Leer ik het dan nooit?

Kerst 2019
Wie zich brandt moet op de blaren zitten.

Ik blijk een hardleers type.

Meerdere keren aangebrande aardappels, een grote brandvlek op de tafel en toch besloot ik op Eerste Kerstdag, nadat ik de rollade in de pan had gedaan, ‘heel even mijn mail te checken.’

Het was echt maar heel kort!

Maar toen ik terug ging naar mijn pan, hingen er onheilspellende rookwolken boven. Paniekerig sloeg ik aan het redderen.

Dus nu heb ik de blaren op mijn handen staan. Om de pijn te verzachten heb ik de rest van de dag moeten doorbrengen met mijn hand in een maatbeker met koud water…

Tegen mijn kinderen zou ik streng zeggen: ‘En, wat heb je nou geleerd?!’

Zie ook: Aangebrande pan schoonmaken

Similar Posts

24 Comments

 1. Oh, dat is minder leuk, gebeurd mij ook wel eens even iets anders doen onder het koken.
  Heb als een derdegraads verbranding aan mijn voet opgelopen, dus voel met je mee.
  Beterschap, want de oliebollen komen er ook weer aan. Hans

 2. Au, dat is pijnlijk. Ik loof de kookwekkers. 1 op fornuis, 1 aan de wand en soms ook nog de telefoontimer in gebruik. Irritante toontjes, maar niet aan te ontsnappen.

 3. Bij brandwonden (niet al te ernstige natuurlijk) kun je de huid insmeren met honing. Dit geeft direct verlichting.Je kunt ook een verbandje met honing op de wond doen en dat een tijd laten zitten.
  Sterkte ermee; brandwonden zijn pijnlijk!
  Een hartelijke groet van Jo.

  1. In eerste instantie dacht ik dat die een verloren zaak was. Maar ik heb de verbrande stukken eraf gesneden, en hem vervolgens in een andere pan opnieuw aangebraden. En dit keer bleef ik er wel bij. Uiteindelijk was hij toch nog goed gelukt.

 4. Bah dat is heel pijnlijk .Maar ik denk dat je het nooit leert want je reageert in een reflex . Deze Muts loopt altijd tegen kastjes en deurposten op ,dus altijd blauwe plekken .Ik heb het mijn huisarts uitgelegd want die was toch wel bezorgd .Nee hoor dit heb ik echt aan mezelf te danken .Sterkte met je hand want ik weet hoeveel pijn het doet

 5. Jij bent onverbeterlijk. Ik kan wel zeggen, kijk nou eens uit, maar dat weet je zelf ook wel.

  love as always
  Di mario

 6. Oei, dat is pijnlijk.
  Iets opzetten en dan er even bij weg lopen, het kan niet daar ben ik al wel achter gekomen:)

  Hopelijk is de pijn over nu.

  Goed jaarwisseling alvast gewenst.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.