Jinske Verpalen: 30 DIY lifestyle projecten

Doe het lekker zelf!

Jinske Verpalen groeide op met twee creatieve én handige ouders, dus van jongs af aan knutselde, tekende en kleurde ze wat af. Nu heeft ze haar eigen blog waar ze laat zien hoe je woon- en modeaccessoires kunt maken.

Leuke ideeën op Pinterest, maar geen materiaal

Eén van de dingen waar Jinske Verpalen tegenop liep was dat ze allerlei leuke dingen zag op Pinterest, die ze wilde maken, maar vervolgens moeilijk aan de materialen kon komen. Daarom bedacht ze het concept van zogenoemde Alll-in-one doe-het-zelf pakketten. Dus je krijgt niet alleen het idee, maar ook het materiaal aangereikt. Deze pakketten verkoopt Jinske op haar blog IMAKING. Maar ze maakte ook een boek met doe-het-zelf ideeën, en dat is hoe ik Jinske Verpalen ontdekte, want ik nam het mee uit de bibliotheek.

Jinske Verpalen: Doe het lekker zelf!

In haar boek Doe het lekker zelf laat Jinske 30 doe-het-zelf projecten zien, met duidelijke instructies in de vorm van foto's. Bij elk project staan sterren om aan te geven hoe moeilijk het is. Ook staat er een plaatje van een klokje en een euro teken. Maar dat is bij elk project hetzelfde, en er staat geen bedrag achter het euro teken, dus dat vind ik een verbeterpunt. Doe het lekker zelf is ingedeeld in materialen: hout, papier, beton, servies, draad, leer, klei, inkt&verf, textiel en metaal.

Wat ik vond van Jinske Verpalens boek

Terwijl ik het boek verwachtingsvol doorbladerde, werd ik eigenlijk een beetje teleurgesteld. In mijn ogen heb je voor de meeste projecten echt wel dingen nodig als boren, en dergelijk gereedschap. Daarnaast vond ik de projecten niet geweldig. Ik voelde geen verlangen om zoiets in huis te hebben. Daarom vind ik dit Doe het lekker zelf! echt een boek voor mensen die plezier beleven aan het procés; die echt genieten van klussen en knutselen en daar plezier aan beleven. Ik denk dat dit dan best een leuk boek is.

Maar voor iemand met twee linkerhanden, zijn de projecten niet zo inspirerend en een beetje saai. In die zin vind ik Jinske Verpalens blog leuker, omdat ze daar dus kant-en-klare pakketten verkoopt! Zo maakt ze het een stuk makkelijker: ik hoef niet eerst zelf op zoek naar de juiste spullen, ik heb het gewoon meteen allemaal al bij elkaar.

Mijn conclusie over Doe het lekker zelf!

Doe het lekker zelf! is in mijn ogen echt een boek voor mensen die van knutselen houden. Het kan denk ik ook een leuk cadeautje zijn voor mensen die graag knutselen, maar mij zou je meer plezier doen met één van Jinske's pakketten.

Houd je van doe het zelven? Lees dan ook eens mijn post over de minibieb!

Praktische informatie over Doe het lekker zelf

Doe het lekker zelf van Jinske Verpalen is voor 20,- te koop bij bol.com. Op haar blog verkoopt Jinske kant en klare pakketten om zelf in elkaar te knutselen en ook allerlei materialen!

Jinske Verpalen

Leestips: Minibieb maken voor dummies en een Rozenboog zelf maken.

Similar Posts

5 Comments

  1. Ik ken wel iemand die heel blij zou worden van dit boek. Ik houd 'm in m'n achterhoofd voor haar volgende verjaardag. Voor mezelf is het niets, met m'n twee linkerhanden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.