Reacties

Een hond in huis: de eerste drie weken — 49 reacties

  • Ja maf is dat hè, dat je naar Cesar kijkt terwijl je geen hond hebt?! Een paar jaar geleden hadden we dus geen hond, en ook nog geen plannen, en toch keek ik zijn programma!

   Grappig dat jij het ook kijkt, zonder hond : )

 1. Ik voelde me precies zoals jij toen onze hond bij ons kwam, een onervaren moeder. Maar ik heb er veel van geleerd. EN inderdaad, jij bent de roedel van de hond en hij hoort dus als laatste in de roedel te staan. Hier is dat allemaal heel duidelijk oor de hond en hij luistert heel goed.

 2. Wat leuk dat het goed gaat met Trixie. Dat je je voor haar komst goed hebt ingelezen snap ik, is ook belangrijk. Daarnaast is er ook verschil tussen het krijgen van een oudere hond of van een puppy die je ook nog moet opvoeden.Onze hond hebben we als puppy gekregen, dus met haar zijn we ook op cursus geweest.

  • Met een puppy heb je een stuk meer werk heb ik ook begrepen. Die moet je echt nog helemaal opvoeden. Trixie was bijvoorbeeld al zindelijk. Voor mij als beginner is ze ideaal denk ik.

 3. Ik denk dat ik het op dezelfde manier zou hebben aangepakt als jij als wij een hond zouden nemen.
  Ik wil geen hond, niet weer de verantwoordelijkheid zoals bij een kind. Maar ik heb er ook de energie niet voor om een hond te hebben.
  Toen mijn kindere. klein waren was ik ook heel onzeker. Bij de oudste was ik nog maar 22. Ik had me wel heel goed ingelezen en had heel veel voor kleine kinderen gezorgd. Dus ik dacht dat ik dat wel makkelijk zou kunnen. Maar als het je eigen kind is, dan voelt het toch heel anders.

  Fijn dat het zo goed gaat met Trixie! Hoe vinden je man en kinderen het? En ben jij de roedelleider of een van de anderen?

  • Ik heb het idee dat ik de roedelleider ben. Ook omdat ik het meest thuis ben, en er het meest over heb gelezen en daardoor een beetje het beleid uitstippel.

 4. Haha wat een schattig hondje! Wij hadden ons wel wat beter in mogen lezen, eerst een wandeling maken met je hond had ik nog nooit van gehoord. Daar is het waarschijnlijk al fout gegaan bij onze ongehoorzame labrador, haha. Nee het valt gelukkig wel mee, hij luistert over het algemeen wel goed, maar de drang om op de bank te willen liggen krijgen we er maar niet uit!

 5. Zelf ben ik inmiddels ook 'in blijde verwachting' van een hondje. Sinds dat het geval is, ben ik ook naarstig op zoek gegaan naar info. Ik heb ook nog nooit een hond gehad en ik zou toch ook wel heel graag willen dat het allemaal goed gaat.
  Dankjewel voor deze boekentips, dus!

 6. Natuurlijk ga je op zoek naar info! Ik had heel veel aan het boek (of boeken) van John Bradshaw, die toch een andere kijk gaf op het roedel-gebeuren wat meer in mijn ervaringen lag. Er is tegenwoordig heel veekl onderzoek gedaan naar honden en hondengedrag en er wordt nu ook gekeken naar die studies die in het verleden de roedel-theorie in het leven riepen.
  Maar belangrijk is dat je doet wat goed voelt voor jou. Als jij denkt dat je hond beter naar je luistert omdat hij niet als eerste het huis binnen gaat of omdat hij als laatste eet, dan werkt dat voor jou en je hond.
  ... Bij ons gaat het dus anders :P Want dat zou echt niet werken voor mij.
  En wat een hond écht is, is een enorm goeie leugendetector. Hij zou gewoon weten dat ik dat onzin vind en dan zou hij me niet meer serieus nemen.
  Maar lees de boeken van John Bradshaw maar eens. Hij heeft ook over katten geschreven. Goeie boeken.

 7. Ohhhh wat een leuk hondje heb je!
  Goed dat je zoveel informatie hebt opgezocht. Doe vooral waar je zelf bij denkt dat het zo goed is en goed voelt, dit zal je hondje ook zo ervaren.
  Liefs xx

 8. Inderdaad informatie zoeken op welke manier dan ook. Boeken, internet, vragen aan bekende.
  Bij ijn huidige hond heb ik niet zo veel info gezocht. Ik had als 16 jarige mijn eerste hond, in samenwerking met mijn ouders, en die ben ik tot zijn elfde blijven trainen bij een hondenschool. Onze huidige is door mij zelf opgevoed zonder hondenschool. Mijn advies is wel op cursus te gaan. Als is het alleen maar om een goede omgang met je hond te leren en de hond te leren dat jij de commandos weet en de baas bent. Heel veel plezier met je hondje

 9. O' wat leuk! Jullie hebben een hondje :-)
  Ik kan er zo inkomen, dat het gevoel van onervarenheid er is. Ik had dit bij ons hondje ook.
  't Is niet makkelijk om een hondje goed op te voeden. Maar gelukkig zijn er nu een heleboel toffe boeken (die had ik zo'n 27 jaar geleden niet)

 10. Wat leuk dat het zo goed gaat!
  Onze hond is nu 5,5 en luistert super goed, maar ik ben echt wel zijn baas..Ik doe ook het meeste natuurlijk met hem, dus is het logisch dat ik zijn roedelleider ben,een cursus kan ook heel leuk zijn, zo leer je ook veel over honden en andere verhalen van je medecursisten, ik heb het altijd erg leuk en leerzaam gevonden.Ook al heb ik mijn hele leven zowat honden gehad,toch is het leuk een leerzaam.
  Dat over het eerst eten van het gezin, dat gaat hier zowat niet op, want zodra ik ga beginnen met koken gaat hij bij zijn bak zitten, kijkt me heel zielig aan, en als die geen reactie krijgt dan gaat die met zijn poot tegen zijn bak tikken zovan joehoe, krijg ik ook nog wat?,maarja hij moet dan toch even wachten, vaak geef ik dus tussen het koken door zijn eten;)

  • Toen ik nog kippen had, gingen ze op de vensterbank buiten zitten en tegen het raam aantikken of er voer aankwam :-)

 11. ahhhhh superleuk een hondje :-)
  Ik heb mn hele leven al een hond, ik kan en wil me geen leven zonder indenken.
  Ik ben zelf denk ik nogal een alpha vrouwtje ;-) dus honden luisteren iig goed, wou dat de kinderen net zo goed luisterden :-)

 12. Wat fijn dat jullie allemaal zo blij zijn met Trixie.
  (Ik vind de naam zo schattig)
  Ik was van huis uit gewend aan een hond.
  We hadden er altijd 1 in huis.
  Dus de stap naar een eigen hond was heel vanzelfsprekend voor mij.
  En gelukkig was mijn man het er volledig mee eens...
  Wij hebben, toen we trouwden bijna direct een hond genomen, een Labrador.
  Deze hebben we 13 jaar gehad.
  En toe ze dood was wilde ik geen hond meer, best een gedoe als je eens weg wilt enzo.
  En we wonen aan een drukke weg.
  Onze andere hond hebben we ook wel eens van de overkant moeten ophalen.
  Maar toen de hond bij mijn zusje puppy's kreeg kon ik er niet meer onderuit.
  Er mòèst weer een hond komen!
  En zo kwam Tessa, een Jack Russel Black and Tan, bij ons binnen.
  Nu anderhalf jaar geleden.
  Het gaat echt supergoed!
  We zouden haar niet meer willen missen.
  Ze is een echte gezellige knuffelaar die graag op schoot zit.
  Ik heb er geloof ik nooit boeken over gelezen, het ging altijd wel vanzelf.
  Misschien ook wel omdat mijn vader altijd instructeur voor honden is geweest.
  Als kind gingen mijn zussen en ik graag met hem mee naar de hondencursus.
  Daar hebben we, onbewust, denk ik veel van geleerd.

  • Fijn dat het zo goed gaat met Tessa Jet. Als je met honden bent opgegroeid kan ik me goed voorstellen dat je gaandeweg al heel veel hebt opgepakt over de omgang met honden.

 13. Leuk hoor een hond, ook goed voor de kinderen. wij hebben inmiddels onze tweede, na een berner sennen nu een schotse collie. Wij hebben veel gehad aan het boek van toepoels over puppy's. ook de gewone hondengids van toepoels is de moeite waard, echt een hondenbijbel zeg maar..

 14. Dat van de drempel en deur wist ik niet. Het klapstoeltje waar de kat op licht is trouwens echt heel gaaf, die had ik vroeger ook!

  Leuk dat jullie een hond hebben, veel plezier ermee.

 15. Ik doe net als jij als ik voor iets nieuws kom te staan in het leven: informatie verzamelen. Meestal via handige boeken of gewoon je vraag googelen.
  In het geval van het opvoeden van onze puppy had ik 9 jaar geleden veel aan boeken van Gwen Bailey. Nu vast ook nog wel in de bieb. Ze beschrijft alles heel duidelijk en gaat positief om met honden. Ons hondje ging vroeger nog wel eens grommen als ze aan het eten was. Ik maakte me daar zorgen over; stel dat een kind te dicht bij het etensbakje kwam, zou ons hondje dan gaan bijten? Ik sprak de hond boos toe als ze gromde maar dat had geen effect. Tip van Gwen: als je hondje eet, stop dan nog iets heel lekkers erbij in het bakje. Zo leert het hondje dat die hand niet bedreigend is, maar positief. Werkte perfect bij ons hondje, ze rraakte niet meer gespannen bij haar etensbakje en doet ook nu nog steeds graag een stapje opzij.
  Ik wens jullie heel veel plezier met jullie hondje. Toch een stuk makkelijker op te voeden dan een kind!

 16. Klinkt alsof het absoluut de juiste keuze is geweest jullie Trixie!

  Wij hebben twee honden, we zijn beide opgegroeid met honden. Wat dat betreft waren we dus niet blanco als het om honden gaat. Kinderen was een heel ander verhaal ;)

  Geniet van jullie hondje!

 17. Hallo Trixie!! Wat een schattige naam trouwens. Voordat we Candy kregen heb ik eerst heel internet afgeplozen, zeker omdat zij al 6 maanden oud was en stiekem Spaans sprak wilde ik me er extra goed in verdiepen. Vriendlief werd gek van alle dingen die ik aan hem voorlas en regels waaraan hij zich moest houden, maar een half jaar later hebben we een schat van een hond die erg goed kan luisteren (oké ze is nu aan het puberen dus af en toe gaat dat luisteren wat minder...)

 18. Voordat ik mijn eerste teckeltje kreeg - 2,5 jaar geleden - heb ik ook veel gelezen over honden houden en opvoeden. Hoewel ik er wel mee ben opgegroeid. Qua opvoeden zijn teckels een verhaal apart: ze luisteren gewoon niet. Dus ik heb "Dachshunds for dummies" gelezen. En ach, het zijn - net als die van jou - kleine hondjes, dus het is te overzien. Het zijn geen Rottweilers die echt willen domineren.

 19. Ik heb zelf ook geen ervaring met honden opvoeden, maar ik zou hetzelfde als jou doen. Eerst van alles en nog was opzoeken, gewoon, omdat ik zeker van mijn zaak wil zijn.

 20. Leuk om te lezen! Ikzelf heb geen hond! Maar kijk graag Cesar! Misschien met drie kids voel ik me meer begrepen als 'roedelleider'. Haha! Maar gefeliciteerd met jullie nwe gezinslid! Ze ziet er lief uit. En zo herkenbaar het grondige onderzoekswerk! Is bijna een proefschrift waard????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder