Hoe bezoek en lees jij blogs?

android

Hoe lees je deze post op Huisvlijt?

Op je smartphone?

Die kans is groot. Want we lezen, en kijken steeds vaker op onze smartphone!

De meesten bezoeken Huisvlijt met een smartphone

En als ik naar mijn statistieken kijk dan zie ik dat de meeste bezoekers Huisvlijt bezoeken vanaf hun smartphone! Iets minder mensen lezen Huisvlijt via hun computer thuis, en ongeveer de helft leest de posts op Huisvlijt met behulp van een tablet.

Gemiddeld smartphone gebruik

Er zijn allerlei verontrustende onderzoeken over hoe vaak we wel niet op onze smartphone kijken. Zo is er een Engels onderzoek dat stelt dat we 221 keer per dag een blik op ons mobieltje werpen. Maar in een artikel in de Volkskrant vegen ze de vloer aan met dat onderzoek. De steekproef zou niet representatief zijn, en onbetrouwbaar.

Meer heb je dan aan een onderzoek van Apple. Zij hebben gemeten hoe vaak mensen hun iPhone ‘unlocken.

Dat gebeurt zo’n 80 keer per dag.

Een stuk minder vaak dus dan die 221 keer uit het Engelse onderzoek.

Hoe zit het met ons mediagebruik?

Het SCP deed onderzoek naar ons mediagebruik. En met media wordt dan bedoeld: televisie, radio en gedrukte media in alle mogelijke verschijningsvormen. Dus online en offline, op papier en digitaal, via vaste en mobiele media-apparaten.

Hier onder kun je zien wat we doen met onze media:

smartphone

In de top 4 van dingen die we doen op het gebied van media staan:

 1. kijken
 2. luisteren
 3. lezen
 4. communiceren

Mijn mediagedrag

Ik herken me wel in deze top 4 van mediagebruik. Maar ik denk dat ik meer lees en luister, dan kijk. Overdag luister ik via mijn computer naar Classic FM, en lees en bezoek ik veel blogs. ‘s Avonds na het warme eten, kijk ik graag iets op Netflix. En met mijn kinderen wissel ik nog wel eens app-jes uit. Dan appen ze mij bijvoorbeeld een cijfer dat ze gehaald hebben door.

Appen met mijn zorgverzekeraar

Overigens heb ik ook ge-appt met mijn zorgverzekeraar! Ik moet zeggen dat ik dat wel superhandig vond. Ik hoefde niet lang in de wacht te staan, en kon mijn vraag via whatsapp stellen. Ik kreeg snel antwoord, en het allerbeste is nog wel: ik heb dat antwoord zwart op wit : ) Want je weet maar nooit…

Steeds meer bedrijven bieden trouwens deze service. Op mobiel.nl kun je bijvoorbeeld vragen stellen over smartphones, en op de site van Wehkamp kun je via whatsapp een stijladvies aanvragen. Het is sneller dan email, en je kunt er makkelijk naar verwijzen later.

Hoe bezoek jij Huisvlijt en blogs? en kijk jij zo’n 80 keer per dag op je smartphone? Of minder?

Similar Posts

45 Comments

 1. Ik lees je blog op mijn smartphone. En ja ik kijk heel vaak op mijn telefoon. Omdat ik er eigenlijk alles mee kan doen en dus ook doe.

 2. Ik vind lezen op mijn laptop fijner dan op mijn smartphone. Ik doe meestal ‘s ochtends een rondje blogs bij mijn ontbijt (nu dus). En ik zou best wat minder aan mijn smartphone vastgeplakt willen zitten ;-)

 3. Lees je blog op mijn tablet. Ben waarschijnlijk een van de laatste die nog geen smartphone heeft. Wil er ook geen want ik wil niet iemand worden die de hele dag met zo’n ding in de hand gekleefd zit. Kijk op terrasjes. Waar mensen eerst gezellig zaten te kletsen zitten ze nu naar het schermpje te staren. Overigens wel lekker rustig voor de mensen die nog niet zo’n ding hebben.

