Reacties

Nachtkleding: pyjama versus nachtpon — 48 reacties

 1. In de zomer heb ik wat 'officiele' slaapshirts. De rest bestaat uit shirts die niet meer mooi zijn maar wel lekker zitten. In de winter draag ik herenpyjama's. Ik vind damespyjama's echt wel leuker, maar niet comfortabel. Lage halzen en dat is niks voor een koukleum en al helemaal ongeschikt met mijn gevoelige longen.
  Vroeger had ik echt heel leuk spul. Van die romantische lange nachtponnen met ruches en zo.
  Flanellen pyjama's vind ik niet fijn, daar draai ik me altijd helemaal in vast.

 2. Flanellen nachtpon die lijkt op een herenpyamabovenstuk is hier momenteel favoriet. Ik ben erg voor nachtjaponnen met lange mouwen, en daar heb ik er ook het meest van. Inderdaad katoen, die satijnen niemendalletjes slapen niet fijn.

 3. Jouw blauwe heb ik in het rood voor de zomer. Of gewoon een hemdje. Maar 's winters heerlijk een pyama. Met en zonder boord aan de onderzijde van de benen. Heb ik allebei.

 4. gewoon niets, tenzij in een op indeling kamer van de jeugdherberg of ziekenhuis. En dan kies ik voor een t-shirt en als ik uit bed ben komt daar een yoga broek bij.

 5. Sinds ik de 60 ben gepasseerd ben ben ik nu wel toe aan lekker zittende nachtkleding. Daarvoor dacht ik er nooit zo over na. Het heeft mi ook te maken met hoe goed je voor jezelf wilt zorgen. Ik vind het heel comfortabel voelen.

  • Grappig waarin je als mens kunt veranderen. Wie weet ga ik dan ooit ook nog wel eens pyjama's dragen. Je comfortabel voelen is wel heel prettig, zeker om te kunnen slapen.

 6. Tricot pyama's draag ik altijd en in de zomer als het echt warm is een kort nachthemd met korte mouwen of niets.

  Als ik opsta doe ik een joggingbroek en fleecevest aan. Ochtendjas heb ik ook 2x van badstof en fleece en die draag ik in de zomer ook wel eens. Nu vind ik dat te koud aan benen.

  • Ik schiet 's ochtends eigenlijk in mijn Uggs. En dan loop ik in de winter rillend in mijn nachtpon naar beneden. En dan trek ik mijn hardloopkleding aan, zodat ik niet meer terug kan!

 7. Ik heb allerlei soorten nachtkleding, van flanellen pyjama's tot nachtpon tot een hemdje met een kort broekje. Het hangt van de tijd van het jaar af welke ik kies maar in de zomer slaap ik ook vaak in mijn onderbroek en een hemd. Voorwaarde is dat het lekker moet zitten en van een natuurlijk materiaal gemaakt is. Ik vind de rode nachtpon het leukste.

 8. Vroeger droeg ik altijd nachtponnen, maar sinds ik veel in het ziekenhuis heb gelegen draag ik in de zomer korte pyama's en ik heb voor de winter nog een paar te grote nachtponnen en die draag ik in de winter met een korte pyama broek ,en ook wel lekkere flanellen pyama's

 9. Ik ben een echte pyjamafan. Winter en zomer. Met sommige pyjama's moet manlief lachen( tja het was een zwangerschapspyjama) maar die zit heerlijk ruim, comfortabel, warm, ....
  De broek heb ik na mijn ( laatste bevalling) ook overdag gedragen. Ik had een (spoed)keizersnede gehad en een verrekking in mijn buik opgelopen. Met deze broek aan voelde het goed zonder geknel, ...

  • Maar als het nou 30 graden is Sabrina? Draag je dan nog steeds een pyjama?

   Fijn dat je een goede broek had na die spoedkeizersnede. Ik kan me voorstellen dat je buik dan heel gevoelig is!

 10. Ik draag altijd nachthemden. Zomers met korte mouwen en 's winters met lange mouwen. Nu ik er weer iedere nacht uit mag om onze jongste te voeden trek ik ook een pyjamabroek erbij aan. Maar zodra ik er 's nachts niet meer uit hoef gaat die weer in de kast.

 11. 's Zomers draag ik een pyama tshirt en 's winters het jasje van een pyama. De broek draag ik nooit, want dat vind ik zo verstikkend. Als ik me omdraai draait de broek mee om mijn benen. En daar word ik wakker van.
  Maar die winterjurk die jij aan hebt, zoiets had mijn moeder aan toen wij klein waren. Ik vind ze om heel heerlijk te zijn, vreselijk. Maar ze zijn voor mij dus ook te lang, want ze draaien om mijn benen heen als ik me in bed omdraai. Wat ik in bed aan heb gaat dus tot mijn billen.
  De pyama broek trek ik soms aan als ik 's ochtends nog even omlummel op zondag, of als ik 's avonds tv kijk. Maar meestal is dat een joggingbroek en blijft de broek dus in de kast liggen.

  • Hij is ook vreselijk Janneke. Ik vind hem ook altijd erg geschikt voor een horrorfilm. Spoken en geesten in horrorfilms dragen dit type nachtpon ook altijd.

   Ik heb hetzelfde als jij met pyjamabroeken: ik vind ze verstikkend.

 12. Ik draag altijd een pyjama, bestaande uit een normaal t-shirt en een broek van de Hema of zo. Inderdaad zo eentje met wijde pijpen. Zit lekker. En zo krijg ik geen koude benen in bed.

 13. Ik draag zoiets als jij hebt in de winter, lange pon met lange mouwen. Geen flanel, alleen katoen. Ik wil ze alleen wel lang hebben, echt lang. Daarom heb ik nu van 2 oude een stuk afgeknipt en onderaan 2 nieuwere gestikt. Heerlijk eindelijk weer enkellange nachtkleding.

