Goedkope omheining

Hoewel het op het platteland niet druk is, vond ik dat onze tuin vanaf de weg toch erg ‘open’ was. Ik wilde daarom graag aan de wegkant wat meer afscherming.

Zo’n romantische tuinmuur leek me wel wat, maar dat idee schoot mijn man met harde hand af.

Romantische afrastering voor 0,-!

Gelukkig kwam hij met een heel goed alternatief. Onze bomen en struiken waren gesnoeid, en van al die takken heeft hij een afrastering gemaakt. Hij heeft ze onder andere over onze goedkope metalen rozenbogen gedrapeerd. Kijk:

afrastering

Ik ben helemaal blij met het resultaat. Want:

 1. Het oogt heel natuurlijk.
 2. Het kost niks.
 3. Je ziet die goedkope rozenboog amper meer!
 4. Het doet me een beetje aan de haag om het kasteel van Doornroosje denken!

Hoe hebben jullie je tuin afgeschermd van buren en dergelijke? Met welk materiaal en methode?

Similar Posts

25 Comments

 1. Heel leuk. Maar ze blijven wel kaal natuurlijk, wellicht een mooie klimmer er langs laten groeien zodat het ook in de zomer wat meer kleur krijgt?

 2. Tja, hmm, als ik heel eerlijk ben, zou ik me persoonlijk snel gaan ergeren aan die dode kale takken…
  Maar als jij het zo prima vindt en wat sprookjesachtig, zou ik zeggen, geniet ervan!
  Mooi is een relatief iets en heel persoonlijk, wat ik mooi vind, kan een ander misschien niet bekoren en omgekeerd.
  Als ik naar het dorp loop, kijk ik graag naar de tuinen en sommige tuinen vind ik saai, bij andere denk ik, doe er eens wat aan en bij weer andere, goh, zo zou ik het ook wel willen….

  Mijn voortuin is heel open en heel groot en valt ook weinig mee te doen, maar ik zit toch het liefst in de achtertuin, waar ik wat beschut en weinig zichtbaar zit door een schutting, een tuinhuisje en wat grote struiken.
  Een knus stukje tuin ;)

  Groetjes Lily

 3. Dat heeft onze buurvrouw ook! Heel mooi! Wij hebben aan de achterkant allemaal coniferen en aan de voorkant een hek die helemaal begroeid is.

 4. Heggen en hagen vlechten is weer heel hip aan het worden er worden zelfs wedstrijdjes in gehouden!Onze tuin is een gezamenlijke tuin tussen twee straten in, nergens schuttingen of afscheiding. Het oogt dus heel ruim. Bij vrienden van mij die lappen grond hebben, staan er bessenstruiken als afscheiding, braam doet het ook goed als afscheiding(braam kan je makkelijk stekken, misschien een idee voor jou?) In Spanje maken vrienden een afscheiding van de stenen die ze op het land hebben liggen, vergelijkbaar met de Engelse muurtjes die je op het platteland ziet.

 5. Natuurlijke materialen vind ik ook erg mooi. Wij hebben klimop en een stukje muur. Ik vind dat een fijne combi. Voor hebben we een beukenhaag.

 6. Prachtig hoor, vooral als die klimop zich laat overtuigen ;-) Wat hebben jullie een heerlijke lap grond! Wij hebben een lullig stadstuintje, waar alleen een houten schutting tussen ons en de buren staat. (Maar waar ik deze zomer vele klimmers tegenaan hoop te laten groeien, want mijn man gaat een nieuwe maken wegens rotte schutting, dus daar kan ik me op uitleven, zodat je dat ding volgend jaar amper meer ziet!)
  Aan de voorkant hebben we een kleine twee meter tot de straat en daar staat een heg, hooguit een meter hoog. De buren hebben tussen hun en ons een ijzeren frame staan met de bedoeling van klimop, maar helaas heeft de buurvrouw niet van die groene vingers, dus het ziet er nog miezerig uit :-b

  1. Ja, die klimop is erg eigenwijs, dus ik hoop dat het spul voor rede vatbaar is : )

   Slim om er klimmers tegenaan te laten groeien. Dat lijkt meteen mooi groen en dan zie je de schutting tenminste niet meer.

   Jammer van je buurvrouw. Het lijkt me ideaal als je er eentje hebt die heel handig is met groen en dergelijke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.