Reacties

Betaalmuur op je blog? — 41 reacties

 1. Als ik al een site tegen zou komen met een betaalmuur dan denk ik alleen maar... welke porno ben ik nu tegen gekomen.... dat zijn de enige sites waarvan ik weet helaas door ervaring met ex 2 dat ze er al heel lang bestaan.

  Adblockers, is niet alleen voor op blogs maar als je gaat gamen op internet, zynga.com bijv. is het erg irritant als je zit te spelen in een spel en je zit constant flikkerende beelden in je scherm,d at is waarom ze oa gemaakt zijn.

  Als jij zo'n muur zou opzetten, prima, maar ik ben dan weg.

  Xx

 2. Reclame, mits geen pop-up, vind ik op een blog niet storend. Soms zijn ze zelfs erg handig. Een andere keer vind ik ze creatief en origineel bedacht, dan moet ik er zelfs een beetje om lachen.

  Een betaalmuur ben ik volgens mij nog nooit bij een blog tegen gekomen maar ik vermoed dat ik dan snel af haak. Ik volg Huisvlijt als best lang en ik zou het erg jammer vinden als er een betaalmuur zou komen.

 3. Bij (leuke) bloggers van wie ik weet dat ze bloggen als beroep of voor broodnodige bijverdiensten heb ik de adblock uit staan. Verder staat ie gewoon aan. Voor bijvoorbeeld een leuk ebook of artikelen op blendle wil ik best betalen, maar ik hoef echt niet met reclame om mijn oren geslagen te worden, te pas en te onpas. En ik wil ook niet betalen voor informatie die je op elke hoek van de straat kan vinden.Je hele blog vol gooien met adwords om ook drie euro te vangen vind ik nogal flauw naar je lezers toe. Maar ja, eigen keuze van de blogger.

 4. Wat ik van een betaalmuur vind? Beetje absurd, precies om de argumenten die jij aanhaalt.

  Poosje geleden ging ik naar het blog van iemand die weleens een comment achterlaat op mijn blog. Als mensen een comment achterlaten op mijn blog, breng ik meestal ook even een bezoekje aan hun blog. Zat er ineens zo'n betaalmuur op!

  Ik kon dus geen comment achterlaten op haar blog en daarom heb ik dat op haar social media kanaal gedaan. Ze liet weten dat ze een betaalmuur had genomen "omdat er anders te veel mensen op haar blog kwamen die niet echt in haar geïnteresseerd waren".

  Ik vraag me af hoe het inmiddels met haar gaat! ;-)

  • Dat is inderdaad vervelend Sunny Mama. Ik bezoek de bloggers die reageren op Huisvlijt ook altijd terug. Maar zo'n betaalmuur schrikt enorm af.

   Ik denk dat, tenzij je Koning Maxima herself bent, weinig mensen zullen betalen...

 5. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord en ik ben het zelf ook nog niet tegengekomen. Vind het niet zo goed passen bij een blog eigenlijk. Reclame wel. Als het niet de halve pagina blokkeert vind ik het geen enkel probleem.

 6. Ik zie zo'n betaalmuur weleens voorbij komen bij een krant of bij een comic. Bij die bewuste comic betaal je een soort abonnement per maand of per jaar. Mij niet gezien.
  Mijn Adblocker gaat alleen uit als ik weet dat de blogger die ik graag lees haar geld met bloggen verdient, anders blijft adblocker gewoon aan. Net als velen heb ik een hekel aan popups en knipperende reclame. Van bepaalde knipperende reclame kunnen sommige mensen zelfs een epileptische aanval krijgen.
  Ik ben met adblocker begonnen omdat een Amerikaanse website (DeviantArt.com) vroeger nog wel eens virusverspreidende reclames had. Bij klachten zeiden ze doodleuk dat de reclame van een derde partij kwamen en zij er geen invloed op en geen schuld aan hadden.

 7. Betaalmuur op een blog ben ik nog niet echt tegen gekomen denk ik.....wel kwam ik eens op een(amerikaans)blog waar je alleen kon lezen als je een soort van email? abbo nam?? Klik ik ook meteen weg, jammer de bammer...

 8. Wauw, bedrijven die bloggers laten betalen om de adblocker van bezoekers op te heffen? Je moet er maar op komen. Geef mij maar advertenties, ik zou niet betalen om een site te mogen bekijken. Inderdaad omdat ik bijvoorbeeld niet weet of het mijn geld waard is.

