Het belang van goede gordijnen

Huisvlijt

Met de kinderen thuis vanwege Kerstmis, is het aantal zitplaatsen ineens een stuk kleiner.

Zo kon het gebeuren dat één van mijn dochters in een stoel zat waar ze verblind werd door de zon. In eerste instantie trok ik een gordijn dicht. Maar het geval wil dat mijn gordijnen meer voor de sier zijn, dan nuttig. Zelfs met gordijn bleef de zon verblindend in haar ogen stralen.

Wat doe je dan als moeder/gastvrouw?

Dan bied je haar natuurlijk jouw stoel aan, en gaat zelf in de 'verkeerde' stoel zitten.

Zie de zon schijnt in mijn ogen

Maar vervolgens zag ík niets meer.

Gelukkig bood toen mijn jongste dochter aan om mijn zonnehoed voor me te halen. Dat werkte perfect. De rand schermde precies mijn ogen af. Zo kon het gebeuren dat ik hartje winter, op Eerste Kerstdag, met een zonnehoed in de woonkamer zat.

Wat maar weer eens bewijst dat je het belang van goede gordijnen niet moet onderschatten!

Leestip: Gordijnen wassen

Similar Posts

15 Comments

 1. Gordijnen vind ik mooi en gezellig in huis.
  Ze houden de warmte 's avonds binnen en je kunt inderdaad als het nodig is de zon even weren:)

  Dus wie weet Nicole...

  De zonnehoed staat je overigens goed!

  Fijne dag vandaag.

 2. We hebben alleen vitrage en rolluiken. Met voorkant op het zuiden en laagstaande zon zijn die beiden een uitkomst anders zie ik nauwelijks iets op mijn laptop ondanks een mat scherm

 3. haha, dit zou zo uit een reclame kunnen komen, over klimaatverandering! Zelf heb ik gordijnen van een dikke stof hangen, die houden een teveel aan zon, maar ook de koude tegen. Samen met radiatorfolie brengt dat de stookkosten omlaag.
  Geniet van deze tweede kerstdag (zonder zon? bij ons zit ze nog achter de wolken).

 4. Gordijnen zijn inderdaad belangrijk.
  Ik heb zwarte rolgordijnen en veel warmte vast houden en normale gordijnen.
  De rolgordijnen zijn in de ochtend half dicht in verband met de zon.
  Heb er laatst ook een logje over geschreven. Hans

 5. Is het aantal zitplaatsen kleiner of zijn ze gevuld? ;p
  Gordijnen vind ik ook belangrijk. Sinds een paar maanden hangt er een rolluik voor mijn raam en daar ben ik erg blij mee :)
  Lekker donker nu.

 6. Ik moest vorige week mijn laptop anders zetten in de huiskamer omdat ik precies in mijn oog geschenen werd. Lekker herkenbaar, maar ja de katten lagen precies in ene rijtje in de zon dus de gordijnen dichtdoen zat er niet in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.