Kladblok: wat is er met het ouderwetse kladblok gebeurd?

Kladblok
Dit kladblok is eigenlijk ook niet authentiek, met die Pinterestachtige tekst op de cover….

Een tijdje terug was ik bij de Hema toen ik mij ineens realiseerde dat ik een kladblok nodig had. Je weet wel, zo’n ouderwetse met van dat grijzige papier zonder lijntjes.

Tevergeefs zocht ik in de schappen, en vroeg het uiteindelijk aan een Hema medewerker.

Die wist me te vertellen dat ze dat type ouderwetse kladblokken niet meer verkopen!

Kladblok Hema

Eenmaal thuis ging ik online op zoek naar zo’n ouderwets schrijfblok. Het enige ‘kladblok’ dat de Hema nog verkoopt is deze:

Screen Shot 2020 09 26 at 10.52.37
50 cent bij de Hema

Maar dat vind ik geen kladblok! Dat is meer een notitieblok.

Ouderwets kladblok

Uiteindelijk kon ik zo’n ouderwets blok alleen nog vinden bij online winkels voor printpapier. De goedkoopste vind je bij 123inkt.nl voor 1 euro.

Screen Shot 2020 09 26 at 10.56.55

Het toeval wil dat ik door ook mijn inkt soms koop, dus de volgende keer bestel ik gewoon zo’n kladblok mee.

Tot slot: dingen die verdwijnen

De verdwijning van dit ouderwetse blok vervult mij plotsklaps met melancholie. Terwijl ik het, toen het nog volop verkrijgbaar was, niet eens zo mooi vond…

En voor het milieu is het natuurlijk ook beter om zo min mogelijk papier te gebruiken.

Online kladblokken

In dat verband: er zijn tegenwoordig online kladblokken zoals kladblok.nl.

Maar dat is niet hetzelfde vind ik!

via GIPHY

Straks word ik ook nog sentimenteel over de teloorgang van Tip-Pex

Welke verdwenen producten mis jij?

Similar Posts

37 Comments

 1. Weer een weetje het verdwijnen van het kladblok, trouwens is zag Tip-Pex nog bij de HEMA.
  Ik gebruik al jaren memo briefjes, maar daar is de ruimte om te schrijven beperkt. Hans

 2. Herkenbaar. Ook vloeipapier, gebruikt om na elke geschreven regel met kroontjespen, de overtollige inkt in op te nemen, is moeilijk aan te komen.

 3. Ik heb nog een heel oude, volgens mij indertijd bij Zeeman gekocht voor de prijs van ƒ 0,79
  of voor 15 Belgische Franken.
  Soms gebruik ik hem nog.

 4. O dank voor de tip! Vroeger kon je ze online bij h.ema kopen voor 0,49 eurocent.
  Ik bewaar veel notities online, maar voor het snelle noteren, de gedachtespinsels en natuurlijk de doedels is een kladblok onovertroffen.
  Zul je zien dat je ze later kunt kopen voor 4,95, en weer hip worden!

 5. Ik gebruik Evernote voor alle notities en documenten die ik lang moet bewaren. Voor veel andere zaken (zoals het maken van een tijdlijn voor mijn Facebook groep, en presentaties voor mijn gastlessen) gebruik ik Padlet, te vinden op https://padlet.com/ Een fantastische en eenvoudige tool! Die tool is zo handig en flexibel dat je er enorm veel verschillende dingen mee kunt maken.

 6. Jaaaaa..die heb ik ook overal lopen zoeken .Ik weet zo 123 niet wat ik tegenwoordig mis , iig wel het kladblok en sommige ouderwetse snoepjes uit de jaren 80 😂

 7. Heb ze ook nog steeds en zijn gewoon ook nog te koop bij meeste winkels. Maar onlangs ook bij de kringloop winkel enig nieuwe gevonden. Die gele plakbriefjes gebruik ik nooit.

 8. We hebben een weekkalender en genoeg ruimte om te schrijven…
  Als de week voorbij is de achterkant als boodschappenlijstje…kladblok overbodig dus
  Fijn weekend

 9. De laatste twee kladblokken had ik volgens mij gewoon bij de supermarkt gekocht. Hopelijk zijn ze daar nog wel te koop. En anders maar gewoon zelf iets maken met printpapier.

 10. Soms denk ik terug aan de tijd dat ik op stencils typte om dat dan met een soort drukpers of rol op papier te zetten. Dat was ongeveer 35 à 40 jaar geleden waar ik over spreek.

 11. Ik gebruik van alles als kladpapier, enveloppen, rekeningen eigenlijk alles wat later de oud-papier bak in verdwijnt. En uiteraard mijn sticky notes op de PC. kan ik lekker pleuren en sleuren.

 12. Nooit over nagedacht, maar je hebt helemaal gelijk! Op de school waar ik werkte hadden ze die echte ‘ouderwetse’ kladblokken trouwens nog wel. Ik heb er thuis ook geen. Alles gaat in notitieboekjes bij mij. En verder maak ik boodschappenlijstjes en dat soort dingen vaak op de achterkant van ‘nutteloze’ brieven, die anders zo bij het oud papier zouden gaan.

 13. Oh echt, ik koop mijn kladblokken altijd bij de Hema en gebruik ze op mijn werk.
  Ik zal ze nu dus ook online moeten kopen…jammer…maar bedankt voor de tip!

 14. Ohja, die had ik vroeger op de basisschool! Maak nog steeds gebruik van notitieblokjes, maar die oude zie je inderdaad nergens meer terug.

 15. Ik gebruik nog gewoon een kladblok, hoor. Geen idee meer waar ik ‘m gekocht heb. Ik mis carbon papier. Daar kon je heel goed dingen mee overtrekken.

 16. Ik heb er nog ergens een liggen, een vrij grote… Maar voor notities gebruik ik toch meestal tweedehands papier: enveloppen, in de goede maat gescheurd, of adresdragers van post, een rekening die weg kan (in vieren scheuren, dan heb je precies A6 formaat papiertjes….), Die liggen in een speciaal bakje, en voor de keuken / het boodschappenlijstje maakte ik ooit een “houdertje” van het plankje van een kapot fotolijstje, twee gaten erin voor een touwtje, een klemmetje erop geplakt om de blaadjes vast te houden. Werkt al járen, én ik vind het nog steeds erg mooi…

 17. Probeer het eens bij Wibra ook daar betaal je meen ik 0,79 en ze hebben beslist nog meer
  leuke betaalbare kantoorartikelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.