 9. De term betaalmuur kende ik al langer maar
  zelf lees ik nergens waar een betaalmuur is en dat zal ik ook nooit doen.
  Dan zoek ik de info wel elders. Waarom zou je overal maar voor moeten betalen?
  Je betaalt je al scheel aan van alles en nog wat.

 10. Verschrikkelijk, zo'n betaalmuur. Dan hoeft het van mij niet meer :). Reclame op de blog maakt me niet uit. Ik let er vaak nog niet eens op. Pop-ups vind ik wel echt een verschrikking.....

 11. Ik bezoek heel veel blogs nog maar zelden, sinds de advertenties de pan uit rijzen. Deze blog doet er drie minuten over! Om het eerste stuk tekst te laden. Als je een lange post hebt moet ik drie keer drie minuten wachten. Ik lees zelden de rest van een post tegenwoordig.

  En nee ik heb geen aftandse pc, slechte internetverbinding of wat dan ook. Een iPad mini van een jaar oud..

  En betalen op internet doe ik alleen als ik iets koop. Boeken, iets op bol of marktplaats, apparaten die thuisbezorgd worden. Ik betaal niet voor iets om te lezen. Of te kijken, tv-programma's betaald terugkijken, ik kijk wel iets anders.

  Paywal is iets voor 18+ sites. Adblocker is voor mensen die knetter worden van het laden of geflikker om de tekst heen.

  • Een blog dat traag laadt is inderdaad vervelend. Ik heb Huisvlijt nog weer even gecheckt met Google PageSpeed insights, maar daar scoort Huisvlijt gelukkig netjes 89. (100 is het maximum).

   Blogs moeten een minimale score van 85 hebben.

 12. Ik had er ook nooit van gehoord bij blogs, maar ik zou het best irritant vinden. Reclame vind ik wel kunnen, vooral voor diegenen die van bloggen hun beroep hebben gemaakt. En een extra centje is altijd welkom natuurlijk ;-)

 13. Een betaalmuur ben ik nog nooit tegengekomen maar mocht het een keer gebeuren, dan weet ik met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nu al dat ik meteen weer weg ben. Niet omdat ik niet voor goede informatie zou willen betalen maar omdat inderdaad achteraf pas blijkt óf het goede informatie was. Wie weet had ik die info ergens anders op het www wel gewoon helemaal gratis gekregen.

  Advertenties vind ik geen probleem zo lang het geen popups zijn. Goede blogs schrijven kost tijd en wat mij betreft mag daar voor de bloggers best wat tegenover staan.

  Ik ben weleens een blog tegengekomen waarop je de mogelijkheid had via Paypal geheel vrijwillig een bedrag te doneren als je dat wilde. (Ik heb overigens geen idee of dit systeem voor deze blogger werkt en of het haar wat oplevert.)

  • Dat zie ik op Amerikaanse blogs en sites inderdaad ook wel eens. Best een aardig systeem. In Nederland ben ik het geloof nog niet tegengekomen.

   Zelf zou ik me er denk ik een beetje ongemakkelijk bij voelen.

 14. bij een betaalmuur haak ik af, want ik probeer zo zuinig mogelijk te leven , vanwege een laag inkomen, wat in de toekomst waarschijnlijk alleen maar minder word, nu is dit geen klagen hoor, want ik kan me prima redden, maar moet wel kijken hoe en waar ik geld aan uitgeef en betalen om een blog te mogen lezen, past daar niet bij. zou het overigens wel jammer vind als bepaalde blogs dit zouden doen omdat ik ze wel boeiend vind om te volgen en jouw blog hoort daar zeker bij.

 15. Je bent me er eentje. Blijf me verbazen waar je de onderwerpen blijft halen. Ben nog steeds niet erg bezig met reclame op mijn blog al wordt het hoge tijd. Ik zou best s wat mogen gaan verdienen.

 16. Ik had er nog nooit van gehoord.
  Maar goed dat jij het niet wilt/hebt, anders zag je mij hier niet terug..!
  En ik vind het hier juist altijd zo leuk!!

 17. Toestemming vragen om een blog te bezoeken, gelukkig heb ik dat nog niet meegemaakt. Ik vind het ook heel storend als de blogartikel met heel interessant titel. Maar als je op klikt dan moet je betalen om verder te mogen lezen, dan vind ik reclame op de blog toch maar beter. Ik wil niet betalen voor wat ik niet eens weet of het goed is. Pop up met eenmaal wegklikken is nog te doen. Maar soms probeer je 3-4 keer en dan wil het nog steeds niet lukken, dat is echt irritant.

  • Als je meerdere keren moet proberen om zo'n pop-up weg te krijgen is dat inderdaad heel vervelend. Je hebt ze ook dat je het kruisje waarmee je ze kunt wegklikken niet kunt vinden. Soms verdenk ik ze er van dat dit kruisje pas na enkele minuten zichtbaar wordt.

 18. Ik ben blij dat je geen betaalmuur hebt, dan zou ik afhaken. Maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die heel interessante artikelen en of blogs schrijven in hun vakgebied en waar ze studie naar doen daar een bijdrage voor vragen. Helemaal als het gewilde onderwerpen zijn. Een blog is veel toegankelijker vaak dan een boek, die ze misschien anders zouden uitbrengen. Maar voor ik zou gaan betalen zou de schrijver daarvan wel een goede reputatie moeten hebben en ik echt geïnteresseerd moet zijn in het onderwerp. Voor huis- tuin- en keukenblogs (net als de mijne) vind ik leuk om te lezen, maar zou ik geen geld over hebben. Ik zou dan ook nooit een betaalmuur erop zetten. Tenzij ik een nieuwe blog start met goede tips in mijn vakgebied... Maar aangezien ik daarin totaal geen ervaring en geen naam heb, ben ik bang dat dat niet zou leiden tot hoge inkomsten :-)

 19. Ik vind het goed dat bloggers bijverdienen door middel van reclame, we werken immers allemaal ontzettend hard voor leuke en informatieve content. Zo'n betaalmuur daarentegen gaat me te ver en vind ik maar agressief. Ik zou nooit doorklikken.

 20. Ik zou ook afhaken bij een betaalmuur. 'Laat maar dan ' inderdaad. Reclame vind ik soms ook storend, maar daar ligt er een beetje aan hoe aanwezig het is (pop ups / grootte / plaats op pagina). Maar nog altijd liever reclame dan zo'n muur. Ik kende het fenomeen nog niet!

 21. Toevallig pas op beautylab zo'n zelfde artikel gelezen. Ik heb adblocker aan staan, niet omdat ik gewone banners zo vervelend vind, maar omdat er in de loop van de jaren steeds meer reclames worden gemaakt waar je niet omheen kunt. Met geluid, pop ups, flikkerende/bewegende beelden. De reclamemakers hebben er voor gezorgd dat de meeste mensen advertenties nu blokkeren, zolang ze dit soort reclame blijven maken, blijf ik alles blokkeren. Zo ook op RTLXL, en ja, het werkt prima met een adblocker, je moet alleen weten hoe. ;-) Een betaalmuur is leuk bedacht, 'zo moet je wel betalen en krijg ik mijn inkomsten als blogger', maar ze houden er geen rekening mee dat heel erg veel mensen af zullen haken als dit gebeurd. Dit heb ik ook met cookies. Prima, maar zodra een site een 'in your face' pop up op de pagina zet die je moet accepteren om door te gaan, dan ga ik liever weg en zoek ik ergens anders wel informatie. Ik heb een hekel aan dat opdringerige, en als dat betekend dat ik dan straks helemaal niks meer kan bekijken, so be it. :P

  • Ik snap precies wat je bedoelt! Dat opdringerige is stomvervelend! En soms bij die cookies, gaat een pagina dan ook nog eens opnieuw laden! Dat vind ik helemaal vervelend.

 22. Hmmm... ik klik ook direct weg als ik moet betalen. Ergens anders is de info toch wel gratis te krijgen, denk ik dan... Reclame staat niet zo mooi en tegenwoordig heb je ook veel programma's die bij de lezer de reclame toch weren, dus ook daar zie ik de meerwaarde niet echt. Tja, blijft er niet veel over dan. Behalve het plezier wat andere mensen hebben aan je site, blog, tips... Ach, dan betaalt het zich toch nog. En als je een bundel maakt van je blog en je verkoopt dat in de winkel, verdien je toch nog. Dus... :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder