Reacties

De kunst van het mooi ouder worden — 12 reacties

 1. Ik heb niet zoveel last van de overgang gehad, misschien ook omdat ik fulltime werkte en weinig last had van opvliegers, wel wat emotioneler en ik voelde me ook nog prima om mijn 50-ste en zag er goed uit, al zeg ik het zelf ;)

  Wat ik moeilijker te accepteren vind, is het echt ouder worden, dus ruim voorbij de 60 en je lichaam echt gaat veranderen, echte rimpeltjes in het gezicht, huid wat wat slapper wordt, een andere vetverdeling en afnemende fysieke kracht.

  Afgelopen weekend mijn kledingkasten wat anders geordend en dan denk ik bij sommige kleding "kan ik dat nog wel aan?" Geen extravagante kleding, maar toch wel wat jeugdig.

  Ik vind in het kader van "mooi ouder worden" de overgang minder lastig geweest dan het nu echt zichtbaar ouder worden en de acceptatie van de fysieke ongemakken.

  Groetjes Lily

 2. Ik ben in de eerste helft van de vijftig en zag laatst een schaduw op mijn bovenlip. Goed gekeken en het kwam niet door een snor of zo, maar doordat de ruimte tussen mijn neus en bovenlip begon in te vallen. En ook rimpeltjes op de bovenlip. Dat moet van het kussen komen, want roken heb ik nooit gedaaan ;-)
  Ineens begreep ik dat mensen van mijn leeftijd verleid worden door een filler, want dit maakt het gezicht beslist ouder. Zo zullen er straks meer rimpels en andere sporen van mijn leeftijd zijn, zoals ook Lily aangaf. Dat lijkt me inderdaad moeilijker dan de overgang, waar ik nu een jaar of zes in zit en waarvan ik nagenoeg geen last heb

 3. Ik heb meerdere jaren in het boekenvak gezeten. Toen ik deze voorbij zag komen op de nieuwe release lijst was ik gelijk enthousiast. Heb hem nog niet gelezen. Maar goed ik heb nog wat jaren ik ben pas 28.

 4. Dit is wel een boek waar ik benieuwd naar ben. Ik ben er eigenlijk nooit zo mee bezig geweest, maar merk wel dat er langzaamaan het een en ander veranderd nu ik boven de 40 ben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>