Hemelvaart: 165,- per persoon?

hemelvaartsdag

Op nu.nl las ik dat een miljoen Nederlanders rond Hemelvaart op vakantie gaat.

Ze maken er een lang weekend van. Dat kan natuurlijk ook prima! Je hoeft alleen de vrijdag na Hemelvaartsdag maar vrij te vragen, en je hebt 4 dagen achter elkaar vrij.

Meer dan de helft gaat op vakantie in eigen land, en kamperen is dan erg populair.

165,- per persoon

Dus ik was best verbaasd dat er gemiddeld 165,- per persoon wordt uitgegeven voor Hemelvaartsdag. 'Kamperen is toch goedkoop?' dacht ik. Als wij 165,- per persoon zouden uitgeven dan zou Hemelvaartsdag ons 1155,- euro kosten!

Maar goed, het is natuurlijk een gemiddelde. En als je met meer mensen iets doet, ben je gemiddeld ook nog weer goedkoper uit. Niettemin, vind ik 165,- per persoon erg veel.

Mijn Hemelvaartsdag plannen: dauwtrappen zonder dauw

Mijn planning voor Hemelvaartsdag is dat ik ga fietsen met mijn oudste dochter. Dauwtrappen dus. Dat doen we ieder jaar, en is een traditie geworden. Alleen de dauw ontbreekt, want we gaan rond een uur of 9.

We fietsen eerst naar Terborg, waar op Hemelvaartsdag een soort markt is. Daar drinken we een kopje koffie en mijn dochter neemt graag een Icetea. Normaal ben ik daar te vrekkig voor, maar ter ere van Hemelvaartsdag ben ik wat makkelijker met uitgeven. Dit kost bij elkaar denk ik zo'n 5,-.

In Terborg zelf neemt mijn dochter vaak een ijsje. Dat kost geloof ik 1,-.

Vervolgens lopen we over de markt, en stappen daarna weer op de fiets. Dan fietsen we naar café-restaurant 't Onland en lunchen daar met brood met kroket. Met koffie en drinken zal dat ongeveer een tientje zijn. Ja, ik ga echt helemaal los op Hemelvaartsdag!

Aan het eind van Hemelvaartsdag heb ik dan: 5 + 1 + 10 = 16 euro uitgegeven voor twee personen.

Wat zijn jouw plannen voor Hemelvaartsdag?

Similar Posts

9 Comments

 1. Vandaag ga ik gewoon werken, dus niks geld uitgeven, maar geld verdienen!
  Iedereen die vrij heeft, een fijne dag!
  Veel plezier met je dochter.

 2. Traditiegetrouw rijdt mijn man een fietstocht op Hemelvaartsdag. Omdat het startpunt bijna 200 km van huis ligt, logeren we de laatste jaren in een B&B vlakbij de start en blijven meerdere nachten zodat het een minivakantie wordt. Hierdoor geven wij iets meer uit dan het gemiddelde.
  Groet, Greetje54

 3. Normaal gesproken ga ik met een vriendin naar de Hemelvaartsdagmarkt in Hoog-keppel, lekker naar toe fietsen, uren rondkijken en zeker ook kopen. Maar dit jaar hebben we geen zin en blijven lekker thuis. (Oorzaak: geen zon en geen behoefte aan spullen) . Dus lekker goedkoop. Vanmiddag afgesproken op onze moestuin, lekker aan het werk! Maar eerst nog poffertjes bakken in de nieuwe poffertjespan. Zin in!
  Groetjes Sylvia

 4. Wij blijven lekker thuis. Voor de caravan is het nog wat te koud en rond deze tijd vaak ook al wat druk. Fijne dag en geniet met je dochter.

 5. Lekker werken.

  Ach, je wilt niet weten wat er versleept wordt tijden deze vrije dag. kilometers file ,pallet voordeel is niet aan te slepen bij de mediamarkt en ook intratuin doet zeer goede zaken in Cruquius.

 6. Wij zijn 's morgens naar de kerk geweest. De oudste 2 hadden meteen erachteraan afsluiting van het clubseizoen. Gezellig sporten, bbqen en overnachten met elkaar.
  Met de jongste 4 's middags een film gekeken en wezen eten in een piratenrestaurant.
  Nu weer lekker thuis bezig.
  Alle spullen van de meiden uitwassen. Ze hebben geslapen bij het kampvuur, dus alles stinkt naar rook. ;-)
  De was kan weer lekker naar buiten en de kinderen spelen weer lekker.
  Manlief is vandaag ook thuis. Die is aan het klussen.
  Wij zijn dus ook goedkoper uit dan gemiddeld.
  Gelukkig wel, want 8 x 165 € is wel heel veel voor een weekendje!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.