Mrs. Maisel seizoen 3: afgehaakt na 10 minuten

cover art The Marvelous Mrs Maisel Music from Season Two

Nadat ik dure kappersshampoo voor een veel lagere prijs had gekocht bij amazon.nl, had ik mezelf in één adem per ongeluk lid gemaakt van Amazon Primeir?t=nicoleao 21&l=ur2&o=38. Tenminste, dat maakte ik op uit het mailtje dat ik ineens kreeg met in de titel:

‘Welkom bij Amazon Prime.’

Mijn eerste reactie was een mengeling van paniek en ergernis, want ik houd niet van dat soort geldlekken.

Vervolgens besloot ik het 4 weken aan te zien, maar niet voordat ik zorgvuldig in mijn agenda pende: ‘Amazon Prime op tijd opzeggen!’

Mrs. Maisel: derde seizoen

Hoe dan ook, mijn per-ongeluk-abonnement op Amazon Prime was goed nieuws voor mijn man, want nu konden we het derde seizoen van Mrs. Maisel kijken. Het eerste en tweede seizoen van deze sfeervolle serie die zich afspeelt eind jaren vijftig vond ik ook best leuk, dus het leek me wel gezellig. (Zie hier mijn eerdere review van Mrs. Maisel)

Mrs. Maisel het verhaal in een notendop

Voor wie de serie niet kent: Mrs. Maisel gaat over Midge, gelukkig getrouwd en moeder van twee kinderen die plotsklaps wordt verlaten door haar man voor een ander. Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, maakt ze carrière als comédienne. Mrs. Maisel kenmerkt zich door snelle dialogen, die ook kenmerkend waren voor de serie The Gilmore Girls. En dat is niet zo raar, want beide series zijn bedacht door Amy Sherman-Palladino.

Maar al na 10 minuten had ik er schoon genoeg van. Het derde seizoen van Mrs. Maisel is een aaneenschakeling van oneliners en moppen tappen. Ik zat me stilletjes te verbijten mond, en wachtte grimmig tot de eerste aflevering eindelijk was afgelopen.

Toen verklaarde ik tegen mijn man: ‘Zo, en nu mag je de rest van het seizoen in je eentje kijken.’

Mrs. Maisel: sfeervol en mooie muziek

In het derde seizoen van Mrs. Maisel kiest Midge voor een carrière als stand-up comedian. De vormgeving en muziek is weer net zo leuk als in de eerste twee seizoenen. Daar ligt het niet aan.

Trailer van Mrs. Maisel

Hieronder de trailer van Mrs. Maisel seizoen 3. Het geeft prachtig de sfeer van de serie weer, en de muziek is ook mooi. Knap werk eigenlijk dat je het dan toch nog zo kunt maken dat mensen na 10 minuten afhaken…

Mijn conclusie over Mrs. Maisel seizoen 3

Mrs. Maisel is wat je noemt feelgood tv. Seizoen 3 is weer net zo mooi vormgegeven als de eerste twee seizoenen. Wie houdt van sfeervolle plaatjes en prachtige muziek kan haar hart ophalen bij deze serie. Maar ik vind het derde seizoen qua verhaal niet meer interessant, en de moppentapperij ronduit vervelend.

Maar als je houdt van stand-up comedy, dan vind je seizoen 3 denk ik best leuk!

Praktische informatie over Mrs. Maisel seizoen 3

Je kunt de serie Mrs. Maisel kijken via Amazon Prime. De eerste 4 weken is gratis, dus als je een beetje doorkijkt kun je toch wel minstens 1 seizoen kijken lijkt me.

De serie is op dit moment helaas (nog) niet beschikbaar op dvd.

Hou je van knusse series? Kijk dan eens naar Virgin river.

Wat kijk jij op het moment graag?

Similar Posts

11 Comments

 1. ha Nicole,

  zo zie je maar weer: elk nadeel hep se voordeel.
  Even de serie kijken en dan… hup! Wegwezen.
  veel plezier!

  Groetjes, Marlou

  1. De serie is geweldig. Uiteraard gaat het over stand-up comedy ze wil immers in dat vak. Maar de dialogen, de sfeer, de kleuren, alles klopt. Nóg mooier is het camerawerk. De meeste mensen ziwn dat niet maar de manier can filmen in meerdere afleveringen is grandioos. Wat ook gaaf is, is dat alle personages qua kleding kleuren volledig kloppen met de omgeving. Zeer goed over nagedacht. Uiteraard is de ene aflevering leuker dan de andere, maar nogmaals, kijk met de ogen van een artiest naar de hele opzet, de sfeer en de dialogen en je hebt een leuke licht verteerbare serie.

 2. Echt totaal niet mijn soort serie maar het nieuwe seizoen van Sorjonen staat online op Netflix en dat is een aanrader, al moet ik het nieuwe seizoen nog zien.

 3. Ik houd wel van de jaren 50 stijl (mad men!) maar zou gek worden van die muziek, musical op zijn ergst.
  Wij kijken nu White Lines op Netflix. Ibiza stijl en prachtige beelden, soms wegens bozen drugsbazen iets te veel expliciet geweld naar mijn zin maar vooral vind ik het verhaal te traag gaan. Met mijn halve brein uitgeschakeld is het ook prima te volgen. (Zodat ik ondertussen afgeleid raak door m’n telefoon en ga zitten Wordfeud en hmmm)

 4. Ik vind dat heel veel series te lang doorgaan en dan wordt het een slap aftreksel. Zo ook met Grey’s Anatomy. Toen bijna iedereen van originele cast dood was was er eigenlijk niets meer aan maar ik ging maar door. Vanavond laatste deel op TV en dan kan het echte afkikken beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.