Maaltijdsoep met zoete aardappel en linzen versus losse ingrediënten

ah maaltijsoep met zoete aardappel en linzen

Blogger Zuinigaan van het gelijknamige blog schreef een interessante post over het maaltijdsoep pakket met zoete aardappel en linzen van Albert Heijn. Dit pakket kost 3,29 voor een inhoud van 950 gram. Zuinigaan besloot haar eigen versie te maken, en was een stuk goedkoper uit. Ik vond dit zo’n inspirerende post, dat ik haar recept heb verwerkt in bovenstaande afbeelding!

Zelf koop ik regelmatig een maaltijdsoep pakket voor tomatensoep

Overigens koop ik zelf wel eens het maaltijdsoep pakket voor tomatensoep bij AH. Het is misschien wat duurder, maar het gemak is me ook wat waard. En het is zelfs dan nog steeds geen dure maaltijd.

Zie ook mijn recept voor lekkere, pittige bruine bonensoep maken!

Koop jij wel eens maaltijdsoep pakketten van AH?

Similar Posts

11 Comments

  1. Ik koop nooit zo’n verspakket. Ik wil graag zelfs combineren. Fijn dat dat ook nog goedkoper is.
    Wel een vreemde vergelijking, er zitten totaal andere dingen in. Een paprika is al snel 80 ct, dus dat scheelt nogal op de balans.

    1. Ik ben het met jou eens! Een prijsvergelijking is zinvol als dezelfde ingrediënten gebruikt worden. Dit is appels met peren vergelijken! Met goedkopere ingrediënten wordt de soep vanzelfsprekend goedkoper!!

  2. Ik maak mijn eigen soeppakket. Voor de linzensoep is de samenstelling bijna gelijk aan de soep van Zuinigaan, ik doe er alleen geen zoete aardappel in, maar resten groenten die op moeten én een tak munt uit de tuin.

  3. ik maak ook vaak zelf soep,veel goedkoper als die pakketten,heel lekker is linzensoep(zakje gedroogde oranje linzen) een zakje wortelen,bouillonblokjes en verse kruiden en peper erdoor.dan even met de staafmixer. eigenlijk kun je eindeloos combineren met groenten. vooral nu het wat kouder word is soep heel lekker en zelfs goed voor de verkoudheid of griep,met name kippesoep.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.