Hoe vind je onze nieuwe tuinbank?

Onder mijn keukenraam staat een aftands tuinbankje.

Je kunt er op op zitten, maar mooi is het niet. Kijk, dit is ‘m:

tuinbank

Het probleem is echter dat als mijn man naast mij op het bankje gaat zitten, ik het bankje helemaal voel doorzakken… En dat vind ik eng! Ik heb het gevoel dat we er elk moment door kunnen zakken. En dus keek ik al een tijdje rond naar een nieuwe tuinbank.

Maar dan wel eentje die je ongehinderd buiten kunt laten staan in weer en wind, zonder dat hij daardoor beschadigt.

Tuinbankje uitgezocht bij Gadero

Dus toen ik bericht kreeg dat ik bij Gadero een product mocht uitzoeken was ik helemaal blij! Gadero is de grootste houthandel van de Benelux. Je kunt er hout bestellen, maar ook kant en klare producten. Ze geven bovendien informatie over de kwaliteit van verschillende houtsoorten. En op basis daarvan koos ik voor een teak houten tuinbank. Teak heeft namelijk de volgende voordelen:

 • splintervrij
 • zeer beperkte werking
 • oersterk
 • duurzaamheidsklasse 1

Lekker neuzen bij Gadero

Behalve tuinbanken hebben ze ook meubels voor binnen, banken die je om een boom bouwt, kloostertafels, schuttingen, sierbestrating en nog veel meer.

In totaal heeft Gadero maar liefst 9.000 artikelen om uit te kiezen.

Omdat ze direct aan particulieren leveren, zijn de prijzen scherp. Er zit immers niet nog iemand tussen die er ook aan wil verdienen. Uit die 9.000 artikelen deel ik graag mijn 8 favorieten. Eigenlijk wilde ik een top 5 maken, maar het werden er een paar meer ; )

En aan het eind laat ik je zien welk tuinbankje ik heb gekozen!

Mijn top 8 van producten bij Gadero

1. Kliko ombouw

Ik vind kliko’s lelijk. Het zijn grote plastic tonnen die het landschap en de straat ontsieren vind ik. En zelfs stickers helpen maar beperkt. Op nummer 1 staat daarom bij mij de houten kliko ombouw:

kliko ombouw

2. Hek van kastanjehout

Ik houd niet zo erg van schuttingen. Hoewel ik er zeker het nut van inzie. Want ze zorgen snel en efficiënt voor privacy. Maar onderstaande schutting van kastanjehout van Gadero vind ik wel mooi. Hij oogt namelijk heel natuurlijk. En als je hem een beetje laat begroeien, bijvoorbeeld met rozen en wilde bloemen, zit je er keurig achter.

gadero tuinhek

3. Boombank

Hier op het platteland hebben we best veel bomen. En hoe leuk is het, om dan een boombank te hebben!

boombank

4.Loveseat

Deze loveseat vind ik er heel gezellig uit zien. Ik heb zelfs nog overwogen om die als tuinbank te kiezen. Maar voor de plek waar ik onze tuinbank wil neerzetten was hij te diep.

Screen Shot 2017 03 27 at 06.54.21

5. Moestuinbak

Tegenwoordig kun je ook prima in de stad tuinieren. Bijvoorbeeld met moestuinbakken. Maar meestal zijn die van hout. Bij Gadero kwam ik echter deze prachtige moestuinbakken tegen:

moestuinbak

6. Houten marktkraampje

Moet je kijken hoe leuk! Als je veel groentes hebt en die graag aan de weg aanbiedt, is dit kraampje superleuk. Zelf zou ik er meteen een mini bibliotheek van maken. Die wil ik al heel lang!

mini bieb

En dan nu… onze nieuwe tuinbank

Onze nieuwe tuinbank werd bezorgd in een platte doos. Omdat ik niet handig ben, heb ik het aan mijn man overgelaten om hem in elkaar te zetten.

tuinbank gadero

tuinbank
Een overzichtelijk aantal onderdelen! Dit zou ik zelfs wel kunnen!

En dan nu het resultaat, Tadaaaaa:

gadero tuinbank

Nu we zo’n mooi bankje hebben, zie ik pas echt hoe verhabbezakt ons oude bankje is. En omdat dit bankje van teakhout is, blijft hij mooi en stevig. Ik vind het een heel mooi bankje, dat goed bij ons huis en tuin past.

Conclusie

Bij Gadero kun je terecht voor maar liefst 9.000 producten. Ze zijn gespecialiseerd in hout, en je kunt er voor kiezen om zelf te bouwen of kant-en-klaar te bestellen.

Je kunt Gadero bezoeken op www.gadero.nl. Daarnaast kun je ze vinden op social media:

Hoe vind je het nieuwe bankje?

Similar Posts

35 Comments

  1. Stevig en degelijk is precies wat ik wilde. Als mijn man nu naast me komt zitten hoef ik tenminste niet bang te zijn dat we door het bankje zakken!

 1. Mooie bank, ik heb net zoiets. Je met het wel goed onderhouden hoor. Elk voorjaar maak ik hem schoon met ontgrijzer en zet hem opnieuw in de olie. Een behoorlijke klus maar als ik ermee klaar ben, ben ik erg blij.

 2. Wat een mooie bank heb je uitgezocht! Ons oude bankje zag er ongeveer net zo uit als jullie oude bankje. Ik durfde er niet meer op te zitten…

 3. Mooi bankje! Het model van jullie oude bankje vind ik ook mooi eerlijk gezegd, maar die was verder wel aan een flinke opknapbeurt toe…

  Deze is ook mooi qua vorm / stijl en ziet er fijn nieuw en onderhoudsarm uit.

  Geniet ervan! De zon heeft Nederland net weer gevonden :-)

 4. Is dit nu een advertorial ?
  Leuk zo’n verhandeling maar ik vraag me meteen af is dit nu reclame?
  Bank is práchtig! Krijg jij nu korting van dit bedrijf?

 5. Wat een verschil! Mooi bankje! Zelf proberen wij alles zo “natuurlijk” mogelijk te houden in onze tuin. Wij hebben als diverse afscheidingen (tja, we hebben een grote tuin!) bamboe en heggen (dus ook geen schuttingen!). En ook ik heb lang gezocht naar een bankje, en dat is een schommelbankje geworden…heerlijk dat heen en weer wiebelen!

  1. Schommelbanken zijn ook geweldig! Wij hebben er ook eentje. Die staat nu zo dat ik over de velden kan kijken. Ons schommelbankje vond ik op marktplaats.

 6. Mooi bankje! Jullie oude bank vind ik ook erg leuk, kun je die niet opknappen en eventueel een balkje eronder voor de stevigheid. Het model is bijzonder!
  Wij hebben meerdere banken o.a. een love-seat, de containers staan in de kapschuur en om de moestuin staat een ‘schutting’ (80 cm hoog) van kastanjehout met fijn gaas aan de binnenkant om de (tamme, door mensen uitgezette) konijntjes buiten te houden.

  1. Dat willen we inderdaad gaan doen Thea, het oude bankje opknappen. De vraag is alleen wanneer we dat dan weer moeten doen… Dus voorlopig staat hij gewoon even op een andere plek in de tuin.

 7. En… zit het ook een beetje lekker?
  (Het criterium zitcomfort ontbrak trouwens ook in je andere lijstje over tuinbanken.)

 8. Elke houten bank gaat kapot. Je MOET ze blijven behandelen. Het is maar een tip. Heb de ervaring doordat mn opa van exact hetzelfde hout een bank kocht die ook vrolijk wegrotte. M’n vader verft de zijne maar ook dat is niet alles ook die gaan na verloop van tijd. Ik heb een kunstof bank, kreeg ik van mn vriend heeft de hele winter onder een zeil gestaan ter bescherming.

 9. Wij kregen 24 jaar geleden precies z’on bankje toen we gingen trouwen. We zitten er nog steeds op. Al jaren hebben we er heel veel plezier van. En hij is nog net zo sterk als in het begin.

 10. Mooie kisten. Zoek een steigerhouten kist van 2 meter lang en 80 cm hoog. Iemand gaat hem voor mij maken.
  Voorlopig ben ik nog druk bezig met mijn moestuin.
  Mooi geprijsde kisten eigenlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.