Hoera, de mais is weg!

maisvrijGistermiddag rond een uur of vijf hoorde ik ineens een heleboel kabaal buiten. Hier op het platteland is het meestal rustig, dus ik ging hoopvol kijken. En ja, ze waren de mais aan het maaien! Heerlijk.

Ik kan weer ‘van me af kijken!’

Inmiddels is de mais weg! Ik kan weer ‘van me af kijken’! En zo gauw de buurman zíjn mais heeft geoogst, kan ik zelfs de zandweg weer zien.

mais
En dit is mijn uitzicht deze ochtend!

Alleen de kat baalt volgens mij. Want hij speelde graag in de mais en ving daar muizen.

34 Responses to Hoera, de mais is weg!

  • Ja, we zijn heel blij met ‘m. Zijn broertje is spoorloos verdwenen, dus we koesteren hem extra. Wel is hij vrij arrogant, en doet echt alleen maar waar hij zin in heeft. Maar ja, dat is katten eigen.

 1. Fijn dat mais weg is. En de weg? Hebben ze die gelijk schoongemaakt?
  Hier is de mais al een week weg, maar de weg is een dikke bende.
  Mijn auto verlangt naar de wasstraat maar dat is eigenlijk zonde van het geld 🙁

  • Dat herken ik, onze enige toegangsweg is een grote blubberbaan na het rooien van de bieten en aardappels. Mijn auto ziet er ook niet uit, gelukkig is het een terreinwagen, dus het lijkt net of ik hele spannende routes rijd haha.

 2. Yeah! Tijd voor popcorn!

  Ik weet wat je bedoelt met van je af kijken. Als Groningse hou ik erg van de horizon. Ik zou bijvoorbeeld niet in een bos kunnen wonen. Ik moet ver kunnen kijken.

 3. hahahaha heerlijk, en die foto met kat, geweldig!

  Ennuh, ik mag nog even wachten tot alle takken kaal zijn, aan de ene kant, ja, aan de andere kant slecht teken natuurlijk dat de winter weer dichterbij is als mijn groene bomenmuur kaal is.. en ik wat verder kan kijken door de takken heen.

  X

 4. weet wat dat is. Heerlijk he! Soms vond ik het ook wel fijn, want we hadden buren die alles in de gaten hielden. Dus het was altijd even heerlijk afgeschermd.
  Nu geen last meer van, als ik naar de weg loop zie ik bergen en dat is ook heerlijk.
  Groet,
  Wilma

 5. haha t lijkt wel net als met kinderen, zitten ze in een bepaalde fase en denk je net dit hou ik niet langer vol, hopla zijn ze de volgende dag als bij toverslag verandert in soepelere varianten 😀

 6. Fijn hè, ik hoor mijn zus op een gegeven moment ook altijd verzuchten dat ze die mais wel weg wil kijken!
  Zij zit er altijd van alle kanten tussen.
  Dicht langs haar huis en de andere aan de overkant van de weg ook weer.
  Vooral nu het al weer vroeg donker wordt…
  Ze vind het dan zo benauwend worden!

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.