Moord in het kippenhok!

kippenhok

Er heeft een moord plaatsgevonden in ons kippenhok.

En nee, het waren niet de kippen of mijn man.

Roofvogel in het kippenhok

Een roofvogel, ik denk een buizerd, is het kippenhok ingevlogen en heeft daar één van de kippen aangevallen. Hij zat nog lekker te peuzelen toen mijn man de kippen ging voeren.

Het was één van de ‘mean girls,’ aldus mijn man. Maar dan wel net die ene die nog eieren legde.

‘Maak dan ook een dak op het kippenhok!’ riep ik uit.

Dus nu heeft mijn man een soort constructie van schapengaas over het kippenhok gespannen.

Hopelijk is dat voldoende.

Ik vind het naar voor de kip

Ik vind het een naar einde voor de kip…  Zelfs al was ze erg gemeen tegen de drie nieuwkomers. Dit had ik haar toch niet gegund.

Tenzij ze de buizerd had ingehuurd om de drie nieuwe kippen naar de andere wereld te helpen, en ging er iets mis bij de onderhandelingen…. (Ik heb teveel Breaking Bad gekeken….)

P.S. Buizerds zijn ook eng voor hardlopers!

P.P.S. Komt mijn langste zoon langs, en zegt: ‘Waarom heb je een Pokemon op je blog?!’ Blijkt die ‘enge roofvogel’ helemaal geen vogel te zijn, maar een Pokemon. Nou ja, ik hoop maar dat jullie even weinig weten van Pokemons als ik, en hem niet als zodanig herkennen…

Leestip

Kippen op stok

Similar Posts

18 Comments

  1. Toen de kinderen klein waren woonden we ook op de boerderij. We hadden ook wat kippen en een haan. Het was een hele koude winter weet ik nog. Ook zo’n roofvogel. Diverse kippen waren slachtoffer en na een week ook de haan. Kijk dan hoe erg het ook is snap je het van zo’n roofvogel. Extreem koud weer, moeilijk eten te vinden. Maar nu?? Tja het blijven roofvogels als ze de kans krijgen …

  2. He wat naar dat die rotvogel net die ene legkip gepakt heeft.
    Wij zijn met een paar buren een kippenhok aan het maken. Erg leuk. Er komt inderdaad wel een “dak” op de ren…tegen roofvogels, maar ook om te voorkomen dat menig kauw, ekster(een plaag hier) het kippenvoer op komt eten.

  3. Als je kippen hebt heb je een bepaalde verantwoordelijkheid. Toch? Hier kunnen ze lekker onder de bomen en struiken schuilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.