Kringloop aankoop: tuinstoel met huidschilfers enzo

tuinstoel kringloop

Bevangen door jeugdsentiment kocht mijn man de tuinstoel hierboven.

Zelf zou ik hem niet zo gauw gekocht hebben. Tuinstoelen met een bekleding die ik niet eerst in de was kan doen, vind ik niet zo’n prettig idee. Ik stel me dan voor dat dat iemand uitgebreid heeft zitten zweten op de stof.

tuinstoel

‘Daar zitten huidschilfers in. En zo…’

Dus ik zei subtiel tegen mijn man:

‘Zou je dat nou wel doen? Daar zit allemaal zweet in.’ En toen dat niet hielp voegde ik er behulpzaam aan toe: ‘En huidschilfers en zo…’

Maar mijn man moest en zou de stoel hebben. Hij kostte maar liefst 15,- wat ik best duur vind voor zo’n stoel bij de kringloop. Het grote voordeel van deze stoel voor mijn man is dat hij hem echt helemaal voor zichzelf zal hebben. Hij hoeft niet bang te zijn dat ik er in wil zitten.

Een probleem dat ik wel heb met mijn Jennylund Ikea fauteuil, die gebukt gaat onder haar populariteit. Iedereen wil er steeds in zitten.

Zuiveringszout om de bekleding op te frissen

Mocht mijn man de stoel nou toch een opfrisbeurt willen geven, dan kan hij hem bestrooien met zuiveringszout. Dat even laten intrekken, en de stof vervolgens zorgvuldig stofzuigen.

En dan ga ik nu buiten zitten, want het is mooi weer. Op een kale plastic witte Evert Hartman stoel zonder kussen.

Maar hij is wel schoon.

N.B. Bekijk ook eens de magnetron van de kringloop die ik recent kocht en Wat zijn goede tuinstoelen?

Similar Posts

10 Comments

 1. Hij is wel mooi de stoel van je man leuke kleuren, maar het lijkt mij niet comfortabel en niet alleen dat.. Ik zou hem net zo vies vinden zoals jij dat vindt. Ik krijg al de kriebels als ik naar de stoel kijk. En 15,- euro vond ik ook een hoog bedrag voor de kringloop.

 2. Sopje maken(met natuurzeep)en over de platgelegde stoel gooien en met de borstel schrobben….kan ook nog. Wel de man zelf laten doen natuurlijk.
  Duur voor een kringloopaankop, maar dat zijn we hier wel gewend.Hier verkopen ze rustig een Ikeakast met scheve deur vol stickers voor meer dan de kast nieuw kost bij Ikea. Plus de onbeschofte behandeling als klant. Echt, de manager vroeg me ooit bij de kassa naar mijn seksleven!!! Idioot.

 3. Een flinke regenbui en de problemen zijn opgelost.

  €15 is best wel een leuk bedrag maar nieuw zijn die stoelen ook niet echt goedkoop en zoals ik de stof kan bekijken ziet die er nog goed uit (ie, stoel is nog niet zo oud).

  Het in en uitklappen vind ik altijd zo leuk bij deze stoelen ;-)

 4. Goh dan ben ik wel heel makkelijk denk ik, ik denk daar namelijk helemaal niet over na of al die dingen die jullie vies vinden. Als ik bij de kringloop of tweedehands iets vind gebruik ik het zonder nadenken. Let natuurlijk wel op dat het er normaal uitziet maar dat is alles. Nooit problemen mee gehad.

  1. Ik zat nog even verder te denken, als je bij iemand anders thuis bent denk je dan ook wat er op een oude stoel zou kunnen zitten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.