Labyrinth

Toen ik naar de stad fietste zag ik dat ze bij het kerkje waar ik ooit gedoopt ben en getrouwd, een labyrinth hebben gemaakt op het grasveld. Toen ben ik toch maar even afgestapt!

labyrinth

Hier onder sta ik in het midden van het labyrinth:

labyrinth

Over een  labyrinth

‘De weg door het labyrint staat voor de weg door het leven en ook voor de verbinding tussen het menselijke en het goddelijke. Lopen door een labyrint doet iets met je. Gaandeweg laat je dingen los en vind je wat je zoekt. Gaandeweg kom je tot rust, tot jezelf, je diepste kern.’

(Bron: Spoorzoeken in de Slangenburg)

Ik vind het hartstikke mooi klinken moet ik zeggen! Ik heb helemaal zin om er nog eens uitgebreid in te gaan lopen nu. Want ik kan wel wat rust gebruiken.

Wat zijn jouw ervaringen met labyrinthen? En ervaar jij voldoende rust in je leven?

Similar Posts

10 Comments

  1. Zo’n open en duidelijk labyrint vind ik wel leuk, maar ik heb als kind wel eens in een echt labyrint gelopen, waarin je dus echt je weg moest zoeken en dat vond ik toch minder prettig. Je ziet immers niet waar je bent en hoe je eruit kunt komen…brrr

    En rust… ik vind vaak rust door in de tuin wat te werken of als het fysiek mogelijk is een stuk in het bos te wandelen, dan kan ik het hoofd wat leegmaken.

    Groetjes Lily

    1. Als je het gevoel krijgt dat je verdwaald bent en er niet uit kunt lijkt het mij ook drie keer niks! En angstig bovendien. Dat is bij dit labyrinth geen probleem gelukkig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.