Migo peer: een nieuwe soort

migo peerIk houd wel van peren.

Maar alleen als ze nog heel hard zijn. Ik ben geen fan van die hele rijpe, glibberige peren die bijna net als zeep uit je hand schieten als je niet oppast. Meestal geef ik de voorkeur aan een appel boven een peer. Dan weet ik tenminste zeker dat mijn fruit hard en fris is. Er zijn twee soorten peren te koop: Conference en Doyenné du Comice. Ik koop meestal de Conference peren. En dan voel ik dus eerst of ze wel keihard zijn. Anders blief ik ze niet.

Maar nou schijnt er een heel nieuw soort peer ontwikkeld te zijn. En dat is de Migo peer. Hij werd woensdag 9 september geïntroduceerd door telersorganisatie Fruitmasters.

Migo peer: wat kun je er van verwachten?

De kenmerken van de Migo peer zijn:

 • Groene kleur.
 • Stevig.
 • Gladde schil. (Een Conference peer heeft een ruwe schil)
 • Friszoete smaak.
 • De perenboom waaraan de migo peer groeit kan tegen vorst!
 • De Migo peer is iets groter dan de Conference peer.
 • Hij lekt niet.

Waar kun je de Migo peer kopen?

Dit jaar worden er ongeveer 200.000 kilo Migo peren geoogst. Dat is dus niet zo heel veel. Daarom ligt de Migo peer alleen de eerste twee weken van november in de supermarkten. Het idee is dat we er alvast eens kennis mee kunnen maken. Volgend jaar wordt een miljoen kilo Migo peren verwacht. En vanaf 2017 elk jaar een verdubbeling.

Ik vind het wel leuk dat er een peersoort bij komt. Want vergeleken met appelsoorten heb je op het gebied van peren maar weinig keuze! Twee soorten maar. Van appels heb je bijvoorbeeld Granny Smiths, Elstar, Jonagold, Kanzi, Jazz, Golden Delicious, Braeburn en Pink Lady. Niet dat ik al die soorten trouwens vaak koop. Meestal neem ik Jonagold appels. Die zijn namelijk fris en vooral niet zo kruimig. Want ik vind niets zo vies als een kruimige appel.

Ga jij deze nieuwe soort peer proberen? En eet je nu al vaak peren?

Similar Posts

29 Comments

 1. Ik heb vorige week over deze nieuwe peren gehoord. Ik eet graag peren, geschild en in stukjes gesneden zodat ik ze met een vorkje kan eten. Dat geklieder ben ik ook niet dol op.
  Van appels eet ik het liefst verse elstar. Die kochten we altijd bij een boerderijwinkel in de Noordoostpolder. Meestal 20 kilo per twee weken. Ja, wij eten veel fruit :-)
  Waar ik nu woon kan ik gratis appels vinden. Ik heb er tot nu toe geen gevonden die ik lekker vind om zo uit de hand te eten. Het zijn moesappels of melige appels. Ze zijn wel heel geschikt om gedroogde appelstje van te maken, hete bliksem, appelmoes en appelgelei.
  Vlakbij ons huis staab perenbomen waar je van mag plukken. Meest stoofperen. Vorig jaar toen we dit huid bekeken vond ik wat grote peren op de grond. Die waren heel erg lekker om zo te eten. Veel aromatischer dan wanneer je ze in de winkel koopt.

  1. Wat een fijne omgeving woon je waar je gewoon gratis appels en peren kan eten!

   Melige appels vind ik helemaal niet lekker. Maar Hete bliksem wel! Dat hebben we twee werken voor het eerst weer eens gegeten.

 2. Ik eet nooit peren eigenlijk, omdat ze of te hard zijn of te zacht. Ik wacht altijd net te lang om ze te laten rijpen. Op de camping hebben wij een perenboom en daar gebeurt hetzelfde: de vruchten zijn tussen het gras beland en al rottend en door insecten aangevreten voordat wij op te idee zijn gekomen om ze eens te proberen.

  1. Ik heb peren liever te hard dan te zacht. Wij hebben twee perenbomen. Maar dit jaar waren er weinig peren. En er zaten wespen in die er wel waren.

   Wat leuk dat je een perenboom op de camping hebt!

 3. Ik vind peren juist lekker als ze een beetje sappig zijn. Helaas ben ik binnen dit gezin de enige, waardoor de peren meestal op zijn tegen de tijd dat ik ze lekker ga vinden. Ik koop altijd de Conference peren maar ga zeker deze nieuwe Migo peer uitproberen.

 4. Met peren heb ik nou net het omgekeerde. Ik vind ze niet lekker wanneer ze nog zo onrijp, hard en smakeloos zijn. Geef mij maar een lekker zacht rijp peertje. Alleen wel vervelend dat je handen er zo van gaan plakken.
  Ik ben eens benieuwd of ik die nieuwe peren ook in mijn supermarkt zal zien liggen, binnenkort.