  1. Ik snap wat je bedoelt Hanny. Zelf wilde ik er ook heel lang geen hebben. Maar nu moet ik zeggen dat het toch wel handig is. Al is het maar omdat ik makkelijk bankzaken kan regelen.

   En wat ook helpt: ik heb prepaid en geen internet op mijn smartphone. Dus als ik niet thuis ben, kan ik er weinig mee : )

 4. Ik werk en lees altijd op mijn computer thuis, ik gebruik mijn telefoon weinig, ik app met mijn kinderen en verder doe ik er niet zoveel mee.Komt misschien ook omdat ik een oude heb.

  1. Ik ben net als jij Thea: ik werk en lees ook het meest op mijn computer thuis. Maar ik kan me voorstellen dat als ik niet thuis werkte, ik misschien ook meer op mijn smartphone zou lezen.

 5. Ik lees het meestal op mijn tablet. Maar mijn laptop vind ik ook erg prettig om te lezen. Als ik niet hoef te werken denk ik dat ik wel vaak op mijn telefoon kijk, maar 80 keer lijkt mij wel erg veel.

 6. Verhelderend zo’n onderzoek! Ik herken me er ook in. Jouw blog en een paar andere lees ik meestal op mijn smartphone. Volgens mij unlock ik mijn tel niet zo’n 80x per dag…denk ik ???? Wel minder…

 7. Ik lees je nu toevallig achter de computer, maar blogs lees ik denk ik vaker op mijn mobiel inderdaad. Die 80 keer haal ik helaas makkelijk vrees ik.

 8. Ik houd het maar niet bij ;-) Al denk ik niet dat ik aan tachtig keer kom, maar ik besteed wel veel tijd online. Ik gebruik mijn Ipad het meest. Soms de laptop. Meestal pakken we die later op de avond en gaan manlief en ik nog even netflix kijken. Momenteel volgen we de serie Shaka Zulu. Ik heb die jaren geleden ook gekeken. Bijzonder dat hij niet gedateerd voelt. Al vind ik het wel storend dat de Zulutaal niet vertaald wordt.

 9. Ik lees je op mijn PC, ja, dat bestaat nog! Ik heb geen tablet of smartphone, ja, dat bestaat ook nog ;-) En het bevalt me prima!

 10. De computer en ik heb geen smartphone en ook niet nodig, een eenvoudig mobieltje voor noodgevallen thuis of onderweg is genoeg.
  Wel zit ik vaak en veel achter de computer om allerlei redenen, maar niet om social media te volgen, ik heb daar niets mee.

  Ik luister vooral ‘s morgens naar de regionale radio en pas aan het eind van de dag ga ik tv kijken.
  Met goed weer ben ik ‘s middags vooral in de tuin te vinden, al dan niet bezig of gewoon zitten genieten van het zonnetje ;)

  Groetjes Lily

 11. Ik lees je blogs via mijn laptop. En ik kijk regelmatig op mijn telefoon…Eerlijk gezegd irriteer ik me daar af en toe ook wel aan. Een mailtje red het namelijk ook wel een aantal uur zonder mij.

 12. Jouw blog bekijk ik via onze ouwe trouwe huis-PC, met grote bakken en snoeren gebonden aan een vaste plaats. Dat die ik bij mijn ontbijtje ‘s morgens, als man en kinders opgehoepeld zijn ;-)
  Een smartphone heb ik niet, ik heb helemaal geen mobiel, omdat ik het persoonlijk v-o-l-s-t-r-e-k-t overbodige dingetjes vindt. Dat er chirurgen rondlopen met een pieper bind ik logisch, maar wat is het belang ervan dat Miep de Vries elke minuut van de dag bereikbaar is? Ik erger me dood aan al die mensen op straat die je niet meer groeten, maar op hun schermpje turend langs je heen lopen of je bijna aanrijden met hun fiets. kinderen die in de speeltuintjes roepen om de bewondering van Papa of Mama, die op diens beurt meer bewondering voor dat eeuwige mobieltje heeft. Het heeft alle kenmerken van een verslaving. Voor mij geen zombieleven!

