Kabelbaan tuin: Me Tarzan, you Jane!

kabelbaan tuin
Als je geen kabelbaan hebt....

Vergeet trampolines, ik wil een kabelbaan in de tuin voor de kinderen!

Jarenlang heb ik stilletjes gesmacht naar zo'n enorme trampoline, waar ik de kinderen al urenlang op zag rond buitelen.

Maar het ding kwam er nooit, omdat onze tuin nou ook weer niet zo groot is, en een goede trampoline wel erg prijzig.

Kabelbaan tuin

Maar nu zag ik op internet iets nog veel leukers: een kabelbaan! In de naburige speeltuin is de kabelbaan altijd erg populair, en stel je dan voor dat je als kind zo'n ding in je eigen tuin hebt! Bovendien juich ik alle speelgoed toe dat kinderen naar buiten lokt, weg van hun Nintendo's, WII's en computerschermen.

En 's avonds als de kinderen slapen, dan trek ik mijn kortste jurkje aan, sommeer mijn man in zijn lendendoek, en dan zwieren we samen tussen de bomen!

Het verhaal achter de kabelbanenshop

Zoals zo vaak ontstaan de beste ideeën uit de praktijk. Er was eens een vader die voor zijn kinderen een hut bouwde. Hij wilde daaraan een kabelbaan vastmaken, maar kon die nergens kopen.

Uiteindelijk vond hij er één in het buitenland, via internet. Doordat zijn kinderen zo enthousiast waren, begon hij toen zijn eigen kabelbanenshop.

Praktische informatie kabelbaan tuin.

Voor de kortste kabelbaan heb je een tuin nodig van minstens 10 meter, en kost 59 euro. Het opzetten van de kabelbaan kost gemiddeld 1 tot anderhalf uur.

Op bol.com kun je kabelbanen voor je tuin kopen!

Leestips

Wat vind jij van een kabelbaan in je tuin?
Wat voor buitenspeelgoed heb je nu in je tuin staan?

Deze post verscheen voor het eerst in 2011!

Similar Posts

26 Comments

 1. Mmmm...op mijn balkonnetje zo het wel een errug kort kabelbaantje worden. Misschien een snelle, creatieve en avontuurlijke manier om van de tweede verdieping naar de begane grond te komen? Alhoewel...dan moet ik alsnog de trappen op met de boodschappen....

 2. Bij buren van ons hebben ze een grote kabelbaan, maar hun kinderen spelen er bijna nooit mee. Alleen als er andere kinderen op bezoek zijn. Wij zelf hebben alleen nog maar een schommel/rekstok/glijbaan, maar onze kinderen zijn al 11 en 12. Oh ja en nog een zandbak.
  We hadden een trampoline, maar daar speelden ze nooit mee. En we hadden een zwembad, maar dat is te veel onderhoud. Dus verkocht.
  Mijn ervaring; in het begin is alles leuk, maar blijven ze er wel mee spelen? Ik denk dat ze eigenlijk niet zoveel kunnen met een kabelbaan. Maar 59 euro is natuurlijk ook weer geen geld.
  JaJa

 3. Bij ons staat idd zo'n trampoline. In N'land bijna gemeengoed, hier bijzonder moeilijk te krijgen. Wordt veel op gespeeld. En dan nog een voetbaldoeltje.
  Verder 'staat' er niets, maar er 'ligt' wel hockeysticks, voetballen, skates.
  Maar naast de trampoline wordt er vooral veel met aarde, stokken, emmers en ons tuingereedschap gespeeld. En oh ja, met de blokken hout om een hut te bouwen dus.

 4. Onze tuin is precies 10 meter dus ik vrees dat onze zoon via het keukenraam naar binnen zou komen ;) (met een harde zwier)
  Hij zou het wel geweldig vinden!

  Wij hebben verder geen groot buitenspeelgoed, behalve zo'n groot zwembad in de zomer. Verder heeft hij een skateboard, waveboard, springstok, lolobal, skeelers en heel veel stoepkrijt ;)

  Groetjes Isabelle

 5. een bescheiden tuintje zonder bomen is vast niet zo geschikt - maar ik herinner me wel dat dit een grote hit was als wij vroeger naar een speeltuin gingen - gelukkig hangt er ook ééntje in het dorpsspeeltuintje - kunnen ze zich daar lekker uitleven ... ;-)

 6. Gezellig om te lezen wat iedereen in de tuin heeft staan. Zelf hebben we alleen nog zo'n schommelrek, met daar aan twee aftandse schommels. Maar de kinderen spelen toch meestal in 'de kleine speeltuin' bij ons op de hoek van de straat.

  Een trampoline heb ik dus wel lang verlangd, maar de kosten en ruimte die het ding inneemt schrikken af.

  Verder heeft mijn zoon Piet nog een spongebob waveboard, en slingeren her en der skeelers rond. Dat is het wel zo'n beetje.

 7. Wij wonen niet ver van een hele lange kabelbaan. Dus daar gaan de meiden vaak naar toe. Scheelt mij weer veel gedoe in mijn tuin...(Zou niet eens passen hier)

 8. Oh, geweldig zeg. Onze tuin is 13 meter diep (en +/- 10 meter breed), dus tzou net kunnen. Ik heb nu een zandbak, een schommel en een grote trampoline (244 cm, gekregen :-)) staan en een kindertuintafelsetje. Op zich is dat ook wel weer genoeg voor de kinderen, maar die kabelbaan, die zou ik idd ook wel voor mezelf willen ;-)

 9. Ik zie het al helemaal voor me... We hebben drie etages en op de bovenste liggen de slaapkamers. In geval van brand kunnen we dan nog altijd via de kabelbaan vluchten.

 10. Y is nog helemaal verzot op de trampo en daar kan hij mooi zijn energie in kwijt.

  Love As Always
  Dimario

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.