TV verbergen achter een schilderij en andere tips

tv verbergen achter een schilderij

Sinds tv’s platter zijn geworden is het probleem al een stuk minder. Want waar laat je dat lelijke ding? Je kunt een platte tv verbergen achter een schilderij. Maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Hoe geef je de tv een plek in je woonkamer?

Een kennis van mij drapeerde er altijd een exotische doek over heen. Maar toen viel de tv eigenlijk nog veel meer op.

Hieronder een overzicht van mogelijkheden om een tv-toestel in je woonkamer te integreren.

Het tv-meubel

Met stip op 1 staat natuurlijk het tv-meubel. Zeker in de jaren negentig, het Grenen Tijdperk, had Jan en alleman zo’n grenen tv-meubel. De meest bekende versie had links 3 lades, en rechts één groot open vak. Bovenop dat tv-meubel werd dan de tv gezet.

Ik houd niet van tv-meubels, maar ik heb er wel eentje. Die vind ik dan weer wel leuk omdat hij in de stijl van de zestiger jaren is.

Ophangen

Sinds de komst van de zogenoemde flatscreen kun je tv’s ophangen aan de muur met een tv beugel. Zelf vind ik dat toch wel de beste oplossing. Want dan hoef je verder geen kostbare ruimte aan dat ding te geven. Ik zit te wachten op leuke tv-hoezen die je over het scherm heen kunt doen als de tv uit staat. Bijvoorbeeld een hoes met een schilderij van Vincent van Gogh, zodat je ook nog beetje intellectueel kunt lijken.

Fake it, till you make it

Hang je flatscreen aan de muur, en hang er een indrukwekkende schilderijlijst om! Doe net alsof je tv kunst is.

tv met lijst
Bron: https://www.frameyourtv.co.uk/special-offers/

TV verbergen achter een schilderij

Je tv verbergen achter een schilderij is makkelijker dan je zou denken! Je meet je tv op, en vervolgens koop je een canvas schilderij dat groter is dan je tv. Sla een paar kleine spijkertjes in de muur en hang je canvas schilderij voor je tv. Ik noem specifiek een canvas schilderij omdat die doorgaans vrij licht zijn. Dat maakt het makkelijker om het schilderij weg te halen als je tv wilt kijken.

In een kast

Behalve het tv-meubel heb je ook hele kasten waarin een tv kan. En als je niet kijkt doe je de deurtjes dicht, en niemand ziet dat jij een tv hebt.

Go big, or go home

Ga er gewoon helemaal voor en koop een giga tv en hang die te pronken aan de muur. Geen gedoe met verdoezelen, gewoon openlijk je tv tentoon stellen. Veel mannen doen dit graag. Want zij vinden zo’n enorm scherm vaak erg mooi, en snappen dan ook niet waarom vrouwen toch zo moeilijk doen over hun pronkstuk.

Vervang de tv voor een beamer

Een beamer is een projector. Het is een lichtbron waarmee beeld op een scherm of muur geprojecteerd wordt. Je sluit dan bijvoorbeeld je projector aan op je laptop, gaat naar Netflix, en kijkt vervolgens je favoriete serie via je projector. Op homecinema magazine lees je hier meer over. Je moet wel een beetje technisch vernuft hebben voor deze oplossing. Mijn middelste zusje heeft dit in haar slaapkamer!

Maak panelen naast de tv

Als je handig bent kun je twee panelen maken en die aan weerszijden van de tv bevestigen. Als je geen tv kijkt doe je de panelen simpelweg dicht.

Doe de tv de deur uit, en kijk via je laptop

Je kunt de tv de deur uit doen en voortaan kijken via een laptop. Nadeel is wel dat dit minder prettig kijkt als je met een groter gezin bent. Wij sluiten tenminste de laptop dan vaak aan op de tv, zodat iedereen een goed beeld heeft.

Tip: Inspiratie voor tv-meubels

Op de site van Westwing kwam ik allerlei leuke tv-meubels tegen! Zoals dit meubel dat wel wat weg heeft van een apothekerskast!

tv-kast

 

En ze hebben er ook eentje in vintage stijl!

Waar staat bij jou de tv?

