Reacties

Zou je liever de loterij winnen of de perfecte baan vinden? — 19 reacties

 1. Mijn gevoel zegt: de loterij winnen. Mijn verstand zegt: de perfecte baan vinden. Je krijgt anders onwillekeurig spanning met familie en vrienden die nog wel voorzichtig met geld om moeten gaan, ook al denk je van jezelf dat je daar goed mee om zult gaan. En goede relaties gaan voor alles. "bezit van de zaak is het eind van 't vermaak".

 2. De loterij winnen is vast ook geen zegen, maar toch kies ik daarvoor. Dan kan ik in alle (financiële) rust het werk doen dat ik het liefst doe. Of in ieder geval daar de tijd voor nemen. De loterij winnnen geeft me een vangnet. Als dat perfecte werkt niet goed uitpakt, dan schiet ik niet meteen in de stress.

 3. Mooi om te lezen dat je zo geniet van je werk!
  Zelf zou ik toch voor de loterij kiezen. Dan kan ik in ieder geval een woning kopen en minder gaan werken, zodat ik wat minder last heb van mijn lichamelijke klachten. Wel wil ik graag blijven werken hoor, ofwel in mijn huidige baan, ofwel vrijwilligerswerk.
  Voorlopig blijft het alleen nog maar bij dromen. ;)

 4. Voor mij hoeven beide niet (meer). Dwz ik heb nooit iets uitgegeven aan een loterij en heb al een tijdje voldoende geld om te stoppen met werken. Wat ik dus 20 jaar geleden maar heb gedaan. Meer geld maakt een mens niet leuker. Mensen worden dan bang om dat te verliezen. Dat geld overhouden zat bij mij vooral in het niet uitgeven aan meuk. (Waar ik gemakshalve ook maar een auto en bijvoorbeeld rookwaar onder schaar.)

  De perfecte baan heb ik al gehad. Daar hoort ook goede waardering bij. Is ook niet handig. Dan vind je het leuk om te werken en in mijn geval veel te reizen. Kortom dat ging ten kostte van m'n sociale leven. Toen ik stopte met werken heb ik dat weer aardig opgebouwd. ;-)

 5. Geld maakt niet gelukkig en een goede baan heb ik ook altijd gehad totdat ik door ziekte niet meer kon werken en ben nu met pensioen. Ik hoef dus beiden niet. Ben happy met wat ik heb en mag ontvangen in mijn leven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder