Reacties

Raar telefoontje van Microsoft? — 60 reacties

 1. Ik ben niet gebeld, maar ik heb wel eens een brief gehad van een bank. Gelukkig had ik zelf geen rekening bij die bank en er nooit actie op ondernomen. Maar hij zag er wel heel erg officieel uit, dus ik snap best dat mensen er dan wel actie op ondernemen. Ik ben altijd erg op mijn hoede als er zomaar opeens een geldbedrag wordt gevraagd.

 2. Ik ben wel eens gebeld en heb na 'nee, Dank u' opgehangen. Mijn schoonmoeder trapte er laatst bijna in. Het was omdat ze het Engels niet helemaal begreep. ....
  Anders had ze het gedaan. Echt zo laag die oplichters.

 3. Gelukkig ben ik nog niet gebeld. Wel heb ik die mailtjes van het justitieel Incasso Bureau ontvangen. Ik heb inderdaad zelf de instantie gebeld om na te gaan of dit nep was of niet.

 4. Leuk om te lezen, wat precies de bedoeling is van die mensen. Soms bellen ze elke week. Dreigement met opnemen van het gesprek voor de politie hielp niet. Nu leg ik de hoorn er op. Maar ik was natuurlijk wel voor niets van mijn werk gehaald.

 5. Eerst drie/vier keer laten overgaan, de telefoon, meestal geven de oplichters t dan op (en telefoonmarketing ook trouwens).

  Of een schel (scheidsrechters)fluitje bij de telefoon houden, en keihard fluiten als je zo'n oplichter weer aan de lijn krijgt. Misschien niet netjes, maar wel effectief om te laten weten dat het niet gewenst is :-)

 6. Nooit gebeld, wel vaker die mails gekregen. Maar ik denk altijd maar dat echt belangrijke dingen gewoon via de post gaan (al kregen mijn ouders een keer dit soort onzin per post, dus daar moet je ook niet altijd vanuit gaan) en ik ga op mijn onderbuikgevoel af.
  Desalniettemin, dit soort mensen mogen van mij flink gestraft worden als ze worden gepakt!

 7. Ik heb al jaren een geheim nummer, wat me prima bevalt, nooit last van dergelijke telefoontjes.
  Wel heb ik jaren geleden een paar mailtjes van mijn bank gekregen en er vrij officieel uitzagen, maar die heb ik geparkeerd en daarna nooit meer zoiets ontvangen.
  Ik heb in de IT gewerkt en ook in de tijd van heel veel virussen en dan leer je vanzelf om heel zorgvuldig met mail om te gaan en uiteraard een goede virusscanner,
  Vaak wordt de nieuwsgierigheid gewekt om op een link te klikken, wat de bedoeling is, maar je bent wel de pineut.

  Goed om weer eens onder de aandacht te brengen!

  Groetjes Lily

 8. Bij mails kun je het bijna altijd zien aan het taalgebruik: vaak een of meerdere fouten en te weinig 'officieel'. Dat is bij mij de reden waardoor ik argwaan krijg. Telefoontjes gelukkig weinig tot nooit.

 9. Vreselijk vind ik dit. Er is mij nog nooit zoiets overkomen en ik hoop dat ik voldoende bij de tijd ben om zoiets door te hebben. Maar het is gewoon zo afschuwelijk voor mensen die er wel intrappen.

  • Het vervelende is dat huisartsen en sommige scholen ook vanaf een verborgen nummer bellen. Bijvoorbeeld de school van mijn middelste en oudste zoon. Ik moet verborgen nummers dus wel opnemen heb ik het gevoel.

 10. Ik heb wel een aantal keer mails gehad van een incassobureau, en ook gewoon geopend. Oh wat ben ik bang geweest! Nou is er niets (zichtbaar) gebeurd ook al heb ik ook een document geopend, maar een vriend van mijn die hacker is voor de overheid (dus aan de goede kant staat) zei wel dat het ontzettend dom was. Maargoed, je wil ook niet mails ongeopend laten, stel dat het wel een incassobureau is doordat je een foto of iets op je website hebt staan? Tegenwoordig open ik ze niet meer maar het blijft wel spooky.
  Trouwens, er is een leuke YouTube serie genaamd Scamalot en die man gaat dus in op van die scam emails, op een hilarische manier ;)

 11. Krijg ik telefoontjes die me niet aanstaan of onnodig vind, zeg na een goedendag, dat ik geen interesse heb en hang meteen op.
  Fijn dat je hier over blogt!

 12. Dit soort telefoontjes en mail krijg ik heel vaak onder ogen door mijn werk als VA. En ik ben er van op de hoogte dus open geen bijlage's en verbreek de verbinding bij slecht verstaanbare, buitenlands sprekende bellers. Maar vervelend blijft het wel.

 13. Een vriendin haar vriend was er heel blij mee! De lieve mensen aan de telefoon hadden de beveiliging van de computer wee in orde gemaakt.
  Toen mijn vriendin thuiskwam is ze gelijk gaan bellen en gelukkig was ze een van de zeldzame gevallen waarbij het geld te traceren, en terug te halen was. Ze heeft gelijk haar computer weggedaan en een nieuwe gekocht. En haar vriend bijgepraat.