Similar Posts

50 Comments

 1. Bij ons hangt er een bescheiden modelletje tegen de muur.
  Geen mega TV, maar zo hebben we er inderdaad minder last van.

  Mijn man is niet zo van “We kopen een mega TV”.
  Hij bekijkt het ding amper.
  Sinds we Netflix hebben wel wat meer.

 2. We hebben een bescheiden tv op een dressoir staat. En nu zijn we bezig er een boekenkast omheen te bouwen. Eentje waar ook de lp’s in kunnen zodat we straks weer lekker vaak plaatjes kunnen draaien.

 3. We hebben sinds een paar weken een nieuwe TV, een kleine hele platte die niet zo erg opvalt. De vorige had er zo’n grote zwarte rand omheen, zo lelijk!
  Ik zou prima zonder TV kunnen maar mijn zonen en man niet, dus blijft het ding in de kamer staan. Ik zit erover te denken ‘m aan de muur te hangen er er een systeem voor te bedenken dat er overdag een schilderij voor hangt!

 4. Wij hebben ook geen enorm grote t.v. gelukkig, daar heb ik zo´n hekel aan aan die bakbeesten! Hier staat ie op een kastje. Ik zou hem liever aan de muur willen dus hier staat al op de planning om een goede steun te kopen voor dat ding.
  Van mij mag hij er wel helemaal uit maar van manlief niet.

 5. Volgens mij heb je een barmeubeltje en geen tv meubel ;-)
  maar ik zou hem best willen hebben….. mooie voorgeving (droom weg hier)

 6. Doe net alsof je tv kunst is dat lijkt mij een goed idee. Ik moet zeggen dat ik nooit echt druk om maak over TV in mijn huis. Ik had gewoon het gevoel dat ieder huis er één hebt. Waarom zal ik het verbergen. Kijken op PC i.p.v. TV zou ik niet willen. Ik houd toch maar gewoon mijn TV. :-)

  1. Ik kan niet goed tv kijken op de pc. Want dan heb ik neiging om ondertussen even het weerbericht op te zoeken, mijn mail te checken etc. Voor mij werkt het alleen goed als ik hem aansluit op de tv.

 7. Bij ons hang hij aan de muur, scheelt enorm in de ruimte. Het blijft alleen wel een prominent ding in je huiskamer, helaas. Jou idee om er een hoes overheen te doen is helemaal niet gek, al twijfel ik of manlief het daarmee eens is ;)

  1. Ja, ik snap niet dat die hoezen nog niet bestaan. Je hebt ze namelijk wel voor laptops en dergelijke. Misschien als je er een afbeelding op zet die je man kan waarderen dat hij het er wel mee eens is ; )

 8. Als zijn de mogelijkheden legio, het kan best ingewikkeld zijn om de tv leuk te integreren in je interieur. Zelf heb ik gekozen voor een beamer met projectiescherm. Wanneer we niet kijken – we kijken eigenlijk zelden – is het projectiescherm opgerold.
  Blij dat die mogelijkheid tegenwoordig bestaat, want zo’n groot bakbeest van een tv vond ik toch altijd een heel storend element in de kamer.

 9. onze platte tv staat in de beroemde Billy van IKEA.
  TWEE OOGJES IN DE STELLINGEN TWEE OOGJES OP DE BOVENHOEKEN VAN HET DOEK( MAG VAN ALLES ZIJN KINDERKUNST OF EIGEN KUNST)
  STAAT ECHT LEUK ZO.N SCHILDERIJ OP OOG HOOGTE EN WIL JE KIJKEN: SCHILDERIJ AAN DE KANT.

 10. Bij ons hangt een vrij grote (42inch) tv aan de muur in een boekenkast. Mijn man heeft de bestaande kast moeten aanpassen. In de kast hebben we haakjes gedraaid en daar hangt (op een stok dus) een foto op canvas aan die precies even groot is als de opening van de kast. De foto op canvas is van mijn lievelingsplek op het eiland waar ik geboren ben. Als wij tv willen kijken hangen wij het canvas op een andere plek op de boekenkast waar we ook 2 haakjes ingedraaid hebben. Ik kijk veel liever naar een foto van mijn lievelingsplek dan naar zo’n lelijke tv!
  Ik heb nog nooit gezien dat iemand het zo had opgelost en ik geniet elke dag weer van onze oplossing :)

 11. Ik heb er een hekel aan om de televisie als ie niet aanstaat te zien. Zo´n zwart scherm (of vroeger zo´n enorm groot apparaat) vind/vond ik vreselijk. Ik wil ´m dus niet zien en bij ons staat ie in een kast met deurtjes ervoor. Aan de wand hangen vind ik helemaal verschrikkelijk.

  In sommige huishoudens neemt dat apparaat zo´n enorm bezit van het hele interieur, brrrrr, niet mijn stijl. Bovendien dreunt het geluid van de televisie (als ie aan de muur hangt) door naar de buren, als je in een beetje een wat ouder huis woont. Ik ga ervan dat de huidige huizenbouw beter (geluids)geïsoleerde muren heeft maar in het huis wat wij bewonen hoor je veel contactgeluiden van de buren. Een murmelende televisie van de buren horen is bloed-irritant; ik spreek uit ervaring.

 12. Bij ons staat de tv op een gekregen tvmeubel. Ik zou er graag een likje verf overheen doen, maar de mannen hier zijn er allemaal op tegen…
  Dat tv meubel van jou vind ik echt gaaf! Die zou ik hier niet kwijt kunnen, al hoop ik tzt ook een leuker vintage kastje te vinden. Die zou ik niet verven, want dat hout vind ik wel mooi. Die we nu hebben is idd grenen en ik vind hem niet zo goed bij de rest van de kamer passen.
  We hebben een aantal jaren geen tv gehad. Dan keken mensen soms in het rond in onze kamer omdat ze iets ‘misten’. We kregen bijna alleen maar positieve reacties en vooral de reactie dat het zoveel rust geeft in huis.
  We hebben toch weer een tv gekocht toen onze zoons allebei het huis uitgingen. Ik vond het toen wel heel stil worden.

 13. IK heb mijn tv-kast met bescheiden formaat tv hier in Amsterdam vervangen door een grote tv op een tv-meubel. Er zijn vrijwel geen tv’s meer te koop die in de kast pasten, dus dan maar zo. Eerlijk gezegd bevalt de grote tv veel beter dan verwacht, maar dat heeft ongetwijfeld te maken met mijn niet al te beste ogen… Op deze tv kan ik alles ZIEN!

 14. Ik heb een haat – liefde verhouding met de televisie. Op dit moment hebben een vrij nieuwe aan de muur hangen en gelukkig zie ik geen kabels want hier heb ik zo een hekel aan.

 15. Ik heb de tv nooit storend gevonden, nog niet. Ik vind juist die grote tv meubels niet mooi, vaak zoveel kast. Ik hou van mijn tv en mijn grote boxen er naast.. Echt waar! ????

 16. Mijn TV heb ik eigenlijk nooit als een probleem ervaren haha. Ik heb een TV meubel (passend bij de rest van m’n interieur) en daar staat ie prachtig op haha :).

  Liefs.x

 17. Mijn tv staat in een koloniale kast,deurtjes er voor.

  Kast heeft twee gedeeltes.

  Onderstaat de media box ,dvd-speler,steriliseren.,deurtjes bijna altijd gesloten.

  Deurtjes van manou en de stijlen tropisch hout.
  Ideaal zo.
  Idee voor jullie,koop in mooie lap stof op maat iets groter en maak er een zoom in rijg er elastiek door.
  En span dit over je beeldbuis.
  Er zijn mooie lappen stof te koop .
  En zo pimp je je kamer op ????

 18. De tv staat hier op een wit tv meubel, een tweedehandsje maar bevalt prima voorlopig. En voor deze tv (een jaar of 9 geleden) hadden we er eentje met zo’n dikke kont inderdaad wat lelijk eigenlijk… maar ook “open” op een kastje.

 19. Als je met naald en draad kunt omgaan kun je veel geld uitsparen.
  Door van alles op te pimpen

  En een voeding te leren de basis steken .
  Daar kun je al veel mee doen

 20. Bij ons staat hij op een kast, maar eigenlijk is het een doorn is het oog inderdaad. Zo’n tv kast is vaak weer zo’n bakbeest. Ik wacht dus ook op een scherm dat je ervoor kunt trekken ;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.