Nieuw afdak voor onze schommelbank

schommelbank

Tijdens een van de vele stormen van dit jaar tuimelde onze schommelbank pardoes voor over!

Met als gevolg dat er een plank brak, waardoor het doek, dat als een soort dak boven de bank hing, niet meer bleef zitten. Nou kan ik die doek op zich wel missen, ware het niet dat de vogels de vervelende gewoonte hebben de bank onder te schijten. Ik heb er geen ander woord voor.

Het punt is dat ik in deze tijd van het jaar de schommelbank graag onder de kersenboom heb staan. Want daar heb ik een prachtig uitzicht over het veld en het bos in de verte. Maar die kersenboom is dus erg populair onder vogels. En nu het doek niet langer hun stront tegenhield, moest er een andere oplossing komen.

Golfplaten als afdak

Na wat geklungel met planken reden mijn man en ik gisteren naar de Gamma. En we kochten daar voor 15 euro twee groenige golfplaten. Mijn man heeft ze er op getimmerd en ik ben heel blij met het resultaat. Alle vogelpoep landt keurig op de golfplaten, en ik kan in alle rust genieten van mijn uitzicht!

N.B. Gisteren had er een vogel op een pas gewassen laken gepoept! Misschien wel uit wraak omdat ze niet meer op de bank kunnen poepen. Wie zal het zeggen!

Wel eens van een vogelnestschommel gehoord?

Heb jij wel eens last van vogelpoep?

Similar Posts

12 Comments

  1. Hoe leuk ik het ook vind om vogeltjes te zien in mijn tuin, die poep kan ik wel missen. Vooral die dikke duiven weten er goed raad mee. Meestal bovenop mijn auto trouwens.

  2. Vogelpoep? Behoorlijk, vooral op de auto. Maar ja het is niet anders. Af en toe, als het er echt niet meer uitziet, met een emmertje en een spons aan de gang. En verder let ik er niet zoveel op.

  3. Ik heb eenmaal de domme fout gemaakt een wit linnen blousje aan een rekje aan de schutting te hangen. Onder een lijsterbes. Allemaal donkerrode lijsterpoepjes op mijn witte was! Gelukkig waren de poepjes nog niet helemaal ingedroogd – snel opnieuw gewassen en op het balkon in het zonnetje gehangen. Twee keer herhalen en het blousje was weer wit. Ik heb mijn lesje wel geleerd die dag, ik hang nooit weer iets op die plek.

  4. Heb er echt een hekel aan! Mijn man heeft een aantal duiven en die hebben de vervelende gewoonte om op de vensterbank te zitten om naar binnen te kijken.. (dat is op zich best een komisch gezicht hoor…) Maar altijd de vensterbanken eronder! Ik heb wel eens voor de grap gezegd dat ik schrikdraad voor ‘t raam ga bevestigen.

  5. Wij hebben de auto in de garage staan, maar daar zitten elk jaar zwaluwen te broeden. En die poepen ook wat af! Auto er dus toch nog onder…..

  6. Wat een leuke oplossing. Ik heb echt zo’n hekel aan vogelpoep. Gelukkig niet zo heel veel last van, maar helaas zitten er nu ook een paar op het dak van de auto :-(. Bah.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.