Hoeveel ben je waard

hoeveel ben je waard kimIn het programma Hoeveel ben je waard onderzoekt Victor Brand hoeveel mensen ‘waard’ zijn. En dan hebben we het in dit geval over geldzaken.

De centrale vraag in dit programma is:

Hoeveel ben je waard als je de waarde van je bezittingen bij elkaar optelt minus je schulden.

Kim: inkomsten 0,-

In de eerste aflevering van het tweede seizoen gaat het onder andere over Kim. Kim is de oprichter van de Stichting Buy Nothing New. Ze koopt zoveel mogelijk tweedehands. Kim werkt als zzp-er. Ze helpt mensen met hun websites en hun ‘online communicatie’.

Maar tijdens de opnames van dit programma verdiende ze even helemaal niets. En ze heeft ook geen buffer. Inkomsten zijn er dus niet. Maar wel uitgaven

Kims uitgaven: 1290,-

Die uitgaven zie je hier onder:
hoeveel ben je waard

Kim is er erg relaxt onder. Maar de boodschap die ze krijgt is duidelijk: ze moet voor inkomen gaan zorgen. Zeker omdat ze ook een studieschuld van 46.000,- heeft die ze moet gaan aflossen.

Interessant feitje uit deze aflevering: de gemiddelde studieschuld is 15.000,-

Hoe is het nu met Kim?

Bij dit soort programma’s ben ik altijd benieuwd hoe het verder is gegaan met iemand. En warempel, over Kim is er een update!

In onderstaand filmpje.

N.B. het mag duidelijk zijn dat het programma gesponsord wordt door ING ; )

Hoe vind jij het programma ‘Hoeveel ben jij waard?’ En weet je hoeveel jij waard bent?

Similar Posts

20 Comments

 1. Ik bereken aan het begin van de maand altijd mijn nettowaarde (saldo op de rekeningen + waarde huis – schulden). Ik hou alleen geen rekening met mijn bezittingen :) Op dit moment is het even een negatief saldo, maar hopelijk volgende maand weer in de plus :D

 2. Elk jaar maakt manlief een berekening hoe we er financieel voorstaan dus dat weet ik nu wel ongeveer en ik ben er blij mee dat het goed gaat :-)
  Ik ken het programma, maar ik heb van dit seizoen nog geen afleveringen gezien. Ik vind het een leuk programma, fijn dat ik weet dat het weer op tv is.
  Wat betreft de afgelopen aflevering. Ik schrik van de bedragen van het roken en de horeca. Daar wordt in ons gezin bijna niets aan uitgegeven. Roken niet en bij de horeca alleen door mijn man en dan ook nog zelden. Ik kan vanwege mijn dieet niet bij de horeca eten.

  1. Dat roken vond ik ook duur. Hoewel ze wel goed wist wat ze er aan uitgaf. Zoiets lijkt mij dan een hele makkelijke post om op te bezuinigen! Aan horeca geven wij ook niet zoveel uit.

   Hoewel ik wel elke donderdagmorgen koffie drink bij Bakker Bart.

 3. Ik ken het programma niet, maar het lijkt me wel heel leuk. Als ik dit zo lees, vraag ik me af hoe ze aan het geld komt. Er is toch geen bank die iemand zonder inkomsten een krediet, creditcard of lening verstrekt? Helemaal fascinerend vind ik het om te zien dat er zo’n groot bedrag naar roken en horeca gaat. Volgens mij heb je dan echt niet goed opgelet tijdens de les ‘financiële prioriteiten stellen’. Ik ga het filmpje nog even kijken, misschien dat dat mijn vragen beantwoordt.

  1. Hoi Wikje, het filmpje moet gewoon in de post staan. Het kan aan je browser liggen. Welke gebruik je? Mijn man gebruikt bijvoorbeeld Firefox en kon het filmpje ook niet zien. Met mijn Google Chrome werkt het wel.

 4. Ik schrik altijd van de bedragen die de inboedels waard zijn. Dat is niet meer dan een paar duizend euro. Ik vraag me dan serieus af waarom we ons moeten verzekeren voor de inboedel van vaak minimaal 70.000 euro. Dan zou zo’n 10.000 euro ook genoeg moeten zijn. Ik vind de berekening in het programma een beetje vreemd, bij de 1 wordt een kast en een bank meegenomen en bij een ander schoenen en wordt weer niet naar de meubels gekeken. Beetje vreemd.

   1. Ik zou voor de zekerheid even in je polis kijken, De meeste mensen zijn ook verzekerd voor de dagwaarde, Vaak wordt er hier en daar wat gesjoemeld maar reken je niet rijk

    1. Ik weet hoe mijn polis in elkaar zit en hoe het werkt maar zoals ik nu in het leven sta zou ik ook helemaal geen nieuwe spullen meer kopen. Naar de action en de kringloop en je bent voor een paar centen klaar. Dus je hoeft helemaal niet zo hoog verzekerd te zijn. Maar mijn punt is eigenlijk dat hoe ze de inboedel in het programma berekenen een beetje vreemd is.

     1. Als je je huis, zoals ik ook, hebt ingericht met gekregen, kringloop-2ehands spullen dan heb je dat in de loop der jaren gedaan en niet in een keer..
      Als je door brand echt alles kwijt zou zijn dan ben je met een nieuwe inrichting niet zo snel klaar als je dat allemaal – toch een beetje in eigen smaak – opnieuw bij elkaar moet sprokkelen. Een overweging om toch voor nieuw te verzekeren.

  1. De stoffering koste ook goud,
   Helaas ontvang je bij brand alleen de dagwaarde. Dat is altijd weinig. Gelukkig is een woonverzekering niet duur.
   Woonverzekering is WA, inboudel en oo
   Pstal.

 5. Wel een beetje ‘raar’ om mensen hun waarde puur in geld uit te drukken. Maar het is wel heel fijn om je schaapjes op het droge te hebben. Of daarmee bezig zijn. Zo veel roken en kroeg hangen lijkt me dan niet echt bevorderlijk. En die studieschuld. O.o Dat voelt toch ook als een molensteen, zeker als er dan geen chirugensalaris tegenover staat ofzo?

 6. Ik sta er versteld van (ook n.a.v. afleveringen vorige seizoen) dat mensen nog zoveel geld uitgeven aan (onnodige) dingen, terwijl zij er eigenlijk het geld er helemaal niet voor hebben. Ik ben opgegroeid met “je koopt niets als je er het geld niet voor hebt” (met uitzondering van een huis natuurlijk) en “sparen voor later” en probeer dat ook mee te geven aan mijn kinderen. Maar tegenwoordig lijken een hele hoop mensen daar niet mee te zitten.

 7. Ik vind de titel vreemd en niet passend. Natuurlijk is het heel verstandig om een helder financieel beeld op te maken zo dat je precies weet wat er speelt, waar je aan kunt werken of juist niet.

  Ik ben opgevoed met hard werken en op eigen benen staan. Gooi af en toe wat in een oude sok, altijd handig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.