 14. Ik ben nooit gebeld door Microsoft maar el ook een mail van het incasso bureau. Ik begon toen echt op een gegeven moment ik toch te twijfelen ( had dik dan echt een boete over het hoofd gezien) ik belde toen en kreeg meteen bericht van als je een mail had gekregen, was dit niet van hun. Pfff zie je wel, lag het toch niet aan mij. Goed, duidelijk stuk!

 15. Het lijkt soms zo echt, maar laat je niet vangen inderdaad! Soms krijg ik telefoontjes van een abonnement of iets gratis mevrouw geef eens u gegevens, jaja dan leg ik snel die telefoon af hoor

 16. Gelukkig ben ik nog nooit door 'Microsoft' gebeld. Weleens een door een nummer uit Kenia (bleek achteraf) en toen hoorde ik allemaal stemmen op de achtergrond. Ik heb toen maar snel opgehangen. Als iets echt belangrijk is dan belt iemand wel terug denk ik dan maar.

 17. Wij hebben geen huistelefoon, alleen mobiele nummers. Ik denk dat dit scheelt. Ik word wel vaak door marketing gebeld maar dan had ik maar niet voor de blije doos moeten gaan...
  Mijzelf direct erna weer in het bel-mij-niet-register gezet en bij ieder ongewenst telefoontje laat ik mij handmatig in het recht van verzet zetten door de telemarketeer. Dat zijn ze verplicht als je dat vraagt.
  Aangezien ik al in het bel-mij-niet-register sta is het voor mij erg overbodig om dat hele keuzemenu te doorlopen. Nu zet de verkoper mij dus handmatig in het systeem van dat bedrijf dat mij wel mag bellen (omdat ik er ooit klant ben geweest) en mag dat specifieke bedrijf mij dus ook niet meer terugbellen.
  Tot slot heb ik altijd mijn telefoon op stil staan. Ik bel terug als het kan, maar verkopers bellen bijna altijd met geheim nummer. Oplichters ook lijkt mij. Zo kan ik dus ook in mijn eigen tijd terug bellen :)
  (Oke als ik een telefoontje verwacht zet ik het geluid wel aan, daardoor heb ik ze soms aan de telefoon)

 18. Hier zijn we allebei geen nitwit op het gebied van computers, dus we zullen er niet intrappen. Ooit is er bij ons iemand geweest die een scam probeerde met collectief aanschaffen van kunststofkozijnen. We hadden het heel snel door, we expres hele stomme vragen gaan stellen en hebben die gast helemaal gek gekregen. Zo gek dat hij ophing. ????

  • Ik herken dit wel. Ik heb dit soort telefoontjes ook wel eens gehad. Ik beeindig steevast het gesprek. Echter de trucs worden steeds beter. Wat als je het niet als oplichting herkent? De brieven waarin om informatie wordt gevraagd lijken steeds meer op wat je zou kunnen verwachten van de organisaties die deze normaliter versturen. Meestal herken ik het aan de spel/vertaalfouten die er in staan, maar het wordt wel steeds lastiger en de kans dat je er een keer intrapt is best wel reëel. Ik hoop dat het mij niet overkomt.

 19. Uhm ik neem tegenwoordig alleen maar de telefoon op als het een herkenbaar nummer is of ik weet dat ik gebeld ga worden. Is het een raar nummer dan neem ik niet op en hebben ze mij nodig dan kunnen ze mijn voicemail inspreken ;)

  • Ze pakken het zo slim aan, dat sommige mensen er toch intrappen. Door het oproepen van angst + een gevoel van urgentie komen mensen aan het twijfelen en daarvan maken ze vervolgens gebruik.

 20. ik ben nog nooit door microsoft gebeld, maar door dit soort verhalen hang ik de telefoon altijd gelijk op als ze in het Engels tegen me beginnen te praten. Met teamviewer aan geld overmaken vind ik niet heel slim overigens, dat is vragen om problemen. Helaas gebeurt het veel te vaak en zijn er veel te veel mensen die er nog intrappen. Goed dat je het deelt!

 21. Haha, sinds mijn inschrijving bij de KvK krijg ik ook opeens mailtjes over grote koffieapparaten op mijn kantoor, terwijl ik thuis werk.
  Gelukkig word ik nooit gebeld en zou ik er ook niet intrappen, maar mensen die wat minder ervaren zijn online trappen er zo in.

 22. Gelukkig ben ik nog niet gebeld. Ik ben erg voorzichtig waar en wanneer ik iemand mijn telefoonnummer geef. Daarbij ben ik ook niet zo makkelijk te overtuigen via een telefonisch gesprek en bel ik onbekende nummers niet terug zonder deze eerst gecontroleerd te hebben

 23. Tja, gezond verstand gebruiken. Maar makkelijk praten want ik ben opgegroeid met dit soort dingen. Ik zie aan bijvoorbeeld mijn ouders dat ze wat goedgeloviger zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder