Hoe vouw ik mijn t-shirts netjes op?

t-shirts

Als ik de was vouw hang ik t-shirts eigenlijk het liefst op.

Want op een hangertje blijven ze in de regel het mooist. Zo gauw je gaat vouwen, en vervolgens stapelen, ontstaan er sneller kreukels vind ik. Maar aangezien mijn kinderen nogal laks zijn met ophangen, vouw ik hun t-shirts wel.

De mijne hang ik op.

T-shirts opvouwen

Als ik t-shirts vouw leg ik het t-shirt het liefst voor me op tafel. Vervolgens pak ik de bovenkant van de linkermouw en de onderkant van het shirt, en vouw die in de lengte terug tot het midden. Daarbij eindigt de mouw bovenop. Vervolgens doe ik hetzelfde met de rechterkant van het shirt.

vouwen

img_1040

img_1041

Het resultaat is ‘best netjes’. Ik zou niet willen beweren dat ik de meest fantastische vouwtechniek ‘ever’ heb.

Makkelijker en netter t-shirts opvouwen

Heb jij moeite om t-shirts netjes op te vouwen? Maak dan je eigen vouwmachine van karton! In onderstaande video demonstreren ze hoe je van karton eenvoudig je eigen t-shirt vouw machine maakt.

Ik vind het een leuke vondst.

T-shirts vouwen in Mari Kondo stijl

Uiteraard heeft opruimgoeroe Mari Kondo ook een mening over t-shirts vouwen. Tot mij aangename verrassing doe ik het mijn vouwtechniek best goed. Want ik vouw mijn t-shirts op dezelfde manier als Mari Kondo. Het verschil is alleen dat zij een t-shirt vervolgens nog vaker vouwt dan ik. Door vaker te vouwen krijg je een kleiner pakketje, en houd je meer ruimte over. Ik zie daar dus zeker wel de voordelen van. Maar ik ben dan bang voor kreukels en dergelijke.

Voor wie benieuwd is hoe Mari Kondo t-shirts vouwt, hier onder zie je haar in actie! Ik vond het leuk om haar stem te horen en de taal! Gelukkig staat er ondertiteling in de video, want ik verstond er natuurlijk geen enkel woord van.

Conclusie over t-shirts vouwen

Als je t-shirt vouwen zoekt op Google dan blijkt dit best een hot topic te zijn! Zo vind je diverse methodes die beloven dat je in 2 minuten een t-shirt kunt vouwen. Eerlijk gezegd ben ik volgens mij sneller klaar, maar dit terzijde.

Hoe vouw jij t-shirts? Of hang je ze liever op?

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik vouw ze ook altijd klein en zet ze in een bakje, zodat ik de kleur kan zien. Dat heet geloof ik Marie Kondo al heb ikhet boek nooit gelezen. Het is een nadeel als je zals ik veel witte tops hebt met verschillende halzen en mouwen, want dan moet je alsnog de shirts pakken om het juiste model te controleren.
  Voor mijn werk hang ik de kleding voor de volgende dag daarom meteen na thuiskomst klaar op een knaapje. Hoef ik de hele avond verder niet meer aan mijn werk te denken en kan ik de volgende ochtend een paar minuten langer blijven liggen

 2. Mijn moeder was een krak in alles in de kast precies even groot te vouwen/strijken.
  Of ja was, is nog steeds.
  Alles lag ook per kleur (beetje autisme denk ik nu vaak).
  Ze gebruikte daar geen enkel hulpmiddel voor! :)

 3. Ik ben binnen 20 sec klaar denk ik…..ik leg m plat vouw de armen en stukje lijf naar binnen beide kanten en dan in de lengte dubbel. Over vouwen maak ik me überhaupt nooit druk, maar t shirts strijken zeker aan het lijf snel weer in de goede vorm :-)

 4. 2 minuten per shirt? Poe, dat lijkt me inderdaad wel erg lang :)

  T-shirts vouw ik eerst langs de lengte dubbel en dan in de breedte dubbel. Dan vind ik de mouwen minder kreuken. Maar volgens mij is het allemaal toch redelijk lood om oud ijzer :-)

 5. Oef, mijn manier. Ik heb het t-shirt in de lucht met duim en vinger beet vlak bij de hals, ik maak een beweging met beide handen die de mouwen en zijkanten naar binnen vouwt en tegelijk leg ik de onderkant van het shirt op de tafel/wasmachine en klap het dubbel.
  Duurt bij elkaar drie tellen. Zo doe ik bloesjes en truien en vesten ook.

  1. Ik kan me voorstellend dat je als je in een winkel werkt er veel handigheid in krijgt. Is het niet frustrerend als klanten er een zootje van maken?

 6. Hahaha, ik vouw mijn shirts dus zoals jij het doet, maar dan andersom. Ik leg de shirts met de voorkant naar beneden. Ik wilde altijd zooooo graag dat ding dat Sheldon gebruikt in The Big Bang Theory. Misschien zelf maken zoals in dat filmpje… haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.