 13. Ik lees eigenlijk alles via mijn mobiel. Tablet zou ik ook moeten proberen maar geen zin om dat ding op te starten als mijn mobiel al aanstaat

 14. Jeetje 226x. Dat is echt veel. Op mijn overleden telefoon stond ook zo’n programmaatje, maar ik weet het niet meer. Ik denk laag in de 100. Uhm ook best veel… En de totale tijd op mijn telefoon was dan tussen 1 en 4 uur. Jouw artikel lees ik nu op de computer. Vaker op de telefoon denk ik.
  En dat doe ik graag, fijne blog!!

 15. Ik bezoek grotendeels huisvlijt en andere blogs via mijn gsm. Meestal in de ochtend…. Heb ik meer tijd (Zoals nu een vrije dag) dan neem ik mijn Macbook en neem de tijd om goed te lezen.

  Ik kijk zelf ook wel geregeld op mijn gsm. Al kan ik het ook prima achterwegen laten.

 16. Ik lees jouw blog en ook nog een paar andere op mijn Ipad. Mijn smartphone gebruik ik alleen om te appen met dochters, vriendinnen en zus, om foto’s te maken (de mijne maakt geweldig mooie foto’s) en om te bellen in geval van nood!

 17. Ik lees alle blog(gers) die ik volg via Bloglovin op mijn mobiel. En ik heb een periode heel veel op mijn mobiel gezeten. Ik zit nu veel bewuster op mijn mobiel. Ik doe ‘s avonds als ik op bed lig een rondje blogs (soms sla ik een dagje over) en vlogs kijk ik alleen in het weekend. En dan ook alleen weekvlogs. De vloggers die dagelijks vloggen heb ik heel lang ook gekeken maar vroeg me steeds vaker af waar ik nou naar zat te kijken haha dus die kijk ik niet meer ????

 18. Blogs lees ik het vaakst via mijn laptop. Ik zou ze vaker via de tablet willen lezen, maar om de een of andere reden val ik in slaap wanneer ik ‘s avonds op de tablet lees… Blogs lezen op mijn smartphone doe ik enkel wanneer ik geen laptop bij de hand heb.

 19. Bedankt voor al jullie reacties! Het is heel wisselend als ik het zo lees hoe jullie blogs bezoeken. Een mengeling van smartphone, tablet, laptop en huiscomputer!

  1. Ja, dat gaat waarschijnlijk nog best snel!

   Zelf zit ik voortdurend achter de computer te werken. Mogelijk is mijn smartphone gebruik daardoor wat geflatteerd…

 20. Ik bezoek de blogs meestal via mijn smartphone. Tegenwoordig heb ik mijn iPhone op “niet storen” staan. Dan komen alleen de belletjes door. Een stuk rustiger. Ook wel ideaal. En als ik aan het werk ben pak ik m eigenlijk alleen in de pauzes…

 21. Ik kijk en lees op mijn telefoon facebook, instagra, twitter en mail. Al het andere doe ik op mijn laptop en die gaat doorgaans pas aan als de kinderen op bed liggen. Op deze manier merk ik dat ik mezelf gewoon wat meer beperk en niet te pas en onpas op de telefoon zit te kijken en bezig ben met dat ding.

 22. Ik lees nu toevallig van achter mijn laptop, maar meestal doe ik dat inderdaad vanaf mijn mobiel. En de 80 x haal ik denk ik wel ja.

 23. Ik zit op dit moment op mijn laptop, maar ik lees blogs ook regelmatig via mijn Iphone. Ligt er maar net aan waar ik ben en hoeveel tijd ik heb.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.