Stel een lamp samen naar jouw smaak!

lampen

Steeds meer mensen kiezen er voor om iets ‘from scratch’ te maken. Dat wil zeggen, dat je iets helemaal zelf maakt, vanaf de basis. Een goed voorbeeld hiervan is het ‘koken zonder pakjes en zakjes’. Maar er zijn ook mensen die hun eigen wasmiddel maken bijvoorbeeld.

Daarnaast is er de trend om dingen te personaliseren. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt er als consument je eigen, persoonlijke touch aangeven. Een foto van je kinderen op je smartphone hoesje, een kalender van jullie gezinsvakantie, of een zelf ontworpen t-shirt.

En nu kun je zelfs je eigen lamp samenstellen en ‘from scratch’ maken! En dat kun je doen bij We Love Bulbs.

Je eigen lamp samen stellen

Bij We Love Bulbs stel je in 5 stappen je geheel eigen lamp samen!

 • Stap 1: Kies een strijkijzersnoer voor je lamp. Je hebt snoeren in allerlei kleuren en patronen. Het zijn snoeren die omwonden zijn met geweven stof.
 • Stap 2: Kies een fitting in de gewenste stijl: strak, stoer, retro etc.
 • Stap 3: Kies een plafondkap. Er zijn kappen voor 1 snoer, tot maximaal 7 snoeren.
 • Stap 4: Kies een LED lamp of gloeilamp*. Je kunt kiezen uit globe, buis, peer etc.
 • Stap 5: Kies de onderdelen (trekontlasters, stekkers, snoerschakelaars, kroonsteentjes) die je nodig hebt om je lamp in elkaar te zetten. N.B. Dit is alleen nodig als de benodigde onderdelen er nog niet bij zitten.

Ik heb het natuurlijk zelf even geprobeerd en stelde een lamp samen met de volgende onderdelen:

we love bulbs

Ik koos voor een roze snoer, en daarbij dan een stoere betonnen fitting. Ik vond het contrast wel leuk.

Wat als je niet zo handig bent met lamp en snoer?

Nou ben ik helaas niet zo handig. Maar gelukkig leggen ze op op de website uit hoe je je lamp in elkaar moet zetten. Vind je het dan nog lastig, dan kun je ook gewoon een kant en klare lamp bij hen uitkiezen. Stiekem ben ik ze wel dankbaar voor die optie. Want een stoere zelfgemaakte lamp bij elkaar shoppen kan ik wel. Maar ik heb toch een paar twijfels over mijn vaardigheden om ‘m in elkaar te zetten.

Niets houd je tegen!

Het leuke aan We love bulbs is dat het enthousiasme en de liefde voor lampen er van afspat. Ze zijn daar duidelijk gek op lampen! En die liefde willen ze graag met ons delen. Zo nodigen ze je op de pagina waar ze uitleggen hoe je een lamp in elkaar zet, uit om eens een lamp te maken van een boomstam! Of van takken. Of van een weckfles. Noem het maar op.

Niet the sky is the limit bij We love bulbs, maar jouw verbeelding.

En handigheid.

Maar dat laatste kun je natuurlijk ook oplossen met een handige partner : )

Mijn conclusie over We love bulbs

Ik vind We love bulbs een leuke website, met een origineel idee! Wil je zeker weten dat jouw lamp uniek is, en dat hij niet ook bij je buurvrouw in de woonkamer hangt? Maak ‘m dan gewoon helemaal zelf! Voor zo’n 40 euro heb je al een geheel eigen lamp.

Neem nu zelf een kijkje op www.welovebulbs.com/nl!

Deze post kwam tot stand in samenwerking met We Love Bulbs.

*Gloeilampen gaan verdwijnen in de toekomst.

Zou jij zelf een lamp willen samenstellen? En wat voor type lampen heb je nu in de woonkamer?

Similar Posts

28 Comments

 1. Dat is echt een leuke manier van een lamp maken. Toevallig dat ik zoiets al eens in gedachte had. Wij hebben op dit moment 2 lampen in de woonkamer. 1 boven de eettafel en 1 langs de tv. Veel mensen vinden het te weinig, maar ik vind het voor nu genoeg.

 2. Ik hou heel erg van dit soort lampen. Hoe unieker, hoe beter! Mijn manlief heeft zelf twee lampen aan een kast gemaakt, we hebben zo’n zelfde soort aan het plafond en een goede leeslamp.

 3. Wat leuk! Ik ben best handig met snoer en draad, dus moet wel zeggen dat ik dit ook snel zelf zou maken. Alleen als je kijkt naar deze prijzen, vallen ze best mee. Daarvoor kun je het dan ook wel bestellen.

 4. Leuk! Hoe vaak denk je niet, dit van die lamp en dat van die andere, zou mijn ideale lamp zijn. Ik hou wel van dat unieke.

 5. Heu, echt niet! Vanwege de prijs, jeumig, 40 ballen voor een lampje!? Ik ben kringloopprijzen gewend en Action ;-) Onze heel vrienden/familiekring weet dat ik een fan ben van gebruikte spullen, dus ons huis staat vol met krijgertjes. Vóór ze naar de kringloop gaan komen ze altijd even langs en vragen of wij dat willen hebben. Natuurlijk is niet alles mijn smaak, maar ik vind het enig om overal in huis de mensen tegen te komen waar ik van hou. Ook de lampen dus. De meesten komen van mijn boezemvriend, een staande leeslamp van mijn Beppe, een pianolampje van mijn moeder, alleen boven de tafel en in de gang hangt er een die mijn man gekocht heeft. Wij hebben ‘s avonds altijd heel weinig licht, dan dimmen we de boel en knippen wat uit, doen we die nepkaarsjes en echte aan, gezellig ;-)

 6. Het is een unieke lamp en helemaal samengesteld naar jouw wensen, dus die krijg je niet voor een kringloopprijs, Irene.
  Ik vind het een heel leuk concept en een nieuwe, bestaande lamp uit een lampenzaak is duurder.

 7. Wij zijn bezig met de renovatie van de hal en mijn hobbykamer (vroeger badkamer boven).
  Ik had mijn man gezegd dat een luster wel erg mooi zou staan en nu is hij zelf op zoek (op pinterest nog wel -hihi) om een lamp te maken.
  Hij heeft al heel wat ideetjes laten zien.
  Ik laat hem doen, het komt vast in orde! Ik ben wel benieuwd naar het resultaat.
  Ik zal er vast nog wel even op moeten wachten, maar dat zal het wel waard zijn! ;)

 8. Wat grappig! Heb me daar niet eerder in verdiept. We hebben bijna alle lampen van de Ikea..zo’n staande lamp met zwarte kap.. ben even de naam kwijt…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.