Gordijnen winter

Na onze verhuizing naar het platteland duurde het tweeëneneenhalf jaar voor ik slaagde voor gordijnen. In het voorjaar kocht ik 6 gordijnen bij de Xenos. En ik vond, en vind ze prachtig. Maar, ze zijn wel echt zomers. Dit zijn ze  nog een keer:

xenos gordijnen
Gordijnen Xenos

Dus was ik al een tijdje aan het zoeken naar gordijnen met een meer winterse look. We hebben 3 ramen in de woonkamer, en dat betekent 6 gordijnen. De meeste gordijnen vielen daarom af vanwege de kosten. Tot ik deze week bij de Wibra kwam! Want daar lagen gordijnen die ik geschikt vond voor minder dan 5 euro per lap. Ze zijn goudkleurig, en vrij rustig. Ze voelen zelfs nog iets zwaarder dan de gordijnen van de Xenos.

gordijn wibra
Verpakking gordijn Wibra
gordijn2
En zo zien ze er uit.

Ik ben er erg blij mee! Deze goudkleurige gordijnen passen beter bij de Herfst en Winter. En op 21 maart vervang ik ze weer door mijn Xenos gordijnen!

Heb jij verschillende gordijnen voor de seizoenen?

Similar Posts

21 Comments

 1. Mooie warme tint! Leuke prijs! Hier hebben we crèmekleurige gordijnen. Ons isolatieglas is al oud, dus houden die gordijnen de warmte extra binnen en laten ze de kou buiten. Ze hebben dan dus ook een extra functie, behalve het aankleden van de woonkamer en het verduisteren.

 2. Nee, wij hebben stevige cremekleurige gordijnen voor zomer en winter.

  maar als je geniet van het wisselen: lekker doen!
  Fijn dat je mooie wintergordijnen hebt gevonden.

 3. Nee, we hebben alleen gordijnen in de slaapkamer en die zijn donker, want ze moeten wel het licht buiten houden en dat is in de zomer nog noodzakelijker dan in de winter…
  Beneden hebben we houten luxaflex van 5 cm breed. Die staan overdag ‘open’ en ‘s avonds ‘dicht’.
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

 4. In ons nieuwe huis hebben we de gordijnen hangen van de vorige eigenaars. Hebben we in de prijs bedongen en het past goed bij onze spullen.
  Op onze slaapkamer hing alleen een rolgordijn en dat vond ik te koud. Ik bedacht me dat ik nog gordijnen van ons oude huis hier op zolder had liggen en ze passen precies en que kleur lukt het ook best :-)
  Nu nog gordijnen voor de kantoorruimte. Er hangt wel een soort schuifsysteemgordijnen, maar die zijn te dun. Hopelijk passen daar ook nog gordijnen uit ons vorige huis. Qua kleur zou het best kunnen. Leuk dat hergebruik :-)

  Mooi die goudkleurige gordijnen bij jou!

 5. Nee, alleen gordijnen boven op de slaapkamers van de kinderen die ook verduisterend zijn. En beneden in-between. Wij willen nog wel graag beneden extra gordijnen hebben, maar ik ga het zeker niet elk half jaar wisselen. Daar zijn ze ook te prijzig voor als je net zulke ramen hebt als ons, heel erg groot uit 1 stuk. En te veel werk en geen ruimte om de andere gordijnen te laten.

 6. Boven had ik al snel gordijnen gevonden (wittig – niet zo handig – maar met zilveren sterren – helemaal goed). Vooral gebruikt om ‘s zomers de warmte buiten te houden! Ik slaap graag met open gordijnen… Beneden heb pas sinds kort gordijnen. Dat werd wel tijd – iedereen kijkt zo vanaf de straat naar binnen (maar eigenlijk vind ik dat niet heel erg…). Ik wilde graag iets goeds, wat de warmte binnen houdt, maar heb dus wel gewacht op een goede aanbieding. Lang getwijfeld – wil ik iets neutraals (maar mijn meubels zijn al neutraal), of ga ik voor papagaaienkleuren? Uiteindelijk werd het dus de papagaai…. Felroze gordijnen bij mijn paarse behang. Ik zoek nog een rood of roze vloerkleed!

   1. Nee, ik heb nog geen foto, wil er ook geen plaatsen. Het huis is nog steeds “under construction” – dit weekend eindelijk één van de kamerlampen goed & stevig bevestigd, nu de andere nog, dan nog boekenplanken etc. Verhuizen is toch een héle flinke klus, als je ook werkt, alles zelf moet / wilt doen ( in ieder geval: zoveel mogelijk), en niet zoveel energie meer hebt…. ,De volgende verhuizing doe ik pas ná mijn pensioen!

 7. Wij hebben alleen hele lichte gordijnen. We hebben wel eens overwogen om “wintergordijnen”aan te schaffen maar wegens een dure smaak en een enorm raam hebben we daar van afgezien. Ik las eens ergens dat het in Italie heel gebruikelijk is om te wisselen van gordijn, vooral vanwege het verschil in temperatuur. Maar hier hebben we dat minder en ook de verdere inrichting is (afgezien van kaarsen en bankdekens) het jaar door hetzelfde. Dat geeft ons blijkbaar de meeste rust.

   1. Daarom heb ik de gordijnen uit ons vorige huis mee genomen. Die waren erg duur. Al zijn ze na twintig jaar nog steeds als nieuw. Da’s ook wat waard :-)
    Wij zijn van plan om rolluiken aan te schaffen. We hebben grote ramen beneden en op onze slaapkamer en hopen zo de kou wat meer buiten te houden. Onze slaapkamer ligt precies op het oosten en geen bebouwing heel dichtbij. Met strenge vorst is dat dus de verkeerde hoek.

 8. heb hier ook nog de gordijnen liggen die we uit Holland meenamen. Waren erg duur en wilde ze niet bij de verkoop meedoen. Maar om ze nu hier op te hangen in het huurhuis, vind ik ook wat, want we willen toch mog eens iets voor onszelf hebben.
  Hier wil ik een gordijn bij de achterdeur, die in de woonkamer is, hebben. Verder alleen luxaflex. Best voor nu. alleen voor de kou.
  Groet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.