Reacties

Lopen voor kortingscoupons! — 30 reacties

  • Ik vind het wel lastiger dan het lijkt moet ik zeggen. Het is dat ik 's ochtends ga hardlopen, anders zou ik echt moeite hebben om die 10.000 stappen per dag te halen.

  • Nee, dat herken ik Natasja. 10.000 stappen is best veel. En je haalt dat ook niet met de norm 'minimaal 30 minuten matig intensief bewegen.'

   Ik haal het door hardlopen + wandeling na de lunch.

  • 10.000 is ook best pittig, maar het is wel de aanbevolen hoeveelheid stappen voor een goede gezondheid. Misschien kun je anders eerst kijken of je naar 10.000 stappen per week kunt komen?

 1. Met mijn apple watch en vroeger mijn fitbit houd ik (bijna) dagelijks bij hoeveel stappen ik zet. Op mijn werk alleen al zet ik vaak tussen de 7000 tot 11000 stappen. Dus dat zit wel goed. Wel zou het goed zijn voor mij om de half uur intensief bewegen per dag in acht te nemen, want dat doe ik niet.

 2. Als chronisch vermoeide astmapatient (met intrinsiek astma en dan heb je erg weinig tot niks aan medicatie) kun je dat wel willen, maar het echt kunnen is een heel ander verhaal. Im heb soms al te weinig lucht voor een normaal gesprek. Gelukkig is dat niet elke dag, maar die 10 kilometer lopen lukt me alleen als ik in de zomer in een bos op vakantie ben en dan word ik daar heel blij van :-)
  Ik ben geen fan van Sonja Bakker. Ik ken haar laatste boek niet, maar heb voorgaande boeken gelezen en ik vind het een crashdieet met te weinig vitamines en mineralen en teveel bewerkte producten. Ik heb een opleding voedingsleer gedaan en ben al meer dan vijfentwintig jaar aan het leren over voeding,
  Ik doe heel veel voor mijn gezondheid en helaas vind ik dat ik er te weinig voor terug krijg. Al weet ik natuurlijk ook niet hoe ik er aan toe was geweest als ik dit niet gedaan had. Ik ben zo zwaar vermoeid geweest dat ik een tijd een rolstoel nodig heb gehad omdat ik alleen met grote moeite in huis een paar stappen kon zetten.
  Ik rook niet, drink geen alcohol, ga altijd op tijd op bed (in de avond weg kan ik eigenlijk nooit), ik eet heel gezond (veel groente en fruit, zoveel mogelijk onbewerkt, weinig suiker, weinig dierlijke producten, ik drink veel heet water), ik ben intolerant voor dierlijke melk(producten), ik verdraag geen gluten. Ik kan niet op een georganiseerde sport omdat ik nooit weet of ik er de energie voor heb en veel mensen bij elkaar maken me erg moe. Maar ik ben wel graag in beweging. Daarom doe ik het huishouden op een ouderwetse manier zonder vaatwasser, droger, ik kook van basisproducten, ik loop veel trappen in dit huis, doe de boodschappen op de fiets.
  Ik ga nooit uiteten (word ik ziek van), idem met fastfood. uk neem extra vitamine D en een multi met B12.
  Ik doe vast nog meer dingen die ik ben vergeten op te schrijven ;-)

 3. Dat van die 10.000 stappen per dag wist ik nog niet...
  Nu ga ik regelmatig wandelen, maar ik vrees dat ik daar toch niet dagelijks aan kom. Goed om te weten, dus. Daar ga ik naar streven.
  En trouwens een kneitergoed initiatief van de Lidl, vind ik!

 4. Ja, dat advies kende ik wel. En als ik het zou kunnen zou ik het doen. Kom net terug van een wandeling van 7 km. dus vandaag heb ik het denk ik wel gehaald (inclusief andere rondjes met de hond). Ben druk aan trainen; wie weet haal ik het in de toekomst wel om dit dagelijks te doen.
  Maar een boek van Sonja Bakker en kortingscoupons van de Lidl heb ik er niet voor nodig.

 5. Ik had er nog niet van gehoord maar ik ga het boek niet kopen. Ik heb zelf al een stappenplanner. Alleen moet ik die nog zoeken, oeps. Op mijn gsm heb ik net zoals jij een handige app. Ik vind het wel mooi dat ze dit doen.

 6. Ik heb deze actie wel gezien maar me er eigenlijk niet in verdiept. Ik vind het wel een leuke actie.
  Ik heb geen stappenteller maar heb dagelijks aardig wat beweging. Zondags loop ik hard, verder mest ik 2 keer per week 2 stallen uit en loop ik de nodige meters rondom ons huis. Maar of ik dagelijks 8 km maak is nog maar de vraag. Maar ik beweeg wel.

 7. Leuke actie! Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel stappen ik zet, volgens mij kom ik nooit 10.000 stappen per dag... Alhoewel, met het geren achter de kinderen aan misschien wel, en ik loop veel naar de winkel, groenteboer, bakker, peuterspeelzaal...

 8. Jammer dat je er eerst iets voor moet kopen om mee te kunnen doen.

  Ik kom wel aan de 10.000 stappen op een dag. Ik maak 3 wandelingen met de hond en ik fiets ook nog iedere dag. Gebrek aan beweging heb ik niet.

 9. Het advies ken ik inderdaad, maar ik haal dat nooit... op de dagen na dat ik naar het bos of bijvoorbeeld naar de dierentuin ga. Ik heb een zittend beroep dus dan loop ik naar mijn werk, naar de school van de meiden, rondje met de honden en koffie halen of even plassen... verder dan dat kom ik iet op de vier dagen dat ik werk.

  Wat ik doe voor een gezondere levensstijl?
  Ik probeer samen met mijn gezin gezond te eten, de meiden sporten net als de man in huis, ikzelf probeer het af met zoveel mogelijk alles te lopen of te fietsen (okay vooruit bij regen denk ik daar wel eens anders over).

 10. Ik wist eerlijk gezegd niet dat er aanbevolen word 10000 stappen te zetten op een dag... m'n telefoon geeft altijd aan als ik 10000 stappen heb gezet, maar wist eigenlijk nooit waarom nou precies 10000. Nu weet ik het dus, hihi! Daarnaast vind ik korting erg leuk... daar loop ik dan wel voor, ookal zit ik liever.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder