Zou je liever de loterij winnen of de perfecte baan vinden?

tea topic

Het tea topic van vandaag is:

'Zou je liever de loterij winnen of de perfecte baan vinden?'

Hoewel ik soms meteen het antwoord weet op een Tea Topic vraag, kom ik bij deze even aan het denken.

Want het klinkt me allebei goed in de oren!

Ik ga er overigens even vanuit dat we het hier niet hebben over een tientje winnen! Ik ga ervan uit dat dit de categorie de loterij winnen is, waarbij je de rest van je leven niet meer hoeft te werken als je dat niet wilt.

Zou je liever de loterij winnen of de perfecte baan vinden?

Als je de loterij wint, kun je dingen doen waar je veel plezier in hebt. Is dat niet vergelijkbaar met de perfecte baan hebben? Aan de andere kant, als je de loterij wint, gaat de uitdaging er wel een beetje af lijkt me. Ik zou me zelfs kunnen voorstellen dat dit een zekere zinloosheid oproept.

Dus tsja...

Ik ga voor de baan!

Ik denk dat ik dus toch maar voor de perfecte baan ga dan. In de perfecte baan kun je je ziel en zaligheid kwijt, én je kunt ervan leven.

Wat dat betreft heb ik eigenlijk de loterij al gewonnen!

Ik ben dol op mijn werk als fulltime blogger, en ben niet van plan om ooit met pensioen te gaan : )

Huisvlijt Linkparty reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Leestip

Maakt geld gelukkig?

Zou jij liever de loterij winnen of de perfecte baan vinden?

Vergelijkbare berichten

19 reacties

 1. Mijn gevoel zegt: de loterij winnen. Mijn verstand zegt: de perfecte baan vinden. Je krijgt anders onwillekeurig spanning met familie en vrienden die nog wel voorzichtig met geld om moeten gaan, ook al denk je van jezelf dat je daar goed mee om zult gaan. En goede relaties gaan voor alles. "bezit van de zaak is het eind van 't vermaak".

 2. De loterij winnen, want door mijn kleine “hand”icap kan ik nooit fulltime werken. Ik zal dus altijd op bijstandsniveau blijven qua inkomen.

 3. De loterij winnen is vast ook geen zegen, maar toch kies ik daarvoor. Dan kan ik in alle (financiële) rust het werk doen dat ik het liefst doe. Of in ieder geval daar de tijd voor nemen. De loterij winnnen geeft me een vangnet. Als dat perfecte werkt niet goed uitpakt, dan schiet ik niet meteen in de stress.

 4. Mooi om te lezen dat je zo geniet van je werk!
  Zelf zou ik toch voor de loterij kiezen. Dan kan ik in ieder geval een woning kopen en minder gaan werken, zodat ik wat minder last heb van mijn lichamelijke klachten. Wel wil ik graag blijven werken hoor, ofwel in mijn huidige baan, ofwel vrijwilligerswerk.
  Voorlopig blijft het alleen nog maar bij dromen. ;)

 5. Voor mij hoeven beide niet (meer). Dwz ik heb nooit iets uitgegeven aan een loterij en heb al een tijdje voldoende geld om te stoppen met werken. Wat ik dus 20 jaar geleden maar heb gedaan. Meer geld maakt een mens niet leuker. Mensen worden dan bang om dat te verliezen. Dat geld overhouden zat bij mij vooral in het niet uitgeven aan meuk. (Waar ik gemakshalve ook maar een auto en bijvoorbeeld rookwaar onder schaar.)

  De perfecte baan heb ik al gehad. Daar hoort ook goede waardering bij. Is ook niet handig. Dan vind je het leuk om te werken en in mijn geval veel te reizen. Kortom dat ging ten kostte van m'n sociale leven. Toen ik stopte met werken heb ik dat weer aardig opgebouwd. ;-)

 6. Geld maakt niet gelukkig en een goede baan heb ik ook altijd gehad totdat ik door ziekte niet meer kon werken en ben nu met pensioen. Ik hoef dus beiden niet. Ben happy met wat ik heb en mag ontvangen in mijn leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.