Kleding die vlekkenproof is

unstainable white shirt
Dit shirt blijft altijd schoon!

Ik heb een paar kledingstukken die ik zo mooi vind, dat ik ze niet goed durf aan te doen.

Want ik krijg altijd overal meteen vlekken in. En niet zo maar vlekken, maar van die vlekken die er nooit meer uitgaan. Zo maakte ik ooit per ongeluk een olievlek met Argan olie in een prachtig blauw jersey jurkje dat ik op eBay had gevonden.

Maar nou kwam ik op internet een filmpje tegen van een wit shirt dat absoluut geen vlekken kan krijgen! Het is van Elizabeth & Clarke. Nooit van gehoord, maar ik mag ze gewoon vanwege het leuke filmpje.

Filmpje: The Unstainable White Shirt

In onderstaand filmpje spelen twee zussen de hoofdrol. De jongste zus is lui en alleen maar bezig met social media. De oudste zus wil dat haar lakse zus een baan gaat zoeken. De jongste heeft allemaal smoesjes, waaronder: 'Ik heb niks om aan te trekken.'

Dan geeft de oudste zus haar laatste schone shirt aan de jongste voor een sollicitatiegesprek. De jongste zus smeert er vervolgens allemaal ketchup, mosterd en andere troep op zodat ze niet hoeft te gaan.

Maar de oudste zus sproeit haar gewoon schoon!

Ik ben nooit zo'n fan filmpjes kijken, maar deze is echt heel grappig. En hij duurt maar ongeveer drieëneenhalve minuut.

Waarom krijgt dit shirt geen vlekken?

Ik vraag me af of dit shirt echt zo vlekkenproof is als in het filmpje! Op unstainable.ec leggen ze uit hoe het werkt. Ze zeggen dat ze de technologie van planten hebben afgekeken: daar blijft de dauw immers ook op liggen. Dit staat er op de site:

'Using a similar process that a flower does to repel the morning dew, our tiny Unstainable fibers keep spills suspended above the fabric, preventing stains.'

De shirts zijn in verschillende modellen te koop: overhemd met lange mouwen, overhemd korte mouwen, simpel wit shirt. Een simpel wit shirt kost 25 dollar. Dat vind ik niet eens zoveel. Helaas betaal je wel 25 dollar voor de verzendkosten.

Maar ik vind het een leuke uitvinding!

Lees ook mijn handige post over seconde lijm verwijderen van je huid en vetvlekken verwijderen

Zou jij zo'n vlekkenproof shirt kopen?

Similar Posts

17 Comments

 1. Een geniale uitvinding, dat shirt. Zeker voor gelegenheden waarbij je het echt niet kunt hebben dat er een vlek in je shirt komt. Maar ik vraag me wel een beetje af in hoeverre deze stof 'ademt.

  1. Dat is een goede vraag Sunny Mama, van dat ademen. Ik heb het even opgezocht, en de kleding ademt dus wel degelijk! Anders zou ik het ook onmiddellijk afhaken.

 2. Leuk filmpje, je zou haast vergeten dat het reclame is! Voor schoenen heb je een spray,die ook zo werkt. Je moet ze wel elke 2 weken in spuiten en dan valt vuil er ook zo af.

  1. Leuk hè? Ik vond het ook echt grappig.

   Wat betreft die spray: kan die bijvoorbeeld ook op kleding? En zou je dan je eigen vlekkenproof shirt kunnen maken?

 3. Ik heb op hun website gekeken en het is me niet duidelijk geworden wat hun techniek is. Als er gebruik wordt gemaakt van nanotechnologie dan zou ik het niet willen hebben. Ik vermijd producten met deze technologie omdat er nog veel onduidelijk is over mogelijke gevolgen voor de gezondheid.

 4. Inderdaad, wat VeggieMo zegt. Net als die tefloncoatings op banken en regenkleding... Even googlen leert waarom je het wil vermijden als de ziekte. Dan maar liever een vlek hier en daar...

 5. Dit zou ideaal zijn voor mij! Ik krijg op de één of andere manier ook altijd vlekken op kleding. Maar ondanks dat het er niet zo uit ziet, krijg ik ook een beetje het "plastic" idee.

 6. Nee ik denk niet dat ik zo´n shirt zou kopen want ik heb eigenlijk vrijwel nooit vlekken op mijn kleding. (Toen ik zwanger was knoeide ik standaard van alles op mijn enorme buik, echt gekmakend.)
  En inderdaad, wat hier boven in de reacties ook al aangehaald wordt, in hoeverre is die stof oké?

 7. Vlekken maak ik eigenlijk bijna nooit. Mijn kleding gaat meestal stuk omdat de kat er met een nagel in blijft hangen. Kleding die kattenhaar-bestendig is, die koop ik wel. Dan moet het kleding zijn die glad is en niet te stug.
  Maar soms, soms koop je gewoon iets omdat de stof erg mooi is, ongeacht of het huisdier-proof is.
  Ik zou toch wel willen weten hoe dit gemaakt is en hoe het aanvoelt. Want als het gewoon een blouse is van plastic-tafel-kleden materiaal dan sla ik het over...

 8. Krijg meteen het gevoel dat hier met chemische stoffen gewerkt wordt. Dan haak ik af. Jammer dat ze niet beter uitleggen hoe dat proces werkt, maar dat is natuurlijk de cloe: dat willen ze geheim houden uit angst voor namaak!

  1. Praktisch lijkt het mij zeker ook! Als je dan eens morst, heb je tenminste niet meteen een vlek.

   Maar de bezwaren hierboven over de stof en of die gezondheidsrisico's met zich meebrengt vind ik wel zinnig, en nader onderzoek waard.

   Ik heb ze daarom gemaild! Ik ben benieuwd wat ze zeggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.