Als je denkt dat je alles gehad hebt… krijg je bericht van de Belastingdienst

Screen Shot 2018 09 27 at 12.38.00

Aargh!!

Sinds het overlijden van mijn vader eind april, vind ik het leven nog steeds onrustig.

Ik verlang naar een week zonder afspraken en gedoe.

Net toen ik dacht: ‘Ja, maar nú wordt het rustiger!’ vond ik onderstaand, helaas maar al te bekende, mailtje in mijn mailbox.

De Belastingdienst!

‘Geachte heer/mevrouw,

Het is tijd om uw aangifte omzetbelasting over het 2e kwartaal 2021 in te dienen. Denkt u er aan dat uw aangifte omzetbelasting uiterlijk 31-07-2021 bij ons binnen moet zijn?

Driemaandelijkse bezoeking

Hoe ik ook mijn best doe, ik maak vrijwel áltijd fouten bij dit soort administratie zaken. Een 69 verandert bij mij bijvoorbeeld ongemerkt in een 96.

Vroeger hielp mijn vader, hij was register-accountant, mij met de BTW-aangifte. Gelukkig heb ik nu via zijn netwerk een betrouwbare boekhouder gevonden. Zij gaat mij helpen.

Maar helaas zal ik alsnog zelf ook aan de bak moeten met facturen, en eh…. nog meer van dat soort dingen. Ik word daar altijd enorm chagrijnig van. En de administratie doen blijkt bovendien dodelijk voor mijn creativiteit!

Moneybird

Om de ergste fouten van mijn kant eruit te halen gebruik ik Moneybird voor mijn administratie. Dat helpt wel ietsiepietsie. Maar toch gaat er nog wel iets mis.

En dat ligt niet aan Moneybird.

Ik kan in alle oprechtheid zeggen:

‘Het ligt niet aan Moneybird. Het ligt aan mij.’

Gelukkig heb ik meer verstand van bloggen

Het is het enige wat ik niet leuk vind aan bloggen: de administratieve rompslomp. Als ik weer eens iets fout heb gedaan met een factuur, dan denk ik altijd maar aan die oude reclame: ‘Gelukkig heb ik meer verstand van verzekeren’.

Similar Posts

17 Comments

 1. Leuk om die reclame weer eens te zien. De belasting is toch weer iets waar je goed moet opletten.

  Love As Always
  Dimario

 2. Je kan niet in alles uitmunten hé…. hou het maar bij bloggen en laat de rest maar over voor de accountant. Leuke tip die Moneybird :-)

 3. Elke maand een vaste dag inplannen voor de admin. Ik doe het de eerste dinsdag van de nieuwe maand. Als je iets raars tegenkomt, weet je meestal nog wel hoe het zat, want het is pas een paar weken geleden dat je die betaling gedaan/ontvangen hebt. Een goed boekhoudprogramma helpt ook. Ik gebruik e-boekhouden. Kost 17,50 in de maand. Werkt prima. En je hebt altijd overzicht. Mijn boekhouder kijkt er even doorheen als de btw aangifte de deur uit moet en vraagt of wijzigt nog iets. Fluitje van een cent (en ik heb er ook een gruwelijke hekel aan hoor)

 4. Herkenbaar helaas… ik zat laatst te denken dat al die administratie en dat digitale gedoe echt de last van het heden zijn.

  Je moet een bedrijfsadministratie hebben, zorgverzekeraars vergelijken, zorgrekeningen declareren, energieaanbieders vergelijken, inloggen hier, digidcode daar. Blègh!

  Succes met de administratie. Vervelend hoe het verlies van je vader in dat soort dingen doorgalmt.

 5. Oef, veel succes! Ook al is het niet de hulp van je vader zelf, is het toch fijn dat je hulp krijgt. Je kunt nu eenmaal niet alles zelf kunnen.

 6. ‘Leuker kunnen we het niet maken’ ahum.. Heb ook een broertje dood aan die berichten & blauwe brieven van de Belastingdienst.

 7. Da’s dan weer een voordeel van niks hebben: ik hoor nooit iets van de belastingdienst. En ik hoop van harte dat dat zo blijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.