Klantenservice Fitbit: top!

fitbit klantenservice

Als een product stuk gaat, of de belofte niet waar maakt dan kun je er mee terug gaan naar de winkel. Persoonlijk houd ik daar helemaal niet van. Ik vind het vaak zo'n gedoe. Zie ook het Hema dekbedhoes drama.

Maar toen mijn Fitbit Charge HR het na 2 jaar vertikte om zijn werk te doen, heb ik toch maar de klantenservice van Fitbit benaderd. En ik ben erg onder de indruk van de goede klantenservice van Fitbit!

Fitbit Charge HR: het probleem

Mijn Fitbit Charge HR deed het niet meer. Hij wilde niet opladen, en hij had geen contact met mijn iPhone6. Bovenin deze post zie je een foto van het schermpje met het probleem.

In eerste instantie probeerde ik het zelf op te lossen. Ik legde de Fitbit dagenlang aan de oplader, en probeerde diverse keren om hem te koppelen aan mijn smartphone. Maar het hielp allemaal niets.

Dus nam ik contact op met de Fitbit klantenservice en legde mijn probleem voor. Ik maakte bovendien een foto van het plaatje op de Fitbit Charge HR om het probeem te verhelderen. Een plaatje zegt nu eenmaal vaak meer dan woorden.

Ik mailde het probleem op 21 maart, en op 22 maart kreeg ik antwoord.

Troubleshooting

Naar aanleiding van mijn uitleg van het probleem en de foto ontstond een conversatie met de klantenservice. Ze mailden mij diverse oplossingen die ik kon proberen. Die paste ik braaf toe, maar helaas mocht niets baten.

In totaal heb ik 7 berichten uitgewisseld met de Fitbit klantenservice. De eerste met het probleem, en daarna nog 5 waarin zij oplossingen aandroegen, die ik uitprobeerde. Helaas werkten de oplossingen niet.

Replacement offer

Het 7de mailtje dat ik kreeg van de Fitbit klantenservice was een 'replacement offer'.

Hello Nicole,

Thank you for providing us with the required information in regards to your Charge HR. We would happily assist you further with the failed update on it.

Checking, we can confirm that the tracker is within warranty.

Having that in mind, In the following 2-5 minutes you shall receive an email with your replacement options:

 1. Replacement with the same model.
 2. 50% Discount off any of the following trackers: Fitbit Alta, Alta HR, Blaze, Charge 2, Flex 2 and Zip. Special Editions Included. You can preview them at Fitbit.com/store.

Let us know if you have any questions.

Sincerely,

the Fitbit Team

Na enige nadenken besloot ik voor optie 2 te gaan en de nieuwe versie van de Fitbit Charge HR te kopen.

Contact met Fitbit klantenservice: tips

Als je contact zoekt met de Fitbit klantenservice is het handig als je de volgende informatie paraat hebt en aan hen doorgeeft:

 • Het emailadres waarmee je een account hebt aangemaakt bij Fitbit.
 • Het land waar je woont.
 • Wanneer je de Fitbit hebt gekocht. Mijn Fitbit Charge HR was van juni 2016.
 • De naam van de winkel/webshop waar je je Fitbit hebt gekocht.
 • Als het kan is het handig om een foto te maken van het probleem.
 • De dingen die je zelf al hebt geprobeerd om het probleem op te lossen.

Fitbit klantenservice samengevat

Mijn complimenten voor de Fitbit klantenservice. Ze helpen goed en vlot om een probleem met je Fitbit op te lossen. En lukt dat echt niet, dan bieden ze de mogelijkheid voor een vervangend exemplaar. Bovendien is de Fitbit klantenservice goed te vinden via hun website. Je hebt van die winkels waar je een uur aan het zoeken bent naar een mogelijkheid om contact te leggen. Behalve dat de Fitbit een fijne activity tracker is, ben je dus ook nog verzekerd van een goede ondersteuning bij het product. Een echte aanrader dus.

Leestip

Kaya klantenservice

Lees ook Taunting op Fitbit

Wat is jouw beste ervaring op het gebied van goede klantenservice? Bij welk bedrijf/winkel was dat?

Similar Posts

39 Comments

 1. Het is altijd heerlijk en fijn als er een goede klantenservice is. Hier kunnen heel veel bedrijven wat van leren. Een goede klantenservice is de beste klantenbinder die er is.

  1. 2 jaar geleden was het misschien nog goed, maar nu zijn ze onbereikbaar, wat je ook probeert! Ik heb mijn Fitbit charge3 net een jaar en hij is helemaal ontregeld. Van alles geprobeerd om het zelf op te lossen adhv hun ‘tips’.
   Kan geen e-mailadres vinden van de klantenservice en de helpdesk werkt niet. Waardeloos!

 2. Fijn zeg! Ik heb ook goede ervaringen met fitbits en retourbeleid etc. Helaas ook wel 2x gehad dat fitbit binnen een jaar stuk ging, dus iets te vaak gebruik van moeten maken...

 3. goed idee, ik heb een andere fitbit, maar die werkt niet echt soepel, wellicht kan de klantenservice me vertellen wat daar aan kan doen

 4. Mooi dat het zo goed is opgelost en dat het contact erover zo positief is verlopen. Ik heb zelf weinig ervaringen met klantenservices, dus blijkbaar tot nu toe steeds geluk gehad zeg maar.

 5. Een fijne ervaring is ook het vermelden waard! Ik herken die frustratie dat je op een website op zoek bent naar contactgegevens en het na een half uur zoeken pas kunt vinden. VRESELIJK! Fijn dat dit zo goed is gegaan :)

 6. Wat een mooie lange garantie ziet er op joh! En leuk ook dat je de aanbieding krijgt om voor de helft van de prijs een nieuwer model te kopen!

 7. wat fijn dat het zo netjes opgelost is! Mijn slechtste ervaring was de aankoop van een matras bij Meubleta. Ik wilde een bepaald model pocketvering bestellen. Die konden ze niet meer bestellen, maar wel de iets duurdere "opvolger" van dat model. Verkoper liet zelfs nog een doorsnede zien. Ik google thuis het model; blijkt helemaal geen pocketvering te zijn. Meteen terug gebeld maar ze weigerden het te veranderen of het voorschot terug te betalen. Daar ga ik dus nooit meer naar toe. Nee, dan mijn ervaring met de klantenservice van Babygoodies. De print van een zelf ontworpen broodtrommel met naam was niet helemaal perfect. Foto doorgemaild en de volgende dag stond de postbode aan de deur met een nieuwe! De oude mocht ik ook houden. Dat is dus klantenbinding.

  1. Oh wauw! Babygoodies doet het dan ook heel goed. Uiteindelijk ben je als bedrijf ook beter af door goede service te geven. Anders komt iemand niet meer terug.

 8. Super zeg!! Daar kunnen nog heel veel bedrijven wat van leren... ik zit even te denken aan een goede ervaring van mij, maar kan echt niks bedenken... dat betekent denk ik dat ik niet echt goede ervaringen heb...

 9. Altijd leuk als een bedrijf het ook serieus neemt met de service naar klanten toe. Dat maakt tegenwoordig echt het verschil.

  Ik had jaren terug een heel slechte ervaring met Dell, werd van het kastje naar de muur gestuurd. Erg vervelend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.