 5. Hihi verkies je de appel boven de peer? Of mag je geen appels met peren vergelijken? Ik word altijd zo vrolijk van jouw intro teksten :) Mijn fantasie slaat op hol!

  Even weer serieus: ik wist helemaal niet dat er een nieuwe soort was geïntroduceerd! De smaak klinkt super. Jammer dat ik het nu nog niet ergens kan proeven want ik probeer graag wat nieuws uit.

 6. Hier vind iedereen peren erg lekker. Maar toch koop ik ze bijna nooit. Als ze te hard zijn blijven ze liggen, dat eet niemand. En als ze dan goed gerijpt zijn eet ook niemand ze... omdat het dan vergeten wordt dat er ook nog peren zijn! Erg eigenlijk... Maar als ze te rijp zijn zijn ze ook niet lekker meer, dan worden ze zo melig. Dus om te voorkomen dat ze uiteindelijk in de groenbak terecht komen koop ik ze liever niet. Misschien eens uitproberen die nieuwe soort...

 7. De kinderen zijn hier dol op peren.
  Wij hadden vroeger een perenboom in de tuin en ik heb denk ik toen zoveel peren gegeten dat ik er meestal geen trek in heb. Ze zijn idd als ze nog wat harder zijn wel lekkerder. En appels moeten ook stevig zijn. Brr van zo'n kruimige melige appel krijg ik echt de kriebels

 8. Ik zal hem zeker gaan proberen. Maar wat ben ik blij dat de nieuwe oogst appelen er bijna zijn. Mijn voorkeur is de jonagold. Heerlijk.

 9. Het lijkt me lekker om eens een nieuwe perensoort te proeven. Ik ben gek op fruit en wil ook niet kiezen tussen appels en peren. Ik zal het in de gaten houden wanneer ik ze in de winkel zie liggen.

 10. Ik eet peren, als we ze toevallig hebben (ik krijg een Bio aan Huis doos 2x per maand en daar zitten ze wel eens in), maar ik ben er geen fan van. Ze zijn of nog keihard of ze zijn gelijk alweer zo zacht dat de afdruk van m'n fruitschaal erin terug te zien is, bleh. Appels zijn trouwens ook niet altijd hard en fris hoor. :P Ik weet zelf redelijk welke appels ik moet kopen maar vaak als ik bij m'n moeder ben en ik vraag om appels worden er Elstar of Jonagold appels meegenomen, als ik daarin bijt krijg je niet eens dat knapperige geluid laat staan dat ze sappig zijn. Appels zitten sowieso altijd in de Bio aan Huis doos en ze zijn altijd even sappig en knapperig, het maakt niet uit welke soort (al is dit nooit wat in de supermarkt te krijgen is). Anyway, ik denk dus niet dat ik die peren snel uit ga proberen, of ze moeten in het pakket zitten, haha.

  1. Wat lekker dat de appels in die bio doos altijd fris zijn! Je hebt gelijk: Elstar en Jonagold appels zijn niet altijd fris. Dat vind ik wel eens lastig! Dan denk je dat je lekkere appels koopt, en dan zijn ze toch kruimig. De kwaliteit van de Elstars en Jonagolds vind ik dus niet zo consequent tot mijn spijt.

   En de andere appels vind ik te duur.

 11. Wat leuk dat je hier over verteld, anders had ik het niet geweten.
  Ik hou juist van sappige peren, maar niet meelderig, daar hou ik niet van.
  Ik eet niet heel vaak peren, laatst zaten er peren in mijn groente/fruitpakket. Die waren heel erg lekker, maar welke soort het was weet ik niet. Mijn kinderen lusten ook graag peren.
  Aangezien ik liever sappige peren eet, weet ik niet of ik deze snel zal kopen.

 12. Er zijn echt veeeel meer soorten peren, alleen worden die niet veel verkocht in Nederland ;)

  Ken je bijvoorbeeld de Chinese peer / nashipeer al? Dit is een soort peer in appelvorm. Maar het smaakt wel naar peer, alleen dan inderdaad niet zo glibberig. Als een appel met perensmaak ;) Ik denk dat jij die ook wel lekker zult vinden :D

 13. Ik vond dit hele nuttige pereninformatie!
  Ik hou zelf wel van een zacht peertje, dat is een goed heertje zeggen ze zo. Mijn leguaan houdt zelf wat meer van een appeltje voor de dorst, maarja die kan ook niet echt praten. Soms denk ik wel dat hij me begrijpt, als hij me zo aan staart met die kraal oogjes.
  Weltrusten alvast, ik ga mijn tanden poetsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.