 14. T-shirt. Oud T-shirt. Of pyjama top zonder broek, want dat ligt niet lekker. Ik heb wel een langer nachthemd, maar dat ligt eerlijk gezegd niet lekker. Ik moet iets hebben dat alleen mijn schouders en eventueel kont bedenkt. Dus niet te lang, want dan lig je je in te woelen in het materiaal.
  In de zomer draag ik nog wel eens een tank-topje in bed. En dat schijnt dan ook wel weer sexy te zijn ;)

 15. Ik draag altijd een wat ouder tricot jurkje of tuniekje die wat gekrompen zijn in de loop der tijd en dus niet meer zo geschikt om als kleding te dragen. Meestal had ik daar ook een bijpassende katoenen legging bij dus die draag ik dan ook mooi af. Het voordeel vind ik dat ik er 's morgens gewoon een vest over kan doen als ik opsta en het er niet uitziet of ik in mijn pyama loop. Als het zomers erg warm is draag ik meestal een t-shirt of een hemdje, 's morgens een legging erbij aan en ik kan nog even zo blijven lopen ;). Ik vind juist lange nachtjaponnen vreselijk, draai me er helemaal in vast of ze kruipen op tot mijn middel, krijg ik nog koude benen.

  • Slim om je kleding zo te recyclen als nachtgoed! Zelf zou ik dan geen fijn idee vinden. Het is natuurlijk onzin, maar ik zou dan het gevoel hebben dat ik in mijn gewone kleding sliep, en dat past niet voor mijn gevoel.

   Bij mij valt het wel mee met vastkruipen met de nachtpon.

 16. LOL.... ik slaap altijd naakt, alleen tijdens de tijd van de maand niet, dan hou ik wel een onderbroek aan... maar verder? Niks, noppes, nada, dat is het echt het beste trouwens volgens onderzoeken, om gewoon niets aan te hebben in bed.

  Mocht ik nu bij anderen slapen? Dan heb ik mijn ochtendjurk, deze is ook van katoen, is een lange strandjurk eigenlijk die afgekeurd is voor buiten of gewoon dragen, gaatjes vallen erin op de buik ondertussen, maar is nog wel gedekt, dus draag ik dat...

  X

 17. ik draag snachts alleen een onderbroekje en verder helemaal niets, ik vind nachtkleding niet prettig omdat ik erg veel woel in mijn slaap en als ik dan iets aanheb, het smorgens helemaal om mij heengedraaid zit of nog erger ik word wakker omdat ik gewikkeld ben in mijn nachtkledingen het niet prettig voelt. een pyama of nachthemd draag ik alleen als ik opsta en nog geen zin heb om mij aan te kleden.

  • Leuk hoe de voorkeur voor broeken in gewone kleding zich voortzet in nachtkleding! Bij mij is het precies andersom: ik draag graag rokken en jurken in het dagelijks leven, en 's nachts dus ook : )

 18. Hihi...ik hou van pyjama's, mét lange broeken :)
  Shirts met lange mouwen vind ik dan weer niets, maar een shirt met korte mouwen wel hoor :)
  Ik vind een nachtjapon echt 10x niks, haha.
  Maar...ik draag dus in het dagelijks leven ook altijd een broek en nooit een jurkje... hihi

 19. Hallo beste blogger,
  Als man wil ik ook reageren op je item nachtkleding.
  Persoonlijk vind ik een vrouw in een nachthemd veel charmanter, behalve dan dat truttige Oma model van je. Uit ervaring weet ik, draag zelf een mannen nachthemd,
  dat je in een nachthemd veel lekkerder slaapt. Niets knelt.
  Hier is een nachthemd voor mannen niet zo gangbaar maar in Duitsland en Engeland is het niets bijzonders. Dus voor ons geen pyama.
  Succes met je blog.

  • Bedankt voor de feedback Jim. Ik wist niet dat er nachthemden voor mannen bestonden! Ik herinner me wel dat Bill Cosby in de Cosby Show altijd van die hele lange hemden over zijn pyjamabroek droeg. Dat waren ook bijna nachtponnen.

  • Ik ben een man en slaap ook in nachthemd behalve in de zomer. Ik ben het ooit begonnen na een saunagang in Zweden. Daar trekken ze lange, witte nachthemden na de sauna, dezelfde die ze met het Lucia feest dragen. Ik doe het eerder uit een romantisch gevoel. Ik heb drie korte nachthemden, twee uit Duitsland en een bij de Bijenkorf gekocht. Jawel de Bijenkorf verkoopt nog heren nachthemden.
   En ik heb er twee lange voor de hele koude nachten, die ik heb laten maken. Overal in de westerse wereld is er een comeback van de nachthemd, zowel voor vrouwen als in een mindere maat voor mannen. Waarom is niet duidelijk. Heimwee aan onschuldige tijden ? ...

 20. Draag sinds ik op kamers woon (en door gedeelte ruimtes naar het toilet moest) altijd een broek met iets erboven en meestal sokken aan. De lengte van beide varieert naar gelang het weer.
  Nu is het een flanellen pyjama (jas en broek) in combinatie met een t-shirt met korte of lange mouw en twee paar sokekn.
  Als het straks gaat vriezen wordt dat t-shirt een pulli en komen er wollen kniekousen bij.
  Kan mezelf moeilijk op temperatuur houden, slaap op een relatief koude kamer en moet er 's nachts regelmatig uit. Zo komen we de winter wel weer door.

 21. Een nachtjapon vind ik lekker voor in de zomer. In de winter (lees: als het 's nachts kouder wordt dan een graadje of 8), kies is ik toch voor de pyjama. En dan het liefst eentje van een fleece-stofje, lekker warm!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder