Reacties

Mijn dochter (18) in mijn trouwjurk — 63 reacties

 1. Mooie jurk!
  Ik heb mijn jurk ook nog. Deze maand is het 18 jaar geleden dat we getrouwd zijn.
  Of ik weer dezelfde zou kiezen? Lastig om te zeggen. Ik vind hem nog steeds erg mooi, maar ja ik ben zelf ook 18 jaar ouder geworden. Ik heb ook niet met dezelfde kleding als 18 jaar geleden. Je leeftijd gaat toch meespelen.

 2. Ik heb mijn trouwjurk ook nog. Maar eigenlijk is het meer een cocktail jurk van rode zijde.
  Een paar jaar geleden paste ik hem nog en heb ik hem aangehad tijdens een chique feestje.
  Ik vind hem nog steeds mooi.

 3. Nee ik heb hem niet meer, weet ook niet precies wanneer ik hem heb weggedaan. Was in 1975 getrouwd en na 18 jaar gescheiden en dat is ook alweer 20 jaar geleden.

  Ik zou zeker dezelfde jurk weer kiezen, mooi decolletee en dubbele mouwen van een ivoorkleurige crepe.

 4. Wat een mooie en aparte trouwjapon .Ik heb de mijne nog altijd .In September zijn we 48 jaar getrouwd .De schoondochter van mijn Marokkaanse boven buren is er ong 30 jaar geleden in getrouwd. En mijn dochter heeft hem gedragen tijdens een bruidsmodeshow in het verzorgingshuis waar zij destijds werkte .En ik zou zeker weer dezelfde kiezen. Ik heb de mijne nog altijd hier in huis !
  Gr Elisabeth

 5. Ahhh, wat lief en mooi staat hij haar!
  Haar blik is echter zoiets van: moet dat nu, die foto ;)

  Ik ben heel eenvoudig getrouwd in een gewone jurk, hoewel ik denk, dat jij hem wel mooi zou vinden, ietwat gipsy-look, zelf vond ik hem in ieder geval mooi genoeg voor zo'n dag.
  Het is ook geen bruiloft in traditionele zin geweest, we hadden er ook geen geld voor en mijn ex-man vond zo'n trouwdag wat onzin.
  We zijn nog net niet gratis getrouwd...
  In de vriendenkring, die ik toen had, deed iedereen het zo eenvoudig mogelijk zonder poespas.

  Maar ik kan me wel voorstellen, dat je je in zo'n jurk een prinsesje voelt.

  Groetjes Lily

 6. Ik heb de jurk verknipt in een doopjurk voor mijn zoontje na de geboorte. Daarna is mijn dochter erin gedoopt. Ik heb dit altijd zo gewild en er nooit spijt van gehad. De doopjurk heb ik nog.

 7. Mijn dochters hadden laatst de trouwjurk van mijn moeder aan. ;-)
  Ik heb mijn trouwjurk ook nog, maar dat is gewoon een extra feestelijke jurk van Steps, dus ik kan hem zelfs nog gewoon aan.

 8. Ai, ik ben in het rood getrouwd. Wij waren beiden bepaald geen maagd meer en bovendien hadden we al twee kinders, dus ik heb een rooie rok en batik blouse bij de kringloop gescoord. Getrouwd als de hoer van Babylon dus ;-) Wel toepasselijk voor een verlaat 'moetje' :-) En ja Lily, ook wij waren er dinsdagochtend op het gemeentehuis, vrijwel voor niets, met alleen de getuigen. Daarna nog wel even koffie met gebak gedaan in een café, maar verder nop.
  Achteraf denk ik wel eens: vrijwel niemand is meer maagd bij het huwelijk, dus ik had het net zo goed wel kunnen doen. Maarja, voor wit moet je slank zijn en dat was ik evenmin ;-)
  En de tijd ná die dag is natuurlijk belangrijker, dus ik vond het ook zonde om er zoveel geld voor uit te geven, dat hadden we ook helemaal niet. Ik was al blij dat ik hem eindelijk zover had dattie trouwen wilde :-D

 9. Ik ben eind april 30 jaar geleden getrouwd, helaas na 15 jaar huwelijk gescheiden. We gingen in 1983/84 samenwonen (20/21 jaar!) En op mijn 23e getrouwd.
  Nu 34 jaar later denk ik soms nog wel eens "hoe kan dit? Wat is er misgegaan?". Ik voel me nog steeds schuldig t.o. mijn kinderen maar rationeel weet ik dat het beter is zo.
  Mijn trouwjurk heb ik bij de verhuizing van een mega grote halfvrijstaande woning naar rijtjes huis weggesmeten. Spijt!!!!!

  Het was een jaren 50 jurk, strak lijfje, wijde hoepelrok, enkelvrij.
  Strapless s avonds, overdag den bolero jasje erover. Ik zou deze vandaag weeeeer kiezen. Klassiek!

  • Het blijft altijd moeilijk, als je gescheiden bent, je had meestal graag anders gewild. Maar soms wil de één wel en de ander niet. Dan kun je trekken aan een dood paard :-(

  • Wauw, je trouwjurk klinkt superleuk Pakketje. Ik heb soms ook wel eens dat ik dingen wegdoe, maar later toch spijt krijg. Maar op dat moment is het dan echt zo van 'Weg er mee!'

   Bij mij lopen mijn gevoel en verstand ook vrijwel altijd uit de pas. Dus ik herken je ratio die weet dat het goed is, terwijl je gevoelsmatig nog wat worstelt.

 10. Mooie trouwjurk en ik vind hem echt bij jou passen. Hij staat je dochter lief, maar het is niet haar jurk :-)
  Ik ben nog steeds blij met de keuze van mijn trouwjurk van destijds. Hij was vrij eenvoudig, maar was echt mijn keus. Een mix tussen romantisch en Grieks. En geplooid bovenstuk met daarboven kant, turtleneck en deels kant, deels stoffen mouwen. Lange mouwen. En een iets wijduitlopende rok die bestond uit heel veel stof. Geen hoepel ofzo. Ik trouwde dertig jaar geleden op een ijskoude februaridag waarop het een graad of tien vroor. Geen dag voor een blote jurk :-) Ik heb de jurk weg gegeven aan de school waarop mijn kinderen zaten. Voor de verkleedkist. Ik deed er toch niks meer mee.
  Ik kijk graag naar het programma 'Say yes to the dress' en bedenk dan wat ik zou kiezen als ik nu twintig was. Ja, ik trouwde toen ik twintig was. Mijn man en ik waren toen al vier jaar samen. Ik zou ook nu weer kiezen voor een eenvoudige jurk. Van boven strak aansluitend en de rok licht wijduitlopend. Van stof zou ik voor kant gaan en een beetje kraalwerk.

  • Say yes to the dress keek ik ook altijd, maar nu is het alweer een tijdje geleden. Ik vind het een erg leuk programma. Maar de Nederlandse versie vond ik snert.

 11. Ik heb die ook nog maar die heeft veel gediend nadien ,ik speelde toneel en als we een bruidsjurk nodig hadden was het die van mij ,en mijn sluier heb ik gebruikt om de vliegen weg te houden van mijn baby's als de kinderwagen buiten stond .

 12. Och wat een bijzonder mooi moment dit lijkt mij. Je hebt een mooie trouwjurk en dat strikje doet mij denken aan de roze jurk van Assepoester (in de Disney tekenfilm). Mijn trouwjurk hangt op zolder, ik ben ik 2005 getrouwd ;-)

 13. Leuk!! Ik heb mijn trouwjurk zelf gemaakt en zou het zo weer doen! Misschien wel een ander model, maar zelf maken was zo leuk! Mijn dochter wil nu ook samen met mij haar trouwjurk maken...heb er zin in! Mijn trouwjurk heb ik later de wieg mee bekleed...dus jurk is wieg geworden!

  • Superknap dat je je eigen jurk kon maken. Dat lijkt me heel bijzonder. En je hebt dan natuurlijk ook een unieke jurk. Wat leuk dat je dochter nu samen met jou haar jurk wil maken! Wordt hij wit?

 14. Oh ik kan dat moment van mijzelf nog goed herinneren. Dat ik de trouwjurk van mijn moeder paste. Ik ben inmiddels 36 maar nog niet getrouwd. Wat ik toen nog niet wist is dat het waarschijnlijk de enige trouwjurk is die ik aan ga krijgen. Hoe vond je het om je dochten in jouw jurk te zien?

  • Dat begroot me zeer voor je, Roeliena. Ik heb net even je blogje gelezen. Je woont wel met de vader samen? En die weigert te trouwen? Mij heeft het zeven jaar gekost voordat hij eindelijk met me trouwen wilde, dus ik weet wel een beetje hoe afgewezen je je dan voelt. Als je eens lekker tegen iemand aan wilt zeuren, ben je welkom bij mij ;-)

 15. Ik vind deze jurk goed passen bij je dochter, ze ziet er mooi uit! Ik ben 45 jaar geleden getrouwd maar niet in een trouwjurk tot groot verdriet van mijn moeder en schoonmoeder en schoonzussen! Ik droeg een ivoorkleurig broekpak (maat 176 dus zou me nu zeker niet meer passen ???? ) met bruine hoed en schoenen. Vrij ongewoon bij ons in het dorp, zeker in die tijd. Waar het pak gebleven is, geen idee.

 16. Wij zijn dit jaar 34 jaar getrouwd en mijn trouwkleed hangt in een kast op zolder. Aangezien ik gedurende de voorbije 34 jaar niet in gewicht ben bijgekomen, past hij me nog zoals op onze trouwdag.
  Mijn moeder stond erop dat ik in een wit lang kleed trouwde. Ik zou geopteerd hebben voor 'gewone' kleren die ik achteraf nog zou kunnen gebruiken maar ons ma vond dat niet kunnen.Mijn ouders betaalden mijn kleding, het overhemd en das van mijn man en kwamen voor de helft tussen in de rest van de trouwkosten (feest, kaartjes, (verplichte) foto's bij fotograaf). Wij vonden het daarom ook niet meer dan normaal dat mijn ouders 'iets' te zeggen hadden over mijn kleed, locatie van het huwelijksfeest, kaartjes,....
  Toen onze oudste huwde, hebben wij haar gewoon een budget gegeven waarover ze zelf beslisten hoe ze het wilden besteden aan hun huwelijk. We hebben ons totaal niet gemoeid in hun beslissingen wat betreft feest, kleren, kaartjes....
  Onze dochter is gehuwd in een glanzend bordeaux tweedehands kleed dat ze voor een prikje kocht. Een paar jaar later heeft ze dat kleed en haar trouwschoenen met winst verkocht.... Ze hielden hun trouwfeest zeer sober, deden heel veel zelf (en met onze hulp) waardoor ze heel veel overhielden van haar trouwbudget. Slim gezien want dat geld kwam te pas bij de aankoop van hun huis een paar jaartjes later...

  • Wat een verschil in aanpak en uitvoering tussen jouw trouwerij en die van je dochter. Ik denk dat de tijd hierbij ook een rol speelt. Toen jij trouwde was het denk ik ook gewoner dat ouders een flinke vinger inde pap hadden?

 17. Oh leuk zeg! Erg mooi! Ik vind het geen gedateerde jurk hoor. Ik ben zelf in 1995 getrouwd (geweest) en die jurk had overdadig veel bloemen, vooral veel op de kont. Die heb ik er toen afgehaald.

 18. Wat leuk! En wat vind je dochter van de jurk?
  Ik heb mijn trouwjurk nog, denk dat ik inderdaad opnieuw voor dezelfde type jurk was gegaan. Mijn 'jurk' bestond uit een rok met een top en heel simpel zonder allerlei details.

 19. Ik ben niet getrouwd dus heb geen trouwjurk. Maar het lijkt me geweldig om mijn dochter in mijn trouwjurk te zien. Ontroerend. Wij hebben de trouwjurk van mijn schoonmoeder tot doopjurk gemaakt en mijn beide meiden zijn daarin gedoopt. En dat deed me al zoveel.

 20. Ik heb geen trouwjurk, haha. Wel als puber een keer die van mijn moeder gedragen voor een 'modeshow', ik wilde vroeger graag in haar jurk trouwen maar realiseerde me toen al dat dat hem niet zou gaan worden, ze was zo anders gebouwd dan ik, het paste nog net, ik was een jaar of twaalf denk ik.

 21. Ik heb een trouwjurk en deze hangt boven op zolder in de hoes. Jammer genoeg pas ik hem niet (lees: sommige delen zijn groter gegroeid ;-) ) Erg jammer, want zou hem zeker nog eens aan willen om dit jaar (10 jaar samen, 5 jaar getrouwd) aan te trekken voor foto's te maken samen...

 22. Ik heb mijn trouwjurk ook nog hangen. Vind het nog steeds mooi.Helemaal anders dan wie of wat ik ben, bovenstuk kant, diepe halsuitsnijding, sleep van 3m of iets meer. Mijn zus had hem gemaakt. Het doopkleedje van de jongens is een miniatuur van mijn trouwjurk bovenstukje kant, lange rok wel lange mouwen.

  • Dat klinkt mooi Sabrina! Ik vind het intrigerend dat de jurk anders is dan wie of wat je bent. En voelde je je dan wel op je gemak in die jurk?

  • Ik voelde me wel op mijn gemak. Ik kan soms nog een echte kameleon zijn op vlak kledij. Dagdagelijks ben ik een sportief, casual type, bijna altijd een (jeans)broek, hemd of shirt, trui of vest sneakers ( makkelijk voor op de fiets. Maar als ik de fiets niet op moet kan ik net evengoed een jurkje of rok aan hebben.

   Vorig jaar met oudste zoon zijn communie had ik een ( gebloemd) jurkje met hoge hakken schoenen. Iets wat ik dagdagelijks niet aandoe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>