Reacties

Hoe vier jij Kerstmis? — 21 reacties

 1. De kijkbijbel, geweldig. Pubers kijken misschien meer als het verhaal op facebook staat?

  Steeds meer supermarkten ook oo 1e kerstdag open?

  In de kerk waar ik kom, zijn er op kerstavond drie kerstdiensten en omdat het daar zo drui is, moet je je vooraf inschrijven. Alleen op kerstavond kom ik aan in het hotel van de Turkse tandarts en op 1e kerstdag de eerste tandarts behandeling. Volgend jaar een gezellige kerst.

  • Supermarkten op eerste kerstdag open? Dat wist ik niet. Wel dat er bij veel een zondagopening is op tweede kerstdag.

   Dat je je moet inschrijven voor een kerkdienst! Dat hoor je ook niet vaak. En dat in een tijd waarin steeds meer kerken moeten sluiten vanwege gebrek aan belangstelling.

   De Kijkbijbel is geschikt omdat de teksten zo kort zijn. Zo krijgen ze toch de boodschap en het verhaal binnen. Maar je hebt een goed punt: ik denk dat via Facebook beter zou werken.

 2. Kerstavond gezellig samen, eerste of tweede kerstdag (ben even kwijt welke het was) brunch bij schoonzus met schoonfamilie.
  De andere dag gezellig samen, lekker een wandeling maken en gezellig saampjes zijn.

  Hahaha zoals je misschien wel ziet heb ik erg veel zin in een rustige kerst met manlief :-)
  De toeters en bellen (het eten en de boom) boeien me daarbij niet zo.

 3. Ik denk dat je vooral gewoon niet te veel verwachtingen bij kerst moet hebben. Niet dat het perfect moet zijn, niet dat het per se gezellig moet zijn, dat het druk moet zijn of dat je weg moet. Gewoon genieten. Dan valt dat met die stress denk ik ook wel mee.

  • Maar je moet ook weer voorzichtig zijn met het idee: 'Ik moet genieten.' Dat kan ook een behoorlijke druk op je leggen, waardoor je alsnog in een kramp schiet.

 4. Eerste kerstdag is mijn vriend bij mij, tweede kerstdag is voor mijzelf. Er zijn wel wat kleine extra's qua eten en drinken maar het wordt geen grote schranspartij. We hebben allebei vooral behoefte aan ontspanning.

 5. Ik zit (alweer) noodgedwongen alleen, niet alleen met kerst maar ook op oudejaarsavond.
  Is niet mijn keuze en dat doet me nog steeds elk jaar weer verdriet.

  Ik erger me dood aan al die mensen die zo klagen dat ze zoveel "moeten" om deze tijd van het jaar.
  Zij hebben immers wel een keus.

 6. Hier een rustige kerst, we zijn gewoon met ons tweeën thuis, gaan niet op bezoek verder en hebben ook zelf geen bezoek. Ook geen idiote hoeveelheden eten, gewoon net als altijd.
  Kerstavond ga ik naar de kerstnachtdienst toe.

  Ik wens jullie hele fijne dagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

 7. Voor mij een heerlijk rustige kerst! Man is aan het werk en ik ben eerste kerstdag uitgenodigd om bij mijn zusje en haar gezin aan te schuiven voor het kerstontbijt. Tweede kerstdag ben ik zelf ook aan het werk... Geen drukte voor mij dus...
  Ik wens je heerlijke rustige dagen met je gezin. Geniet ervan...!
  Lieve groet,
  Mirjam

 8. Ik zit gewoon op de zaak 3 nachten en wij hoeven als gezin nergens verplicht heen.
  Wel zullen we de kerstdienst bezoeken en in principe gaan alle kinderen dan mee.
  Tevens vinden we het gezellig een van die dagen samen gezellig iets te eten.
  Er liggen hier al 3 nieuwe( nouja nieuw? van kringloop, maar nieuw voor ons) puzzles klaar, voor de jongsten 200-250 stuks en voor de rest heb ik 1000 en 2500 stukjes :-)
  Vaak gaan we ook nog lekker wandelen en uitwaaien op het strand, wat we sowieso in de weekenden doen en wellicht een fijne kerstfilm kijken.

  • Ah, een kerstfilm Sillie! Welke kijken jullie? Ik kan wel tips gebruiken voor een gezellige kerstfilm voor het hele gezin.

   2500 stukjes voor een puzzel. Hoe lang doe je daar over? Ik ben altijd al onder de indruk van 1000!

  • hoe lang we over die puzzel doen hangt van de mate van fanatiek zijn van de fam af :-) soms 2 dagen soms de volle 2 weken :-D
   Welke films het dit jaar gaan worden ga je nog horen ( regelt de manlief namelijk altijd)

 9. Moeten, moeten en moeten ... ? Grrrr.
  Eten, drinken, slapen en medicijn slikken is moeten. De hele rest is eigen keuze!
  Dus druk en erg druk ... Pfffff het is alleen maar wat je ervan maakt. Punt uit. Incl familie "verplichtingen", kerstkaarten, enzo....

  Heb er zelf veranderingen gebracht. Voor het 3 de jaar wordt het een rustige feestdagen net zoals het bij ons past, alleen met zijn 4 tjes en lekker thuis. Met van snackbar afhalen op 24 hihi.
  Heeeeeerlijk :-)
  En die " moeten" zijn ook weg en voor goed wat betreft verjaardagen enzo. Heeeeeerlijk :-)

 10. Wij gaan op kerstavond naar de kerk, en op kerstochtend, die heeft daarna aansluitend een koffietafel/ maaltijd. Wij hoeven nergens heen en verwachten dit jaar ook geen bezoek. We eten ws wel ietsje uitgebreider dan anders maar we hebben ook wel eens gewoon boerenkool gegeten. Kan ook nog dat mijn man voor een middagdut vertrekt naar zijn bed (na maandags een begrafenis, dan kerstavond en kerstochtend preken is de energie even op).
  Films: surviving Christmas, four christmases, a nanny for Christmas, a Christmas romance, a grandpa for Christmas, the Christmas card, deck the halls ( en verder google eens op kerstfilms , er zijn er zoveel)

 11. Wij zijn nu in Roemenië en gaan hier op kerstavond naar de kerk en genieten net als in Nederland van de mooie kerkdienst en wensen elkaar na afloop Zalig Kerstfeest of Fericit Craciun. En verder gaan we gewoon genieten van het samen zijn en luisteren en genieten van kerstzang op cd en tv.

 12. Kerstmis is hier ene gewone dag net als alle andere..... Mijn man werkt zowel op kerstavond als op kerstdag zelf. De kinderen zijn volwassen, het huis uit en vieren kerstmis met vrienden. Ouders en schoonouders zijn hoogbejaard en verdragen geen drukte meer dus ze blijven liever gewoon in hun eigen huis, zonder bezoek zodat ze tijdig naar bed kunnen. Ik zit hier alleen maar dat stoort me eigenlijk totaal niet.....Ik snap al dat gedoe rond kerstmis niet : kerstmis is een feest van vrede, gezellig samenzijn maar dat zou elke dag moeten zijn.....

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder