Netflix series waarbij ik afhaakte juli 2021

netflix series 2021

Het is eigenlijk genant: zoveel series op Netflix, en dan toch niets kunnen vinden wat je leuk vindt.

Ik ben er schuldig aan.

Maar het is niet dat ik het niet probeer!

Er zijn alleen heel veel series die net zo zijn als een bonbon. In eerste instantie denk je: ‘Die ziet er goed uit!’ en als je dan een hapje neemt ontdek je:

‘Getver er zit een rare vulling in.’

Zo vergaat het mij ook met veel Netflix series.

Daarom hieronder een nieuwe post over Netflix series waaraan ik begon, maar afhaakte.

4 Netflix series waaraan ik begon, maar afhaakte juli 2021

1. Sex Life

Bij de serie Sex Life had ik al mijn bedenkingen, vanwege de titel. Maar ik besloot het een kans te geven, want ik houd wel van series in een huiselijke setting en een gezin. Maar na ongeveer 20 minuten haakte ik definitief af.

Eerst werd ik gebombardeerd met sex scènes. Vervolgens struikelde ik over het feit dat de hoofdpersoon een heel lieve echtgenoot had, maar desondanks ontevreden was.

Ja oké, hij was nogal afgeleid, maar is dat een excuus om vreemd te gaan?*

2. Katla

De serie Katla, niet te verwarren met Kapla, probeerde ik vooral voor mijn man. Het klonk me nogal science fiction achtig in de oren, en daar houdt hij van. Na een vulkaanuitbarsting is er van alles niet pluis in een klein dorpje in IJsland. Bij deze serie haakte ik af omdat allerlei personages vertikten om antwoord te geven op vragen, en overduidelijk wél het antwoord wisten.

3. Love Alarm seizoen 2

In het Koreaanse drama Love Alarm bestaat er zoiets als een… love alarm! Dat is een app die afgaat als er iemand binnen een paar meter is die jou leuk vindt. Ik had seizoen 1 samen met mijn jongste dochter gekeken, en ze hadden elkaar nog niet ‘gekregen’. Dus begonnen we hoopvol aan seizoen 2. Maar halverwege begonnen we nattigheid te voelen.

‘Ze zal  toch niet eindigen met ‘the second lead’? vroeg ik bezorgd aan mijn jongste dochter.

Second Lead Syndrome

Je moet weten dat romantische Koreaanse drama’s doorgaans een mannelijke hoofdrolspeler heeft waarvan iedereen hoopt dat hij het meisje krijgt. Maar er is vaak ook een second lead, die het meisje ook leuk vindt. Soms is de second lead zo leuk, dat kijkers last krijgen van Second Lead Syndrome.

Dat is een onfortuinlijke toestand waarin je hoopt dat die het meisje krijgt, maar dat gebeurt nooit want tsja, hij is niet voor niets maar de second lead.

Maar je gelooft het niet, in Love Alarm eindigt het meisje dus wél met de (stomme) second lead, ontdekte mijn dochter.

We zijn daarom acuut gestopt met kijken.

4. Fatma

In Fatma wordt een doodgewone huisvrouw een moordenaar. Dat leek mij wel wat, maar ik vond het vrij naargeestig en mijn man vond er ‘niets aan’. Dus dat was dat.

*P.S. Aflevering 3 van Sex Life na 20 minuten zorgde voor opschudding!

Het schijnt dat aflevering 3 van Sex Life voor opschudding zorgde! Op de site van RTL Boulevard schreven ze:

‘Eén zeer grafische scène uit de derde aflevering laat bij kijkers letterlijk de mond openvallen.’

En vervolgens hebben ze het over een ‘aubergine’…

Ik moet bekennen dat ik toen toch even ben gaan kijken.

Het blijkt om een douche scène te gaan. De brave echtgenoot belandt na het sporten in dezelfde doucheruimte als de minnaar van zijn vrouw.  De minnaar staat ook te douchen, en inderdaad, het moment dat hij zich omdraait is wel even eh…. bijzonder?

Voor wie nieuwsgierig is, het gaat om aflevering 3, na ongeveer 20 minuten….

Er is een hele hype op TikTok waar mensen hun reactie op deze scène in Sex Life laten zien.

Heb jij nog aanraders en/of afraders? Vertel het in de comments.

Similar Posts

11 Comments

  1. Oh dat ken ik maar al te goed. Een ontzettend aanbod, maar toch haak je bij bepaalde series nogal snel af. Bij mij duurt het altijd even alvorens ik een goede serie of film gevonden heb.

  2. de serie Shtisel, over een Haredi familie in een orthodoxe wijk van Jeruzalem. leuk, ontroerend en leerzaam.

  3. de serie Shtisel,
    over een Haredi familie in een orthodoxe wijk van Jeruzalem.
    Leuk, ontroerend en leerzaam.

  4. Geen van de series die je benoemd heb ik aangeklikt om te kijken. Ze trekken me bij voorbaat al niet. Ik had laatst een poging gedaan om Lupin te kijken. Maar het kan me echt niet boeien…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.