Reacties

De huisarts weer bij je thuis met e-zorg — 20 reacties

 1. Ik ken het niet, maar ik merk wel dat de huisarts mij ook vaak doorverwijst naar bijv. Thuisarts.nl voor extra info enzo, dus wat dat betreft wordt er inderdaad steeds meer online gedaan.

  • Dat vind ik al een interessant fenoemeen Doortje: dat je huisarts je doorverwijst naar thuisarts.nl! Dat geeft dan wel vertrouwen in die site.

 2. Ik heb er geen ervaring mee, maar ik ga toch liever op bezoek bij de huisarts. 9 van de 10 keer kom er voor mijn kinderen: ontstoken oren, blaasontsteking enz. Dat handel ik liever niet via de computer af, maar laat ik lieverbekijken door de huisarts.

  • Ontstoken oren en blaasontsteking zijn in de regel ook dingen waar de huisarts naar moet kijken denk ik. Tenzij je een ervaren rot bent als het gaat om blaasontsteking, en alleen een nieuw recept nodig hebt. Dan zou het met een e-consult kunnen denk ik.

 3. Ik doe al jaren bijna niet anders. Ik bel met de assistente en vertel mijn klachten en wat ik nodig heb en dat krijg ik dan. De laatste keer dat ik bij een huisarts zat is al vijf jaar geleden en toen had ik een dubbele longontsteking. Dat kan maar beter niet online...
  Die schimmelinfecties kun je heel goed behandelen met kokosolie. Ik heb door mijn slechte weerstand zo vaak medicatie daarvoor gekregen dat niets van dat spul meer helpt.

 4. Ik heb er geen ervaring mee maar het lijkt mij best handig hoor. het maakt specialisten in ziekenhuizen in andere steden ook bereikbaarder waardoor je sneller de keus zal maken om daarvoor te kiezen. Mijn eigen huisarts weet ik zo net nog niet ;-)

 5. Dat is iets wat wij hier niet kennen ik ga altijd op consultatie en als ik te ziek ben komt de Dokter aan huis,vroeger toen de kinderen klein waren kwam de dokter altijd aan huis want ik had geen auto thuis en ik moest met zieke kindjes niet in de wachtzaal gaan zitten.

 6. Het lijkt mij inderdaad wel handig voor de kleinere zorgen, maar hoe maak je dat onderscheid? Ik vind het lastig. Een arts kan toch veel aan je zien. Ben je bleek, vermoeid, staan je ogen dof, dingetjes waar hij of zij geen aandacht voor kan hebben als je online bent. Het heeft zijn voordelen en nadelen. Uiteindelijk moet je nu ook zelf inschatten of het ernstig genoeg is om te bellen voor een afspraak. De drempel wordt wellicht wel enorm verlaagd. Zoals je hoort, ik twijfel!

  • Bij twijfel is het denk ik het beste om echt naar de dokter te gaan. Dan weet je het tenminste zeker. Als het om je gezondheid gaat kun je het beste het zekere voor het onzekere nemen denk ik.

 7. Ik heb er geen ervaring mee. Ik heb wel regelmatig via een speciaal formulier contact met mijn behandelaar bij de ggz.
  Maar via een beeldscherm zul je mij geen contact zien hebben met een huisarts of andere behandelaar. Mijn gehoor is gewoon te slecht om te kunnen verstaan wat ze zeggen ook al is er beeld bij.

  Via de telefoon gaat dan nog net maar ook dan vraag ik soms nog of ze het met andere woorden willen zeggen of dat ze een bepaald woord willen spellen. (bij namen vraag ik sowieso al of ze deze willen spellen en anders via mail willen toesturen zodat ik weet over welke naam het nu gaat)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>