogelijk geld en dat is voor ons een Dacia Sandero. Niks hips aan, maar een geweldige wagen met 3 jaar garantie. Eind vorig jaar hebben we onze eerste nieuwe Dacia na vijf jaar vervangen door weer een nieuwe. Een fiets kan er in, maar dan met 1 passagier.

 14. Voor 2 weken geleden hebben wij er een auto bij gekocht. Het was een hele zoektocht om iets te vinden wat binnen ons budget viel. Het is een Toyota corrola uit 2002 geworden. Wij kopen altijd tweedehands en vinden het belangrijk dat het een betrouwbare auto is. En de auto moet niet teveel eigenaren gehad hebben en zijn onderhoud moet zichtbaar zijn. Succes met jullie zoektocht!

 15. Ik ben de gelukkige bezitter van een chevrolet matiz, zo'n basic autootje. Dus niet met allerlei toeters en bellen. Heel fijn vind ik dat. Laatst bleef namelijk mijn gaspedaal hangen waardoor mijn auto zijn eigen ding ging doen. Maar dat euvel kon mijn man gewoon zelf verhelpen. Daarnaast heb ik in de buurt iemand die voor een laag tarief hem jaarlijks even nakijkt. Ideaal.
  Verder heb ik standaard een fietsenrek aanhangen. Onmisbaar op het platteland.
  Als familie auto hebben we een 5 jaar oude Mitsubishi Outlander, die mijn man voornamelijk gebruikt omdat hij veel op pad is. Maar ook op lange afstanden is het een fijne auto.

  • Kijk, dat vind ik dan wel heel slim: gewoon altijd het fietsenrek er aan laten hangen. Maar mijn man zegt dat zo'n ding er vanaf wordt gestolen. Hoe zijn jouw ervaringen wat dat betreft?

 16. Zo dat klinkt wel lekker ruim met 7 personen in een auto. Ik heb zelf ooit een Peugeot partner gereden . degelijk hoog maar ow zo praktisch. je kon ruim zitten achterin met drie volwassenen , en als je de banken neerklappen dan konden er bankstellen wasmachines, fietsen, noem maar op in vervoerd worden.Een nadeel iedereen wil altijd je auto even lenen om bv naar de Ikea te rijden of even naar het stort. Zelf nu een Citroen 2 heel leuk zuinig maar met 5 personen is er een tekort . Dus ik snap je overweging met een toch wat ruimere auto. vakanties, is ook wat als je geen ruimte over hebt voor de koffers. In de C2 past net een kratje bier haha..

  • De auto is niet zo heel ruim Diana. Om er allemaal in te kunnen, moeten ze over elkaar heen klauteren. Maar het past dus wel. De Opel Zafira is wat dat betreft een heel compacte auto waar veel in kan.

 17. manlief rijdt een truck(van de baas)en ik had geen auto meer. Konden het niet meer betalen. Nu ik asthma heb en de kou een trigger is hebben we sinds kort weer een auto, een Jeep Patrol. Maar we kunnen er niet met zijn zessen in. Dus dan nemen we de truck mee, die ik ook mag rijden als ik naar de stad ga. Fietsen meenemen hoeft hier nooit omdat de kinders met de schoolbus gaan en met 15/16 jaar een auto mogen rijden.
  Groet, Wima

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder